22 Φεβρουαρίου 2015

Να γίνει δημοψήφισμα!

εφημ. "Πριν"
Παραβιάζει ωμά το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το κατάπτυστο κείμενο που συνυπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα στο Γιούρογκρουπ τη νύχτα της Παρασκευής. Χωρίς περιστροφές, η κυβέρνηση παραβιάζει την εντολή που έλαβε από το λαό στις 25 Γενάρη να κυβερνήσει αντιμνημονιακά. Αντί να «σκίσει το Μνημόνιο», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποτάχθηκε πλήρως στις γερμανικές απαιτήσεις!
Μπορεί υποκριτικά να ισχυριστεί η Αθήνα ότι το κείμενο που υπέγραψε και το οποίο σηματοδοτεί την άνευ όρων παράδοσή της έχει διάρκεια μόνο τεσσάρων μηνών, ως τον Ιούνιο. Μόνο που τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει… 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο στους Ευρωπαίους, χώρια στους άλλους! Αν η κυβέρνηση υπέκυψε στους Γερμανούς επειδή τον Μάρτιο πρέπει να δώσει κάπου 1,5 δισεκατομμύριο στο ΔΝΤ, υπάρχει Έλληνας που να νομίζει ή έστω να ελπίζει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα αντισταθεί στους Γερμανούς, όταν θα πρέπει να βρει πάνω από 8 δισεκατομμύρια ευρώ σε ένα δίμηνο; Μην τρελαθούμε κιόλας!
Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση αλλάζει ριζικά την πολιτική της. Ο λαός επομένως πρέπει να ερωτηθεί με δημοψήφισμα, αν συμφωνεί ή όχι με τη νέα πολιτική γραμμή. Να πάρει αυτός την ευθύνη για τη συνέχιση ή όχι του επονείδιστου μνημονιακού ζυγού, υφιστάμενος και τις συνέπειες της επιλογής του.
Δεν ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει ο Τσίπρας το Μνημόνιο του Σαμαρά και του Βενιζέλου!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *