15 Μαρτίου 2016

Οι στρατοί τους στα σύνορα, η δύναμη των λαών στο διεθνισμό.

Ιταλικές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύσσονται στα ελληνοαλβανικά σύνορα, η Βουλγαρία κάνει στρατιωτικές ασκήσεις περιμένοντας «εισβολή προσφύγων», η «Ευρώπη –φρούριο» είναι έτοιμη ξανά να θυσιάσει ανθρώπινες ζωές.
 
Άμεσα υπεύθυνες είναι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι δυνάμεις των «μενουμευρώπηδων» εντός και εκτός Ελλάδας, η Ε.Ε. των πολέμων και των στρατιωτικών επεμβάσεων, του ιμπεριαλισμού και της απάνθρωπης στάσης απέναντι στα ίδια τα θύματα των πράξεών της.
 
Για να στηριχτεί το μοντέλο της «Ευρώπης-φρούριο» χρειάζονται φυλακές για τους λαούς, εντός και εκτός των τειχών. Στρατόπεδα συγκέντρωσης με άθλιες συνθήκες διαβίωσης , επιβλαβείς για την υγεία, όπως στην Ειδομένη, κλειστά σύνορα με στρατιωτική επίβλεψη, γιατί η κρίση τους είναι έτοιμη να περάσει στο επόμενο στάδιο, το ανοιχτά πολεμικό.
 
Ο «ανθρωπισμός» τους και  η ελεημοσύνη είναι ψευδεπίγραφα και προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Περιορίζεται σε κλειστά σύνορα, βάζει μπροστά στην κάννη των όπλων, τις ανθρώπινες ζωές. Αντιστοιχεί σε «περισσότερες απολαβές» για τα κράτη υποδοχής και φιλοξενίας, παρότι αυτά τα κράτη (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) μόνο φιλικά δεν είναι προς τους πρόσφυγες. Το δε τουρκικό κράτος , «ασφαλές» κατά την Ε.Ε., δολοφονεί καθημερινά αγωνιστές, με την επίφαση της «τρομοκρατίας».
 
Οι στρατιωτικές κινήσεις και προετοιμασίες στα σύνορα, η εμπλοκή του ΝΑΤΟ που τόσο αποθεώνει πια η ελληνική κυβέρνηση, κλιμακώνουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση. Είναι μια κήρυξη πολέμου, ρητή και καθαρή πλέον, απέναντι στους λαούς των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης περιοχής.
 
Έλληνες και μετανάστες, εργάτες ενωμένοι,  να ρίξουν τα τείχη της σύγχρονης Βαστίλης που υψώνονται.
 
Να αποσυρθούν οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις από τα σύνορα. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
 
Ελεύθερη πρόσβαση και διάβαση για τους πρόσφυγες, περίθαλψη και φιλοξενία, υγειονομική κάλυψη, άμεσα.
 
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *