30 Αυγούστου 2017

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη / Όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καταγγέλλει την αντιδραστική μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για την άμεση έναρξη της διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ώστε τράπεζες και κράτος να μπορούν πιο εύκολα και γρήγορα να αρπάζουν τη λαϊκή κατοικία και περιουσία, με βάση νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι.

Η κυβέρνηση δεν προώθησε, παρά τις «δεσμεύσεις» της καμιά απολύτως νομοθετική ρύθμιση για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Οι τραπεζίτες, τα «κοράκια των εισπρακτικών εταιρειών, οι μεσίτες της γης και οι εταιρείες του real estate, όσοι «επενδύουν» στην συγκέντρωση της γης στον αγροτικό τομέα παίρνουν θέση για την υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας.

Στην πολιτική της αυτή έχει προφανώς την αμέριστη συμφωνία όλου του δήθεν αντιπολιτευόμενου μνημονιακού συρφετού της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού κλπ που «νοιάζονται» για το ποιο παιδί «θα κρατάει την σημαία», αλλά τους είναι αδιάφορο αν το παιδί αυτό έχει ή όχι σπίτι να μείνει!!

Με την μέχρι τώρα δράση του το κίνημα κατά των πλειστηριασμών έχει σε μεγάλο βαθμό ακυρώσει την κανιβαλική επίθεση τρόικας-κυβέρνησης-τραπεζιτών. Να είναι σίγουροι όλοι ότι θα βρει τρόπο να ακυρώσει και την νέα κλιμάκωση της επίθεσης που επιχειρούν, η κυβέρνηση και το Υπουργείο «δικαιοσύνης». Με ένα πλατύ ενωτικό, δημοκρατικό κίνημα και μαχητικό κίνημα μπορούμε να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε την ευρωμνημονιακή επίθεση.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στηρίζει τους αγώνες για


  • την κατάργηση του νόμου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

  • τη θεσμοθέτηση ενός νομοθετικού πλαισίου πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με την καθιέρωση, μεταξύ άλλων αναγκαίων μέτρων, του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας

  • την γενναία «σεισάχθεια» και τη διαγραφή των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία.


Στηρίζει και καλεί στην πανελλαδική κινητοποίηση που καλούν δεκάδες συλλογικότητες και φορείς την Πέμπτη 31 Αυγούστου, στις 2.00 μ.μ. στο υπουργείο Δικαιοσύνης, (οδός Μεσογείων).

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *