14 Σεπτεμβρίου 2015

Αντιφασιστική νίκη η ματαίωση της φιέστας της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει την πετυχημένη αντιφασιστική κινητοποίηση της Παρασκευής 11/9 στην πλατεία Κοραή του Πειραιά που ανάγκασε τη φασιστική Χρυσή Αυγή να ματαιώσει την ανοιχτή κεντρική συγκέντρωση που με προκλητικό τρόπο ανακοίνωσε λίγες μέρες πριν την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και να περιοριστεί σε μια μάζωξη κάτω από τα γραφεία της.

Η άμεση κινητοποίηση σωματείων, αντιφασιστικών κινήσεων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδειξε ότι η μαχητική και μαζική απάντηση στο φασισμό μπορεί να έχει αποτέλεσμα και να εμποδίσει την προσπάθεια των νεοναζί να αξιοποιήσουν την προεκλογική εκστρατεία για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και να σπείρουν το μίσος ενάντια στους φτωχούς, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και όσους αγωνίζονται για ένα καλύτερο κόσμο, δικαιώματα και ελευθερίες. Μπήκε φρένο στην προσπάθεια να ξεπλυθεί η υπόδικη ηγεσία της και να παρουσιαστεί η εγκληματική συμμορία ως "ένα ακόμα νόμιμο πολιτικό κόμμα", όπως ειπώθηκε και από την Αστυνομία που τους έδωσε φυσικά την άδεια να χρησιμοποιήσουν τον χώρο για την συγκέντρωση μίσους τους. Όταν ξεπερνιέται ο φόβος, όταν το λαϊκό κίνημα δεν περιμένει από το κράτος να χτυπήσει αυτούς που τελικά είναι το παρακράτος, όταν ο λαός οργανώνεται, τότε ο φασισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Η αστυνομική προστασία και οι μπράβοι δεν βοήθησαν τους φασίστες χάρη στην αποφασιστικότητα της αντιφασιστικής κινητοποίησης. Φάνηκε για άλλη μια φορά ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα είναι ξένο προς το λαό και έρχεται από το περιθώριο και το παρακράτος.

Η επιτυχία της κινητοποίησης υπογραμμίζει την απαράδεκτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που σιώπησε μπροστά στη φασιστική πρόκληση. Δείχνει όμως ότι και η στάση που περιορίζεται σε καταγγελίες και τη λογική "απομονώστε τους", όπως του ΚΚΕ που επέλεξε και αυτό να απέχει από αυτή τη μάχη και να παρακολουθεί την αντιφασιστική συγκέντρωση από το μπαλκόνι των γραφείων του είναι κατώτερη από τις περιστάσεις, τις υπαρκτές δυνατότητες και τις ανάγκες της εποχής. Η λογική της αντικαπιταλιστικής αριστεράς πως η απάντηση στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει πρέπει και μπορεί να δοθεί στο σήμερα στηριγμένη στις δυνάμεις του κινήματος επιβεβαιώνεται κάθε μέρα, μάχη τη μάχη. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσε ως μπροστάρης αυτή τη μάχη και θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο και σε όλες τις επόμενες.

Στο τοπίο που διαμορφώνεται από το δράμα των προσφύγων λόγω της πολιτικής της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού, αλλά και από τη σκληρή μνημονιακή συναίνεση ενόψει των εκλογών, το εργατικό και λαϊκή κίνημα, οι αντιφασιστικές οργανώσεις και η μαχόμενη Αριστερά δεν πρέπει να επιτρέψουν στους φασίστες να δημαγωγήσουν για να διαιρέσουν το λαό, να σπείρουν το φόβο και το μίσος, προκειμένου να στηρίξουν κεφάλαιο, τράπεζες και ΕΕ. Η επιτυχία της αντιφασιστικής κινητοποίησης του Πειραιά δείχνει το δρόμο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *