02 Νοεμβρίου 2014

Το ΜΑΣ, οι «ομάδες» και η σπίλωση όποιου επιλέγει μορφές αγώνα που δεν εγκρίνει το ΚΚΕ

πηγή, "Βαθύ Κόκκινο"
Όταν δημιουργείται κεντρικό πολιτικό ζήτημα, με τις αυθαιρεσίες ενός πρύτανη που καλεί τα ΜΑΤ για να αντιμετωπίσουν, όπως ισχυρίζεται, «μικρή ομάδα φοιτητών, που δρα χωρίς καμιά νομιμοποίηση από το φοιτητικό κίνημα», όταν η ΔΗΜΑΡ, ακολουθώντας τη λογική του πρύτανη των ΜΑΤ, αναφέρεται στα πολιτικά φρονήματα των «ταραξιών», για να τους αντιπαραθέσει κι αυτή στην πλειονότητα του φοιτητικού κόσμου, είναι εξαιρετικά προβληματική η ανακοίνωση του ΜΑΣ, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών που στηρίζει η ΚΝΕ.
Είναι προβληματικό να υποστηρίζει ότι «όσα συνέβησαν κατά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου δεν έχουν καμιά σχέση με τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων του ΕΚΠΑ. Μια μικρή ομάδα μελών των παρατάξεων ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝ, έξω και πέρα από τις αποφάσεις των συλλόγων, έστησε ένα σκηνικό για τις κάμερες που τελικά εξυπηρετεί άλλους σκοπούς».
Πόσο μάλλον όταν η ανακοίνωση αναφέρει και ότι στόχος των αριστερών παρατάξεων που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «να ενταθεί ο αυταρχισμός, να αποπροσανατολιστούν οι φοιτητές από την ανάγκη να συζητήσουν και να παλέψουν μαζικά γι” αυτά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Να συκοφαντούνται οι αγώνες του φοιτητικού κινήματος και οι φοιτητικοί σύλλογοι.»
Ακόμη περισσότερο όταν οι συγκεκριμένες παρατάξεις της Αριστεράς -που αν δεν κάνουμε λάθος παίρνουν αθροιστικά στις φοιτητές εκλογές ποσοστό όσο και το ΜΑΣ- χαρακτηρίζονται «ομάδες», και καταγγέλλονται πως «δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένες ομάδες δρουν με αυτόν τον τρόπο. Πλέον είναι πιο καθαρό από ποτέ ότι δρουν τυχοδιωκτικά, για τις κάμερες και για εντυπωσιασμό, ότι γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις αποφάσεις των συλλόγων και των συνελεύσεών τους. Με αυτόν τον τρόπο συκοφαντούν το φοιτητικό κίνημα, μπαίνουν εμπόδιο στη συμμετοχή και την οργάνωση των φοιτητών, στο δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών στις σπουδές και το μέλλον.»
Φυσικά το ΜΑΣ έχει κάθε δικαίωμα να μην αναγνωρίζει ως αγωνιστές παρά μόνο τα μέλη του. Όπως έχει δικαίωμα να μη συμμετέχει σε αγώνες τους οποίους δεν εγκρίνει. Από κει και πέρα, οι χαρακτηρισμοί που εκτοξεύονται και η σπίλωση αυτών που αγωνίζονται επιλέγοντας διαφορετικές μορφές πάλης από αυτές που εγκρίνει, αναδεικνύουν σοβαρό πρόβλημα για το ίδιο το ΜΑΣ, την ΚΝΕ και το ΚΚΕ.



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *