10 Ιουνίου 2015

Ο Άγγελος Χάγιος στο Kontra -9/6/2015 (Βίντεο)

πηγή, ΠαΝΤΙΕΡα,

Την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 το στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ Άγγελος Χάγιος συμμετείχε στην πολιτική εκπομπή του δημοσιογράφου Πάνου Παναγιωτόπουλου «Χώρα Εν Καμίνω», στο τηλεοπτικό κανάλι Kontra.

Προσκεκλημένοι επίσης ήταν ο Νάσος Αθανασίου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κων. Αρβανιτόπουλος από την ΝΔ και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη από τους ΑΝ.ΕΛΛ.
Στη συζήτηση που έγινε, ο δημοσιογράφος Π. Παναγιωτόπουλος ρώτησε τον Άγγελο Χάγιο, ποια είναι η θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον ΣΥΡΙΖΑ, ποιος είναι ο άλλος δρόμος που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνει, ποια η άποψή του για το τοξικό νέφος.
Σ” αυτές και σε μια σειρά άλλες καίριες ερωτήσεις απάντησε ο Ά. Χάγιος, ο οποίος συμμετέχοντας στη συζήτηση για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν και ενδεχομένως θα καταψηφίσουν τη νέα συμφωνία, έκανε αναφορά και στην πρόσφατη πρόταση που διατύπωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς.
«Αναγκαίο σήμερα, να υπάρξει ένα πολιτικό ενωτικό κίνημα λαού – εργαζομένων, μέσα στο οποίο πρέπει να υπάρχει κοινή δράση ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να βγουν από το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Να σταματήσει η διαπραγμάτευση (…) Μιλάμε για μία απελευθερωτική πορεία που θάναι αντάξια των αγώνων που έχει κάνει ο λαός.»
«Υπάρχει ανάγκη για το λαό μας και τους εργαζόμενους, μιας νέας ελπίδας η οποία ξεφεύγει από τις συμπληγάδες ανάμεσα στις προτάσεις των δανειστών, των λεγόμενων θεσμών, της τρόικας/ και του αναμορφωμένου 47σέλιδου που καταθέτει η κυβέρνηση στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις», είπε σε άλλο σημείο.
«Εαν κατέβαινε στις εκλογές με το 47σέλιδο ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύει κανείς ότι θα έπαιρνε αυτό το ποσοστό;» αναρωτήθηκε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Σε κάποια στιγμή, ο Νάσος Αθανασίου επικαλέστηκε την άποψη που είχε εκφράσει ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης, ότι «δεν υπάρχει αριστερότερη πολιτική από την (τότε) ΕΟΚ», για να του αντιτείνει ο Άγγελος Χάγιος παλαιότερη άποψη που είχε εκφράσει πολύ έγκαιρα ο Ηλίας Ηλιού, εκ μέρους της ΕΔΑ στη Βουλή, ότι η ΕΟΚ είναι ο λάκκος των λεόντων.«Τι αποδεικνύεται τώρα, ότι είμαστε σε λάκκο λεόντων ή στο κοινό ευρωπαϊκό σπίτι;», αναρωτήθηκε ρητορικά.
«Πρέπει να συμβιώνουμε με τους λέοντες, δε γίνεται αλλιώς στις διεθνείς σχέσεις. Σε όλη την Ιστορία μας, είτε ήτανε Πέρσες, είτε υπερδυνάμεις, είτε ήτανε η Ιερά Συμμαχία, πρέπει να συμβιώνεις με αυτούς, δε μπορείς αυτούς να τους αποφύγεις εφόσον είσαι σ” αυτή τη ζωή. Σε άλλη ζωή και σε άλλο πλανήτη, ίσως», απάντησε ο συνομιλητής του.
Δείτε αποσπάσματα από την ενδιαφέρουσα αυτή εκπομπή στα δύο βίντεο που ακολουθούν.

   

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *