11 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ: «Μην βλέπεις, μην ακούς, μη μιλάς»

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ πάντοτε στεκόταν  και στέκεται έμπρακτα και αλληλέγγυα στις κινητοποιήσεις, δράσεις και διεκδικήσεις των εργαζομένων υπερασπιζόμενη τα δίκαια αιτήματά τους, ενάντια στην αντιεργατική πολιτική, που στα πέτρινα χρόνια του μνημονίου οξύνεται από τη συγκυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τρόικα. Η σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα σκιαγραφείται από την ιδιωτικοποίηση όλων των τομέων της ζωής μας, τις  υπεργολαβίες, την υπενοικίαση εργαζομένων, την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, τα πεντάμηνα και τα voucher, που δημιουργούν εργαζόμενους – λάστιχο, χωρίς σταθερά ωράρια και δικαιώματα, με χαμηλούς μισθούς, που πληρώνονται όποτε και όταν θέλει ο εργοδότης, και πολλές φορές είναι μισθοί πετσοκομμένοι και υπό τη δαμόκλειο σπάθη εκβιασμών και απολύσεων.

Στα πλαίσια αυτά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ στάθηκε το καλοκαίρι του 2014 στο πλευρό των καθαριστριών του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων που διεκδικούσαν το αυτονόητο, να πληρωθούν για την κακοπληρωμένη δουλειά τους ( περίπου 400 – 450 ευρώ τον μήνα). Ακολούθησαν απειλές για απόλυση, απειλές για υποταγή  στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Σήμερα, η αυτονόητη αυτή συμπαράσταση διώκεται. 10 από τα άτομα, που στήριξαν  με δημόσιες δηλώσεις τους τις διεκδικήσεις των καθαριστριών ( ανάμεσα σε αυτά και η υποψήφια με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ΤΡΙΚΑΛΩΝ στις βουλευτικές εκλογές Εύη Τάχου), καλούνται την εβδομάδα που μας έρχεται να απολογηθούν, γιατί … τις συμπαραστάθηκαν.

Εγκαλούνται από την εταιρία υπεργολαβίας «Kleenway» του Ευθύμιου Τσιάτσιου, με έδρα τη Λάρισα.

Εγκαλούνται, γιατί  υπερασπίστηκαν έναν κλάδο εργαζομένων που πλήττεται  από την άγρια λιτότητα που επιβάλλει η κυβέρνηση και η τρόικα. Και ας μην ξεχνάμε ότι τρόικα είναι: η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Ένωση – η οποία δεν είναι η Ευρώπη των λαών, όπως πολιτικοί χώροι ψευδώς προβάλλουν, και  το ΔΝΤ, τον ρόλο του οποίου ως ιμπεριαλιστικού μηχανισμού επιβολής άγριας λιτότητας όλοι γνωρίζουμε.

Εγκαλούνται, γιατί αυτή η άγρια λιτότητα για να επιβληθεί είναι αναγκαίο να συνοδεύεται από άγρια μέτρα καταστολής και παραβίασης ακόμη και των στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών. Στην προκείμενη περίπτωση καταστέλλονται  η στοιχειώδης ελευθερία της έκφρασης και του τύπου και το δικαίωμα στον συνδικαλισμό.

Εμείς ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α .ΤΡΙΚΑΛΩΝ στο σκηνικό αυτό του φόβου απαντάμε: ότι δε μασάμε. Ότι σημαία μας είναι ο δρόμος: η μαζική διεκδίκηση και συλλογική δραστηριοποίηση. Ότι η εργοδοτική αυθαιρεσία θα μας βρει απέναντί της, γιατί στην προσπάθεια εκφοβισμού λογάριασε και λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Ότι πάντα με όρους ενότητας, ισότητας και σεβασμού των εργαζομένων και των αγωνιστών βρισκόμαστε στη γραμμή σύγκρουσης, ρήξης και ανατροπής της σύγχρονης βαρβαρότητας!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *