13 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση-Κάλεσμα για την αργία της Κυριακής

Συνάδερφοι-ισες Ιδιωτικοί Υπάλληλοι:
Πάρτε όλοι μέρος στην 24ωρη απεργία την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, που κήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, και στην οποία συμμετέχει το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Η ολομέτωπη επίθεση των καπιταλιστών και της κυβέρνησής τους και των ιμπεριαλιστών-τοκογλύφων, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ.,  στις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα. Άμεσος στόχος τους είναι να αλλάξουν συνολικά την εργατική νομοθεσία και να βάλουν ανυπέρβλητα εμπόδια στην προκήρυξη απεργίας.
-Διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις και το ωράριο εφαρμόζοντας τα 4ωρα και τη μερική απασχόληση κάνοντας τους εργαζόμενους λάστιχο.
-Μας αφαίρεσαν το δικαίωμα στη συλλογική διαπραγμάτευση και την υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικών ΣΣΕ με τον ορισμό από τον υπουργό εργασίας του κατώτερου μισθού, οδηγώντας μας στην πείνα και την εξαθλίωση. Αγροτικοί και επαγγελματικοί συνεταιρισμοί, εργολάβοι στην υγεία, έμποροι, ιατρεία, έχουν χτυπήσει μόνο το τελευταίο 5μηνο, τις συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις, μετατρέποντάς τες σε ατομικές, με τον εκβιασμό της απόλυσης.
-Καθυστερούν την πληρωμή των μισθών-δεν πληρώνουν ούτε το μεροκάματο της Κυριακής.
-Έχουν εξαπολύσει πογκρόμ απολύσεων. Στους 12.500, περίπου, ανέρχονται οι άνεργοι στο Νομό Τρικάλων, ενώ στο Δήμο Τρικκαίων ανέρχονται στους 9.000
-Υποβάθμισαν την μόρφωση και την παιδεία για τα παιδιά της εργατικής τάξης και του λαού.
Με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και την επιβολή της <<Λευκής Νύχτας>>, θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα στην ίδια την εορταστική αργία κυρίως όσον αφορά στην καταβολή της υπερωρίας και της ανάλογης προσαύξησης. Θέλουν δε, νομοθετώντας και δημιουργώντας έτσι προηγούμενο, να περάσουν και αυτά τα μέτρα στο σύνολο της εργατικής τάξης (όπου και όπως ισχύουν ακόμα).
Δεν θα σταματήσουν πουθενά αν δεν τους σταματήσουμε τώρα εμείς!
Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα όλων μας, με εργαλείο το Σωματείο, αποφασιστικά, να επιβάλουμε την Κυριακάτικη αργία, αλλά και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, ενάντια στα σχέδια και τις αποφάσεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.
Μόνο έτσι θα αποδείξουμε πως η νομοθεσία στη λογική <<Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη>> επιβάλλεται  με την πίεση και την ισχύ μέσα από τους αγώνες μας και όχι με τις διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση και τους καπιταλιστές.
Όχι στις λευκές νύχτες, όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας!
Απαιτούμε:
-Δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Υπογραφή τώρα ΕΓΣΣΕ και κλαδικών ΣΣΕ με αυξήσεις και γενικευμένη και αναδρομική ισχύ. Κάλυψη των απωλειών των μισθών των εργαζομένων από το 2009 και μετά.
-Κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών-αντεργατικών νόμων, εκδίωξη της Τρόικας.
- Σταθερό ωράριο 7ωρο-35ωρο-5θήμερο. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
-Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα που καθυστερούν.
-Απαγόρευση δια νόμου των απολύσεων.
-Επίδομα ανεργίας για όλους τους άνεργους μέχρι να βρουν δουλειά. Ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων για όλο το διάστημα που είναι άνεργοι και υπολογισμός του χρόνου της ανεργίας στα χρόνια για σύνταξη.


ΠΑΡΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ  ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14.12.2014
ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗ ΠΛΑΤΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ


Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων
Τρίκαλα 12 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *