13 Δεκεμβρίου 2014

ΚΚΕ (μ-λ): Νίκη του αγώνα του Νίκου Ρωμανού και του κινήματος αλληλεγγύης!

Οι μαζικές διαδηλώσεις νεολαίας, αλλά και εργαζόμενων, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου μετατράπηκαν σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού. Οι διαδηλώσεις αυτές όμως δεν στάθηκαν μόνο σε αυτό.
Επεκτάθηκαν στην έκφραση της αγανάκτησης της νεολαίας και του λαού απέναντι στην επίθεση του συστήματος σε κάθε δικαίωμα και κατάκτηση που αφορά τη ζωή τους. Από το μισθό και τη δουλειά μέχρι τη μόρφωση και το δικαίωμα στην περίθαλψη.
Επεκτάθηκαν στην έκφραση αντίστασης απέναντι στην εντεινόμενη φασιστικοποίηση και κατάργηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος, στην αστυνομοκρατία και την καταστολή κάθε αγώνα, στις διώξεις και φυλακίσεις αγωνιστών, στο βγάλσιμο στη παρανομία κάθε αγώνα που αντιστέκεται στη πολιτική του συστήματος, που διεκδικεί δικαιώματα.
Η κυβέρνηση με τη στάση της, με την αρχική της αδιαλλαξία απέναντι στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού και την άγρια καταστολή κάθε κινητοποίησης αλληλεγγύης σε αυτόν, ήθελε να δείξει ότι δεν υποχωρεί, ότι έχει πυγμή και δεν διστάζει απέναντι σε τίποτα. Ήθελε έτσι να στείλει μια προειδοποίηση σε όποιον και όποια αγωνίζεται αμφισβητώντας την πολιτική της πλήρους υποταγής στα κελεύσματα των ιμπεριαλιστών και της εξαθλίωσης του λαού, ένα μήνυμα φόβου και τρόμου στο λαό. Δεν τα κατάφερε όμως!
Ο Ν. Ρωμανός κρατώντας συνεπή στάση, δεν έκανε πίσω και προχώρησε και σε απεργία δίψας. Για να εφαρμοστεί το δικαίωμά του στη μόρφωση και όχι η «νομιμότητα» που επικαλούνται διάφοροι. Για να μην γινόταν, όπως δήλωσε, η αφορμή για να καταργηθεί και τυπικά το δικαίωμα στη μόρφωση των κρατούμενων, όπως επιδίωκε η κυβέρνηση με την αρχική της τροπολογία.
Με την τελική τροπολογία ο Νίκος Ρωμανός και το κίνημα αλληλεγγύης είχαν μια μεγάλη νίκη. Μια νίκη που δημιούργησε ρήγμα στην πολιτική φασιστικοποίησης της κυβέρνησης και απέδειξε ότι μόνο αποφασιστικοί αγώνες μπορούν να έχουν όφελος για το λαό και όχι τα διάφορα νομικά και κοινοβουλευτικά παιχνίδια.
Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τον Νίκο Ρωμανό αλλά και τους χιλιάδες νεολαίους και λαού που διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του και καλεί σε ένταση του αγώνα κατά της φασιστικοποίησης και της πολιτικής από την οποία αυτή εκπορεύεται.

ΚΑΤΩ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ! 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *