06 Νοεμβρίου 2014

"Ανυπόταχτος μαθητής":ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Το μαθητικό σχήμα "Ανυπόταχτος μαθητής" σε ανακοίνωσή του καλεί τους μαθητές σε μαχητικές κινητοποιήσεις ενάντια στο «νέο Λύκειο», την Τράπεζα θεμάτων. Καλούν τις καταλήψεις και τους μαθητές στο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 6 Νοέμβρη στις 2.00μ.μ. στα Προπύλαια μαζί με τους φοιτητές και όλη την εκπαίδευση.

Ανακοινώσεις και νέα για τις δράσεις και παρεμβάσεις των μαθητών και του σχήματος "Ανυπόταχτος μαθητής" μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του σχήματος πατώντας εδώ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του "Ανυπόταχτου Μαθητή":

ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Μετά τις πολύ δυναμικές μας κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Παιδείας, την πανεκπαιδευτική πορεία στην Αθήνα, αλλά και τις κατά τόπους κινητοποιήσεις στις περιοχές μας , ήρθε η ώρα να οργανωθούμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά! Δεν τρομοκρατούμαστε από τις απειλές διευθυντών και δεν υποτασσόμαστε σε αυτούς που μας θέλουν φοβισμένους και σκυφτούς ώστε να καταστρέφουν ανενόχλητοι το μέλλον μας . Επιλέγουμε τον αγώνα διαρκείας ενάντια στο «νέο Λύκειο», την Τράπεζα θεμάτων, αλλά και ενάντια στα λαμόγια τις κυβερνήσεις και τους επιχειρηματίες που καταστρέφουν την παιδεία.
Τώρα είναι η στιγμή να κάνουμε Γενικές Συνελεύσεις στα σχολεία μας , να κάνουμε Συντονιστικά Σχολείων στις περιοχές μας που θα μας βοηθήσουν να οργανώσουμε καλύτερα τον αγώνα μας !
Συντονισμένα από σήμερα κιόλας να ξεκινήσουμε καταλήψεις διαρκείας, να βγούμε στους δρόμους μαχητικά. Να μεμείνουμε στη σημερινή διαδήλωση!

Επόμενο ραντεβού η 6 Νοέμβρη, μαζί μετους φοιτητές που θα κατέβουν από όλη την Ελλάδα! Και ξανά και ξανά μέχρι τη νίκη!

Να αναγκάσουμε την κυβέρνηση και τον υπουργό παιδείας, αφού δε θέλουν να μας ακούσουν να μας φοβηθούν! Γιατί μαζί μετο «νέο λύκειο» που μας φτιάχνουν θα στείλουμε κι αυτούς στον αγύριστο!

Παλεύουμε αποφασιστικά, μαχητικά και με διάρκεια για:
  • Ανατροπή της χούντας κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Εξέγερση για να τους διώξουμε και να επιβάλλουμε μετους αγώνες μας τις δικές μας ανάγκες!
  • Όχι στο ταξικό σχολείο της αγοράς, της κατάρτισης και της τυποποιημένης γνώσης – Ανατροπή του  «νέου Λυκείου» και της τράπεζας θεμάτων.
  • Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο για όλους και ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση και την έρευνα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης χωρίς ταξικούς και εξεταστικούς φραγμούς.
  • Όχι στην παιδεία για λίγους και εκλεκτούς!
  • Διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων-τα σχολεία μαςάσυλο για τους αγωνιζόμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς – καμία παρουσία της αστυνομίας στα σχολεία μαςκαι τις κινητοποιήσεις μας.
  • Κατοχύρωση συχνών γενικών συνελεύσεων των μαθητών χωρίς την παρέμβαση υπουργείου ή διευθυντών.
  • Όχι στην παιδική εργασία και την μαθητεία.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους καθηγητές μαςκαι συλλογική σύμβαση εργασίας για κάθε νέο που μπαίνει στην αγορά εργασίας – Μαζικούς διορισμούς. Ενισχυτική διδασκαλία με διορισμό καθηγητών.
  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των σχολείων – Καμία συγχώνευση/κατάργηση σχολείου – 20 μαθητές στο τμήμα,  15 στις κατευθύνσεις και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.
  • Αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση!
  • Για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου να ισχύσει το παλιό σύστημα προαγωγής, μετο οποίο βγήκαν τα αποτελέσματα της Β΄ και της Γ΄ Λυκείου.
  • Οι βαθμοί της Α΄ Λυκείου να μην προσμετρήσουν για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 4186/13, που μετατρέπει το Λύκειο σε εξεταστικό κέντρο και θεσμοθετεί τη μετα-γυμνασιακή κατάρτιση και τη μαθητεία.
  • Να καταργηθεί το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των σχολείων “myschool”.

ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6/11 ΣΤΙΣ 14:00
ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ (σταθμός μετρό «Πανεπιστήμιο»)

ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ
για την αντιγραφή, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *