25 Μαρτίου 2016

Ενημέρωση από τη συνεδρίαση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

1) Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βγαίνει από την 3η Συνδιάσκεψη ενισχυμένη, τόσο αριθμητικά, όσο και πολιτικά και ιδεολογικά. Τόσο οι προσυνδιασκεψιακές διαδικασίες, με τις συνελεύσεις των κλαδικών και τοπικών επιτροπών και τις εκδηλώσεις παρουσίασης των θέσεων, όσο και η ίδια η Συνδιάσκεψη έγινε μέσα σε κλίμα συντροφικού και σε βάθος πολιτικού διαλόγου για την οικονομική και πολιτική κρίση του καπιταλισμού στην Ελλάδα και παγκόσμια, και για την αναγκαία για τους εργαζόμενους και το λαό, πολιτική πρόταση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση του αντικαπιταλιστικού μεταβατικού προγράμματος και τα βήματα που σημειώθηκαν σε ιδεολογικοπολιτικά ζητήματα της πάλης για την αντικαπιταλιστική ανατροπή. Ο πολιτικός διάλογος παραμένει ενεργός και η συζήτηση για οργανωτικές αλλαγές και προσπάθεια ανασυγκρότησης του πολιτικού μετώπου-στην κατεύθυνση του ενιαίου, δημοκρατικού, ικανού να συνθέτει πολιτικά λειτουργικού οργανισμού- είναι μπροστά μας. Όμως η Συνδιάσκεψη έχει βάλει τις βάσεις και μας δίνει την αισιοδοξία ότι όλα αυτά μπορούν να προχωρήσουν με πολιτικά ώριμο, συνεργατικό και συνθετικό τρόπο.

2) Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην επόμενη συνεδρίασή της θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει τη συζήτηση για ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα υλοποίησης των αποφάσεων της 3ης Συνδιάσκεψης.
Συγκεκριμένα θα γίνει αναλυτική συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις για:
α) την κεντρική δημόσια παρουσίαση των αποφάσεων της Συνδιάσκεψης και τη σε βάθος συζήτησή τους με αγωνιστές και οργανώσεις της Αριστεράς.
β) την πολιτική πρωτοβουλία για την συσπείρωση των αντι ΕΕ δυνάμεων
γ) τη διοργάνωση ημερίδας για τα μεγάλα θέματα του πολέμου και του προσφυγικού με στόχο το άνοιγμα πιο πλατιά του διαλόγου και τη συσπείρωση δυνάμεων πάνω στα μέτωπα αυτά.
δ) σχέδιο οργανωτικής ανασυγκρότησης ώστε τα όργανα και οι οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μετατραπούν σε «εργαζόμενα σώματα», να ενισχυθεί ο συντονισμός των δράσεων και η αξιοποίηση όλων των δυνάμεών μας, να βαθύνει η εξώστρεφη πολιτική παρέμβαση και η δημοκρατία στο εσωτερικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η συζήτηση αυτή θα ολοκληρωθεί στο ΠΣΟ που προβλέπεται να συγκληθεί στα μέσα Απριλίου.

3) Το αμέσως επόμενο διάστημα καλούνται οι ΤΕ και ΚΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να συνεδριάσουν, με στόχο να αποτιμήσουν τη Συνδιάσκεψη, να προγραμματίσουν τη δράση τους στον τομέα ευθύνης τους με βάση την πολιτική απόφαση και να οργανώσουν παρεμβάσεις και εκδηλώσεις πάνω στα καυτά ζητήματα της συγκυρίας.

4) Οι ραγδαίες εξελίξεις στα δύο μεγάλα μέτωπα της ταξικής πάλης, που αφορούν την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων με νέα μέτρα κοινωνικής κατεδάφισης (ασφαλιστικό, φορολογικό, κόκκινα δάνεια) και το προσφυγικό (συμφωνία ΕΕ Τουρκίας, ουσιαστικό κλείσιμο των συνόρων για τους πρόσφυγες), επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της 3ης Συνδιάσκεψης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και απαιτούν την ενεργοποίηση όλου του δυναμικού της στην πάλη για την απόκρουσή τους.
Χαιρετίζουμε τις μεγάλες διαδηλώσεις της 19 Μάρτη, στην Ελλάδα και διεθνώς, που προβάλλουν τον αγώνα ενάντια στη συμφωνία της ντροπής μεταξύ Ε.Ε. Τουρκίας και το αίτημα για ανοιχτά σύνορα και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.
Στις 10 Απρίλη στηρίζουμε την αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση φορέων στη Σούδα της Κρήτης και στηρίζουμε την επιδίωξη να μετατραπεί σε πανελλαδική ημέρα δράσης ενάντια στις βάσεις.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα παρέμβει με υλικά (προκήρυξη – αφίσα) στη μάχη ενάντια στο νέο πακέτο μνημονιακών μέτρων. Θα πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες απεύθυνσης στις δυνάμεις της αριστεράς στα πλαίσια του αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής. Θα συμβάλλει στην οργάνωση της αντίστασης των εργαζόμενων και του λαού με στόχο την άμεση κλμάκωση των αγώνων, ξεπερνώντας το παραλυτικό κλίμα υποταγής της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και των δυνάμεων της ρεφορμιστικής αριστεράς, με πνεύμα αγωνιστικής, ταξικής μαχητικής ενότητας για την ανατροπή της επίθεσης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *