13 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Προεκλογική συγκέντρωση (video)

Την Πέμπτη 10/9 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο ξενοδοχείο "Πανελλήνιον" στα Τρίκαλα, η προεκλογική συγκέντρωση - εκδήλωση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ.

Ομιλητές ήταν η Θένια Ασλανίδου από το ΣΕΚ, ο Αντώνης Δραγανίγος Μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Σάββας Μιχαήλ Γ. Γραμματέα του ΕΕΚ.

Δείτε τις ομιλίες στα βίντεο που ακολοθούν.

Η ομιλία της Θένιας Ασλανίδου
Η Θένια Ασλανίδου τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές που ήρθαν υπό την πίεση του συγκλονιστικού ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου αλλά περισσότερο εστίασε στους αγώνες της επόμενης μέρας που θα χρειαστεί να δοθούν από την εργατική τάξη και τον λαό.
 

Η ομιλία του Σάββα Μιχαήλ 
Η χρεοκοπία μιας ρεφορμιστικής διεξόδου από την κρίση, που σηματοδοτείται από τη συνθηκολόγηση της ηγετικής κλίκας Τσίπρα και την πολυδιάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλάζει όλο το πολιτικό τοπίο και προπαντός, ανασκάπτει όλο το έδαφος της Αριστεράς, ανοίγοντας ρήγματα αλλά και γκρεμίζοντας παλιά τείχη. Υπάρχει η επείγουσα ανάγκη μιας επανασυσπείρωσης σε καινούριες, ιστορικά επίκαιρες βάσεις, των δυνάμεων της επαναστατικής Αριστεράς για τις κρισιμότερες μάχες που έρχονται με μνημόνια και μνημονιακούς, με ΕΕ, ΔΝΤ και κεφάλαιο.

Μ’ αυτό το πνεύμα, το ΕΕΚ κατεβαίνει στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη σε συνεργασία με τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που αρνήθηκαν να ενσωματωθούν στο υπερταξικό “αντιμνημονιακό, δημοκρατικό, πατριωτικό μέτωπο” καθώς και με ανένταχτους κι ανένταχτες αγωνιστές κι αγωνίστριες. Σαν ένα πρώτο βήμα επανασυσπείρωσης της επαναστατικής Αριστεράς.
 

Η ομιλία του Αντώνη Δραγανίγου
Ο Αντώνης Δραγανίγος  τόνισε ότι "οι έξι αυτοί συγκλονιστικοί μήνες της πρώτης αριστερής κυβέρνησης, της «διαπραγμάτευσης», του συγκλονιστικού λαϊκού ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και τελικά της ντροπιαστικής υποταγής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ με την υπογραφή του νέου μνημονίου μας έδειξαν ότι: δεν  υπάρχει δυνατότητα να καταργηθούν τα μνημόνια μέσα στην ευρωζώνη κα την ΕΕ. Δεν υπάρχει πολιτική σε όφελος του λαού και σε όφελος του κεφαλαίου. Το ούτε ρήξη ούτε υποταγή χρεοκόπησε.

Το κυβερνητικό  πρόγραμμα που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τα μνημονιακά κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) το ξέρουμε. Είναι το βάρβαρο τρίτο μνημόνιο. Το τι είναι οι δολοφονικοί υπηρέτες του συστήματος η ΧΑ το ξέρουμε. Γι' αυτό πρέπει να μαυριστούν και να αδυνατίσουν. Στις εκλογές κρίνεται το αν θα ενισχυθούν οι δυνάμεις που θα μπουν μπροστά για την ανατροπή της επίθεσης και τη δημιουργία μιας εναλλακτικής λύσης στην ελληνική κοινωνία.

Η λύση αυτή περνάει μέσα από τη μονομερή κατάργηση των μνημονίων, τη ρήξη και την έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ, τις εθνικοποιήσεις βασικών τομέων της οικονομία ώστε να μην είναι τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια των δυνάμεων του κεφαλαίου, τη μονομερή διαγραφή του χρέους. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να το επιβάλλει ο οργανωμένος λαός και όχι μια κυβέρνηση που ορκίζεται στη συνέχεια του κράτους και του δυτικού πλαισίου. Γι' αυτό απαιτείται ένα πλατύ εργατικό και λαϊκό μέτωπο ανατροπής όλων των  μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς και μια ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. "

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *