13 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


Στην ανοικτή συνέλευση της Λέσχης Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11.12., αποφασίστηκαν:

1) η συμμετοχή της Λέσχης στο κοινό κάλεσμα ‪#‎18d‬ για την Πανελλαδική Ημέρα Αλληλεγγύης στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας μεταναστών- μεταναστριών και η συνδιοργάνωση με άλλες συλλογικότητες, στέκια, σωματεία και πολιτικές οργανώσεις, συγκέντρωσης στα Τρίκαλα την Παρασκευή 18.12., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 7:00 μ.μ.

2) η συνεχής καμπάνια ενημέρωσης, δημοσιοποίησης και κινητοποίησης για τη δίκη των 9 αλληλέγγυων και δημοσιογράφων, η οποία πήρε αναβολή για τις 11.1.2016.
Χαιρετίζουμε τους δεκάδες αλληλέγγυους/ες που συμπαραστάθηκαν με τη μαζική παρουσία τους την Τρίτη 8.12. στα Δικαστήρια στους δικαζόμενους κι έδωσαν ηχηρό μήνυμα στήριξης και αποφασιστικότητας.
Συνεχίζουμε να θέτουμε την υπόθεση σε σωματεία, συλλόγους και συλλογικότητες, ώστε να παρθούν κι άλλες αγωνιστικές αποφάσεις και ψηφίσματα συμπαράστασης.

3) συζητήθηκε εκτενώς το θέμα του, δυστυχώς όχι πρωτοφανούς, περιστατικού στη λαϊκή αγορά, με την εξοντωτική ποινή στην 79χρονη μικροπωλήτρια και διαπιστώθηκε το άδικο του νόμου που διέπει τη λειτουργία της λαϊκής, ειδικά σε βάρος των μικροπαραγωγών, καθώς και η αναλγησία που επιδεικνύεται από τις αρχές σε βάρος φτωχών ανθρώπων.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν μπορεί παρά να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία, ώστε να τεθούν κοινωνικά κριτήρια στο θέμα των αδειών και να εκδοθούν και ατελείς άδειες για φτωχούς μικροπαραγωγούς.
Σαν Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, θα ανοίξουμε το θέμα στην τοπική κοινωνία, μια και τα περιστατικά αυτά πυκνώνουν και σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και κοινωνικής καταστροφής, είναι αδιανόητο κι απάνθρωπο να εξοντώνονται οικονομικά ανήμποροι συνάνθρωποί μας.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον κοινωνικό αυτοματισμό και κανιβαλισμό να κυριαρχήσει στις ζωές μας, τις έννοιες της ανταγωνιστικότητας και τις αξίες της αγοράς να διαλύσουν κάθε ίχνος ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης.

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
12.11.2015

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *