05 Ιανουαρίου 2015

Αντιπερισπασμός η «επίθεση φιλίας» από Τσίπρα σε ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αντιπερισπασμός η «επίθεση φιλίας» από Τσίπρα σε ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑπηγή, mao.gr
«Απευθυνόμαστε πρωτίστως στις δυνάμεις της Αριστεράς από τους αριστερούς σοσιαλιστές ως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Απευθυνόμαστε στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους καλούμε να συνειδητοποιήσουν ότι η μάχη που έχουμε να δώσουμε υπερβαίνει τις υπαρκτές διαφορές μας εντός της αριστεράς.
Είναι μια μάχη που αφορά το σήμερα και το αύριο των δυνάμεων της εργασίας και του λαϊκού κινήματος.
Τους καλούμε να παραμερίσουμε όσα μας χωρίζουν και να εργαστούμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι για το τερματισμό της κοινωνικής καταστροφής, για την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος, για μια κυβέρνηση που θα βάζει στο επίκεντρο τα συμφέροντα των πολλών».

Απόσπασμα από την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τις συμμαχίες.

Φλας αριστερά για να στρίψει δεξιά το

προσκλητήριο του Αλέξη Τσίπρα σε ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ για υπέρβαση των ενδοαριστερών διαφορών για την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος στην κατεύθυνση μιας κυβέρνησης για «τα συμφέροντα των πολλών».   Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα δεν απευθυνόταν πρώτα και κυρίως στις ηγεσίες του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά στην πλατιά βάση των εν δυνάμει ψηφοφόρων και «συμπαθούντων» των κομμάτων αυτών που είναι φυσικό να βλέπει θετικά κάθε ενωτική πρωτοβουλία για κοινό μέτωπο απέναντι στην πολιτική εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.

Σημασία δεν έχει αν κάποια στελέχη της εκτός του ΣΥΡΙΖΑ αριστεράς απαντήσουν με «σεντόνια» χιλιάδων λέξεων γιατί απορρίπτουν την προσχηματική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα. Στον πολύ κόσμο αυτό που μένει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις πιέσεις που δέχεται, καλεί την υπόλοιπη αριστερά σε κοινό βηματισμό και οι υπόλοιποι δογματικοί κουνάνε ακατάδεκτα το κεφάλι τους λες και είναι οι «κάτοχοι της απόλυτης αλήθειας».

Στην πραγματικότητα η πρόσκληση «πρώτα από όλα στις δυνάμιες της Αριστεράς» έγινε για να καλυφθεί ο θόρυβος από τις συμφωνίες για την ένταξη στα ψηοφοδέλτια πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ (κυρίως) που ορισμένα από αυτά υποστήριξαν και υπηρέτησαν τα μνημόνια και τις επιταγές τους επί σειρά ετών.

Όπως αποδείχτηκε άλλωστε από την πρόωρη λήξη του «διαρκούς συνεδρίου», υπήρχε συμφωνία αρχής ανάμεσα στις διάφορες τάσεις -πλην Αριστερής Πλατφόρμας- για τα ψηφοδέλτια.

Διαβάστε περισσότερα για τις διαμαρτυρίες των απλών συνέδρων για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ της Μαρίας Νταλιάνη.
«Το προσκλητήριο έπεσε από τα χέρια». Σε άλλους απευθύνεται και άλλοι θα το σηκώσουν.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *