06 Δεκεμβρίου 2014

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ!

"Ο αγώνας συνεχίζεται με γροθιά στο μαχαίρι ξανά και ξανά"
N.Rωμανός, Νοσοκομείο Γεννηματάς, 3/12/2014
 Είμαστε στο πλευρό του Ν. Ρωμανού γιατί μάχεται, θυσιάζοντας την ίδια του τη ζωή για να κερδίσει τα δικαιώματά του ως κρατούμενος, γιατί δεν αποκηρύσσει την πάλη ενάντια στο Κράτος και τον Καπιταλισμό, γιατί δεν δέχεται να γίνει μπαλάκι μεταξύ κυβέρνησης-συμβουλίου φυλακών-Υπουργείου Δικαιοσύνης, γιατί διεκδικεί περήφανα την αξιοπρέπειά του μέσα από τις φυλακές ενός ιστορικά ξεπερασμένου κοινωνικού συστήματος που κρατιέται στην εξουσία με την καταστολή κάθε πράξης και τη φίμωση κάθε φωνής που του αντιστέκεται. Αποφάσισε την «ασφυξία για μια ανάσα ελευθερίας!»και ο αγώνας του αποδεικνύει ότι ακόμα και η αστική νομιμότητα είναι επικίνδυνη για μια κυβέρνηση που καταρρέει, που ασκεί καθημερινά εκβιασμούς στην κοινωνία. Με τη στάση του να βάλει μπροστά την ίδια του τη ζωή απαιτεί να πάρουν θέση όλοι! Η Κυβέρνηση, η Δικαιοσύνη, η Αριστερά, οι Αναρχικοί, τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, όλος ο λαός! Όποιος στέκεται απέναντι στον αγώνα του Ν. Ρωμανού είναι συνένοχος στο εν εξελίξει έγκλημα που συντελείται εις βάρος του με ενορχηστρωτή την λαομίσητη Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Όποιος αρνείται το δίκιο του Ν. Ρωμανού αρνείται και το δικό του δικαίωμά σε μια αξιοπρεπή ζωή. Όποιος στο πρόσωπο του Ν. Ρωμανού βλέπει ένα «κακομαθημένο πιτσιρικά», «ένα πλουσιόπαιδο που του φταίει το σύστημα», ένα αλήτη που «και λίγες έφαγε», ένα «τρομοκράτη δολοφόνο» που «καλύτερα να πεθάνει από το να βγει από τη φυλακή» στηρίζει την κυβέρνηση και το σύστημα που μας εξαθλιώνει διαρκώς την τελευταία 5ετία.
 Ας μην έχει κανένας εργαζόμενος ή άνεργος αυταπάτες: η εκδικητική μανία του αστικού κράτους και της μειοψηφικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που στρέφεται εναντίον του Ρωμανού και των συντρόφων του δεν αφορά έναν «τρομοκράτη» ή έναν «ληστή τραπεζών» ή απλώς έναν αναρχικό. Αφορά κάθε εργαζόμενο και άνεργο που ζει την καθημερινή βία των καπιταλιστών στους χώρους εργασίας, την τρομοκρατία των τραπεζών, την καταστολή και την καταπίεση του αστικού κράτους, τις επιστρατεύσεις των απεργών, τις απολύσεις, την απελπισία της φτώχειας και της ανεργίας.
Το αστικό κράτος και η καπιταλιστική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ περνάνε σαν οδοστρωτήρας πάνω από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του κινήματος. Για να διατηρήσουν την οικονομική και πολιτική εξουσία της άρχουσας αστικής τάξης, ισοπεδώνουν κατακτήσεις εργασιακές, κοινωνικές, πολιτικές, πράγμα που με τη σειρά του καθοδηγεί τη δράση των κατασταλτικών μηχανισμών και τις αποφάσεις των δικαστηρίων και των δικαστών.
 Αντίσταση στον κυβερνητικό-κρατικό αυταρχισμό!
Να ρίξουμε την κυβέρνηση που δολοφονεί τον Ν. Ρωμανό, την εργατική τάξη και το λαό της χώρας!
Ο αγώνας του Ν. Ρωμανού στο νοσοκομείο Γεννηματάς συμπυκνώνει τις πολιτικές και κοινωνικές αντιθέσεις της περιόδου, αποτελεί δείκτη της ετοιμότητας του λαϊκού κινήματος και των πολιτικών δυνάμεων να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η κυβέρνηση είναι σε άτακτη φυγή από τις πιέσεις της Τρόικας ενόψει νέου Μνημονίου. Ο Σύριζα δεν κινητοποιεί καμιά δύναμη για να πέσει η ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία δεν πρόκειται να πέσει από την εκλογολογία. Η ένταση του κρατικού αυταρχισμού τα τελευταία χρόνια, με τις απαγορεύσεις απεργιών, τις επιστρατεύσεις, την στοχοποίηση αγωνιστών και της βίαιης καταστολής μεγαλειωδών απεργιών και τον τελευταίο μήνα με τα ΜΑΤ να κλείνουν ΕΚΠΑ, Νομική και ΑΣΣΟΕ, την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ με ξύλο και χημικά στην πορεία της 17 Νοέμβρη δείχνουν ότι κάθε κυβερνητικό αδιέξοδο απαντιέται με καταστολή κάθε δυναμικής δημόσιας εκδήλωσης που στοχεύει την κυβέρνηση. Καθήκον μας η ανατροπή της Κυβέρνησης και του καπιταλισμού, του συστήματος που γεννά αυταρχισμό, εξαθλίωση και δυστυχία. 
κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ 4/12/2014

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *