10 Οκτωβρίου 2017

«Ανάπτυξη» με αίμα εργαζομένων υπόσχεται η κυβέρνηση και η αστική πολιτική στη Θεσσαλία


Επί ποδός βρίσκονται τις τελευταίες μέρες οι δήμαρχοι και η περιφερειακή αρχή, οι εκπρόσωποι της «υγιούς επιχειρηματικότητας» και ο κομματικός συρφετός των κυβερνητικών κομμάτων προκειμένου να υποδεχτούν την Τετάρτη 11/10 στη Λάρισα τον Τσίπρα και το κυβερνητικό του επιτελείο, που έρχεται κουβαλώντας στις αποσκευές του την «ανάπτυξη» και το δικό του success story. Ο παραπάνω συνασπισμός κοινωνικών και πολιτικών συμφερόντων, σε αλληλεπίδραση και αλληλοστήριξη με τους διεθνείς «εταίρους» τους, είναι εκείνοι που δημιούργησαν τον φαύλο της καπιταλιστικής κρίσης, που την εκμεταλλεύτηκαν για να επιβάλλουν έναν αντεργατικό Αρμαγεδδών και σήμερα επιχειρούν να σταθεροποιήσουν και να θεμελιώσουν το τερατούργημά τους ντύνοντάς το με το πέπλο της «ανάπτυξης».
Όλοι αυτοί θέλουν να χτυπήσουμε παλαμάκια και να δακρύσουμε για την «κοινή εθνική προσπάθεια» κλείνοντας τα μάτια, καθώς αυτό που ονομάζουν «επιστροφή της ανάπτυξης», είναι οι μειωμένες προσδοκίες μιας ολόκληρης γενιάς που λιώνει σαν το κερί μεταξύ της ανεργίας, της εργασίας με όρους σκλαβιάς και της μετανάστευσης, και το οποίο επιχειρείται να γίνει το κυρίαρχο δόγμα που θα εγκαινιάσει μια εποχή εκμετάλλευσης δίχως τέλος.
Κανείς δεν μπορεί να γελαστεί πλέον. Στα πρόσωπα όλων αυτών των κουστουμαρισμένων κυρίων μπορεί να δει κανείς εκείνους που αιματοκυλούν εδώ και χρόνια την εργαζόμενη πλειοψηφία και τη νεολαία. Μπορεί να δει τα πρόσωπα των αφεντικών που απέλυσαν όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες εργαζόμενους και σε όλους τους υπόλοιπους φέρθηκαν ως πειραματόζωα σε έναν ατελείωτο κατήφορο υποβάθμισης της αξίας της εργατικής δύναμης. Μπορεί να δει όλους εκείνους που συνέχισαν να πίνουν ανερυθρίαστα τους καφέδες τους, όταν οι χώροι εργασίας άρχισαν να γεμίζουν με σακατεμένους ή νεκρούς εργάτες, ως αποτέλεσμα της εργασιακής κόλασης που έχτισαν σκαλί - σκαλί, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, η ΔΗΜΑΡ, το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων και όλοι οι «λαγοί» του πολιτικού συστήματος. Μπορεί να δει όλους εκείνους που εφάρμοσαν και εξειδίκευσαν τα πιο βάρβαρα μέτρα με τον Καλλικράτη, την κοινωφελή εργασία, την επικύρωση των ΕΣΠΑ με επικοινωνιακή «καραμέλα» τη «σωτηρία» και ιδεολογικό δόγμα το μονόδρομο της πληρωμής των βαρών της κρίσης από τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους του μόχθου. Τέλος, μπορεί να δει όλους εκείνους που σαν αρπακτικά περιμένουν να πέσουν πάνω στη δημόσια περιουσία, στον κοινωνικό πλούτο και στο φυσικό περιβάλλον και τα αγαθά του προκειμένου να τα «αξιοποιήσουν» καταστρέφοντάς τα και αφήνοντας για εμάς κυριολεκτικά καμένη γη.  
Εμείς θα τους ετοιμάσουμε την υποδοχή που αρμόζει στα έργα και τους λόγους τους. Μια υποδοχή που δε θα σκοπεύει να πιέσει την κυβέρνηση για τα έργα που υπόσχεται, αλλά καθυστερεί (βλ. Αχελώος), αλλά να βάλει τις βάσεις για ένα κίνημα ανατροπής των κυβερνητικών σχεδίων ως βασική προϋπόθεση μπλοκαρίσματος της αντεργατικής πολιτικής. Μια υποδοχή που δε θα αποδέχεται με το ένα πόδι την κυβερνητική συμμορία ως συνομιλητή και συνεργάτη (βλ. κοινό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ στην περιφέρεια Θεσσαλίας) και με το άλλο θα διεκδικεί μια ελαφρώς βελτιωμένη εκδοχή της κυβερνητικής τακτικής, αλλά θα διεκδικεί τη σύγκρουση και τη ρήξη με τους βασικούς πυλώνες που συγκροτούν την  αντεργατική επίθεση. Την κυβέρνηση, την ΕΕ και την εργοδοσία.
Μία υποδοχή που τελικά δε θα διεκδικεί μια «δίκαιη ανάπτυξη» και τελικά έναν ταξικό συμβιβασμό για να πάρει μπρος η μηχανή του ελληνικού καπιταλισμού, αλλά θα διεκδικεί να σπάσει τα γρανάζια της, να χάσει κέρδη, ιδιοκτησία και δύναμη όλη η αστική οικονομική και πολιτική μηχανή, προκειμένου να μπορέσει να ζήσει ο φτωχός λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου και η νεολαία.
Σε αυτή τη βάση οι τοπικές επιτροπές της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Θεσσαλία καλούν όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος σε παλλαϊκή πανθεσσαλική συγκέντρωση την Τετάρτη 11/10 στις 18:00 έξω από το ξενοδοχείο Imperial στη Λάρισα.

Τοπικές Επιτροπές της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Θεσσαλία

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *