13 Μαρτίου 2015

Άλλος ένας τραπεζίτης αμαρτάνει για τα παιδιά του ...

Ο Γκίκας Χαρδούβελης προστέθηκε στο πάνθεον όσων «αμάρτησαν για το παιδί τους». Ο δακρύβρεχτος τραπεζίτης που έγινε και αυτός υπουργός Οικονομικών, μετά τον Στουρνάρα και μετά τον Παπαδήμο που ως τραπεζίτης έφτασε μέχρι τη θέση του πρωθυπουργού, έβγαλε τα χρήματά του εκτός Ελλάδας ενώ ως υπουργός Οικονομικών αγόρευε εναντίον όσων το κάνουν αυτό και συμβούλευε τους πολίτες να «κρατούν τα χρήματά τους στις τράπεζες».

Σε ποιες τράπεζες; Μα φυσικά, στους εργοδότες του κ. Χαρδούβελη, του κ. Στουρνάρα, του κ. Παπαδήμου, στους εντολοδόχους και συνεργάτες των κυβερνήσεων που υπηρέτησαν το μαύρο μέτωπο ΕΕ-ΔΝΤ, τις τράπεζες που «διασώζονται» κάθε τρεις και λίγο με χρήματα των εργαζόμενων, τις τράπεζες που για να επιβιώσουν, οι κυβερνήσεις των μνημονίων γονάτισαν την ελληνική κοινωνία.

Απέλπιδα απάντηση ήταν το «μα είναι φορολογημένα και δηλωμένα». Δεν ρώτησε κανείς τον πρώην υπουργό Οικονομικών αυτό. Ούτε μας ενδιαφέρει εάν κρατήσει ή όχι τα χρήματά του στις ελληνικές τράπεζες ή στις ξένες ή στο στρώμα του.  Ο κ. Χαρδούβελης πρωτοστάτησε στις πολιτικές που διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό, βύθισαν τους εργαζόμενους στη φτώχια, τη νεολαία στην ανεργία, τους συνταξιούχους στην απελπισία. Από αυτές τις πολιτικές, πρέπει να βγούμε και ο δρόμος είναι ένας: έξω από το ευρώ και την ΕΕ, διαγραφή του χρέους, καμία πληρωμή στους τοκογλύφους δανειστές.

Οι τράπεζες του κ. Χαρδούβελη και των συνεργατών του να περάσουν στα χέρια όσων τόσα χρόνια τις χρηματοδοτούν για να είναι «υγιείς» και να απομυζούν τους πραγματικούς δανειστές τους, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες. Να λειτουργήσουν υπό κοινωνικό έλεγχο, χωρίς ιδιωτική κερδοφορία (και καμία αποζημίωση μετόχων) αλλά με κριτήριο την κοινωνική ανάγκη, αιτήματα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα αγνοεί και συνεχίζει να διαιωνίζει το παιχνίδι των τραπεζών εις βάρος της κοινωνίας.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *