30 Νοεμβρίου 2014

Σκουριές: Ένας αγώνας πνιγμένος στο δίκιο δεν πνίγεται στα χημικά

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν οι κάτοικοι στις Σκουριές πηγή, Το Περιοδικό

skouries4Παρά το νέο μπαράζ καταστολής από τις αστυνομικές δυνάμεις οι κάτοικοι στην Ιερισσό δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια σε μία εξόρυξη «που δεν θα γίνει ποτέ». Οι εικόνες που κατέκλυσαν τις οθόνες και τους τηλεοπτικούς δέκτες από την μεγάλη πορεία των κατοίκων στις 23 του Νοέμβρη που αποτυπώνουν τα όσα αντιμετώπισαν οι τελευταίοι δεν φαίνεται να τους πτόησαν: «Έχουμε κάθε δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε τη γη μας και τη ζωή μας. Όση βία κι αν χρησιμοποιήσουν, όσες προσπάθειες για δημιουργία τετελεσμένων καταστάσεων κι αν κάνουν, εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική νίκη και δικαίωση.»
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωσή τους: 
Σήμερα, περισσότεροι από 1500 άνθρωποι, για άλλη μια φορά, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στον Κάκαβο. Πριν καν προλάβουν να φτάσουν έξω από το εργοστάσιο στις Σκουριές, 17 διμοιρίες ξεκίνησαν το έργο της απώθησης, με υπέρμετρη χρήση χημικών προς ανθρώπους όλων των ηλικιών.
Οι επιθέσεις της αστυνομίας συνεχίστηκαν με ευθείες βολές (με όπλα εκτόξευσης χημικών) προς τον κόσμο και υπήρξε ένας τουλάχιστον τραυματισμός διαδηλωτή, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας.
Η διαμαρτυρία είχε παλμό, και παρά τις επανειλημμένες επιθέσεις των αστυνομικών δυνάμεων, οι διαδηλωτές παρέμειναν στο σημείο για περισσότερες από τρεις ώρες. Οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το σημείο μετά το τέλος της διαμαρτυρίας.
Για πολλοστή φορά, το δικαίωμα στη διαμαρτυρία θυσιάστηκε στο βωμό των “επενδύσεων”. Για πολλοστή φορά η ελληνική αστυνομία, επιτέλεσε το ρόλο της ασφάλειας ιδιωτικής εταιρείας, εξαπολύοντας άγρια δολοφονική επίθεση προς άοπλους διαδηλωτές.
Έχουμε κάθε δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε τη γη μας και τη ζωή μας. Όση βία κι αν χρησιμοποιήσουν, όσες προσπάθειες για δημιουργία τετελεσμένων καταστάσεων κι αν κάνουν, εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική νίκη και δικαίωση.
Σύντομα θα ΄ρθει η ώρα, που όλοι οι υπεύθυνοι για το έγκλημα που συντελείται στη Χαλκιδική, θα λογοδοτήσουν.
Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
skouries2
skouries3

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *