27 Μαΐου 2015

Ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία του Αλεξέι Μοζγκοβόι από Ουκρανούς φασίστες – σχόλιο της Μποροτμπά για τη δολοφονία

πηγή, Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία
Την ευθύνη για τη δολοφονία του Αλεξέι Μοζγκοβόι και της συνοδείας του ανέλαβε χθες το βράδυ με ανάρτησή του στο φέισμπουκ ένας Ουκρανός φασίστας που φαίνεται να είναι αρχηγός των «Σκιών», μιας ομάδας από αυτές που διεισδύουν στις Λαϊκές Δημοκρατίες και προσπαθούν να οργανώσουν σαμποτάζ, να βάλουν νάρκες, να δολοφονήσουν πολιτοφύλακες, να συγκεντρώσουν πληροφορίες κλπ.  Σημειωτέον ότι λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία του Μοζγκοβόι μια τέτοια ομάδα ανακαλύφθηκε στο Λουγκάνσκ και ένα από τα μέλη της συνελήφθη. Εδώ ο φασίστας αυτός πανηγυρίζει για το κατόρθωμά του – με το φασιστομάνι να τον αποθεώνει από κάτω.
Σύντροφοι της Μποροτμπά επισκέφθηκαν τον τόπο της δολοφονίας καθώς και το αρχηγείο της Ταξιαρχίας Φάντασμα. Μεταφέρουμε το σχόλιό τους:
«Επισκεφθήκαμε τον τόπο του θανάτου του Αλεξέι Μοζγκοβόι. Μια ομάδα κάνει έρευνα εκεί μαζί με το τηλεοπτικό συνεργείο του καναλιού 1 Ρωσίας. Αποθέσαμε λουλούδια. Το σημείο στο οποίο είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός φαίνεται καθαρά. Οι δολοφόνοι φαίνεται ότι βρίσκονταν στο λόφο στη στροφή, λίγο πριν από την είσοδο στο χωριό Μιχαήλοβκα. Αυτή είναι η συνήθης διαδρομή από το Αλτσέφσκ προς το Λούγκανσκ, συνεπώς ο καθένας θα μπορούσε να παρακολουθήσει το αυτοκίνητο του διοικητή της ταξιαρχίας.
Μαζί με τον Αλεξέι Μοζγκοβόι σκοτώθηκαν και ο οδηγός, η εκπρόσωπος τύπου και δύο σωματοφύλακες, αλλά και δύο πολίτες – ένα ζευγάρι. Η γυναίκα μάλιστα ήταν στον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης. Προφανώς το αυτοκίνητο των πολιτών (που ακολουθούσε το αυτοκίνητο του Μοζγκοβόι) θεωρήθηκε από τους δολοφόνους ως όχημα συνοδείας με σωματοφύλακες και το χτύπησαν μαζί με το τογιότα του Μοζγκοβόι.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το αρχηγείο της Ταξιαρχίας «Φάντασμα» στο Αλτσέφσκ. Κανείς δεν την αφοπλίζει ούτε την περικυκλώνει (όπως ήθελαν κάποιες φήμες). Η κατάσταση είναι ήρεμη. Όλοι κοιμήθηκαν ελάχιστα χθες το βράδυ. Αποφάσισαν να δώσουν στην Ταξιαρχία το όνομα του Αλεξέι Μοζγκοβόι. Η κηδεία του θα γίνει στις 26 ή 27 Μάη.»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *