16 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση-καταγγελία για το όργιο αστυνομικής βίας και κυβερνητικής τρομοκρατίας

Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη, στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία την επίδειξη
αυταρχισμού, αστυνομοκρατίας και τη χρησιμοποίηση ωμής βίας της κυβέρνησης και των ΜΑΤ επάνω στη φοιτητική νεολαία και στο λαό, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, στην Αθήνα, λίγες μέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τη μνήμη και τη σημασία της οποίας θέλουν να εξαφανίσουν.
Η λαομίσητη μειοψηφική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τρέμει την έκρηξη της λαϊκής οργής, κινείται πανικόβλητη και προσπαθεί να πνίξει εν τη γενέσει της κάθε πράξη αντίστασης φοβούμενη μην αποτελέσει πόλο συσπείρωσης των εργατικών και λαϊκών δυνάμεων και θρυαλλίδα λαϊκής έκρηξης.
 Η συγκυβέρνηση και το ίδιο το κράτος γνωρίζουν πολύ καλά ότι η βαθιά αντεργατική τους πολιτική έχει οδηγήσει την κοινωνία στην εξαθλίωση και σιγοβράζει το καζάνι της οργής στις λαϊκές μάζες.
Για το λόγο αυτό γνωρίζουν επίσης ότι μια μικρή αφορμή και μια εστία αντίστασης με διάρκεια μπορεί να πυροδοτήσει μια μεγάλη πυρκαγιά που θα τους κάψει!
Φοβούνται και τρέμουν τις συνέπειες από την πολιτική τους και για αυτό χτυπάνε με μίσος ταξικό τη νεολαία και το λαό, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα των τοκογλύφων και της Τρόικας, και την εξουσία των κεφαλαιοκρατών.
Η λαϊκή οργή να μετατραπεί σε φουσκωμένο ποτάμι και να σαρώσει στο πέρασμά του τη συγκυβέρνηση, την Τρόικα, τους τραπεζίτες, τους τοκογλύφους, τους κεφαλαιοκράτες και το διεφθαρμένο πολιτικό τους προσωπικό!
Καμιά ανακωχή-καμιά αναμονή! Να μην ανεχτούμε άλλες στερήσεις για την Τρόικα και τους τοκογλύφους, για τις τράπεζες και την κεφαλαιοκρατία! Να απαντήσουμε με μαζικούς αγώνες στην ωμή βία και τρομοκρατία της συγκυβέρνησης!
Τώρα, όλες οι εργατικές δυνάμεις με ενιαίο μέτωπο να δώσουμε τη μάχη για το γκρέμισμα της συγκυβέρνησης, την κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων, τη μονομερή διαγραφή του δημόσιου χρέους, την διάλυση των ΜΑΤ και των άλλων ειδικών σωμάτων.
Σήμερα, άμεσο καθήκον του εργατικού κινήματος και των πολιτικών δυνάμεων που έχουν αναφορά στην εργατική τάξη, είναι να ανατρέψουν την άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας που δεν νομιμοποιείται να κυβερνάει. Δεν νομιμοποιείται να ψηφίζει νέους νόμους, αλλά ούτε και να εφαρμόζει την  ψηφισμένη μνημονιακή νομοθεσία. Δεν νομιμοποιείται να εισπράττει φόρους και χαράτσια, να επιβάλλει πρόστιμα, να χαρίζει δημόσια περιουσία, να υπογράφει νέες δεσμεύσεις με την Τρόικα. Οι πολιτικές δυνάμεις που επικαλούνται τα εργατικά δικαιώματα πρέπει να μπουν μπροστά για ένα κίνημα ανυπακοής στην κυβερνητική πολιτική, σε ένα ανένδοτο πολιτικό αγώνα.

Όσοι παραπέμπουν το καθήκον της ανατροπής της συγκυβέρνησης στο μέλλον και όσοι εναποθέτουν τις λαϊκές προσδοκίες στις εκλογές, προσφέρουν χρόνο επιβίωσης στην κυβέρνηση, η οποία δεν πρόκειται να πέσει από μόνη της, όσο ετοιμόρροπη κι αν δείχνει, γιατί έχει την ολόπλευρη στήριξη της αστικής τάξης και των μηχανισμών της. Τώρα, πρέπει να σηκώσει κεφάλι το κίνημα, να ξεκολλήσει από τα βαλτόνερα της εκλογικής ανάθεσης και της εκλογολογίας, δηλαδή από το γήπεδο του αντιπάλου και να δώσει τη μάχη στο δρόμο, να γκρεμίσει την κυβέρνηση – μαριονέτα των καπιταλιστών ντόπιων και ξένων, να εκδιώξει την Τρόικα και να ανοίξει το δρόμο για την επερχόμενη και αναπόφευκτη σύγκρουση με το σάπιο εκμεταλλευτικό καθεστώς.
Να προσδώσουμε στις εκδηλώσεις και στις πορείες για την επέτειο των 41 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, χαρακτήρα μαζικής παλλαϊκής αντικυβερνητικής εξέγερσης.
Να μετατρέψουμε την απεργία στις 27 Νοέμβρη από επετειακή που τη θέλει η ηγεσία της ΓΣΕΕ, σε αφετηρία ανατροπής της βαθιά αντεργατικής μειοψηφικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!
Να παρθούν αποφάσεις ΔΣ και Γενικών Συνελεύσεων για την καλή προετοιμασία της απεργίας, την περιφρούρησή της και την παραπέρα κλιμάκωση της εργατικής πάλης και το συντονισμό των αγώνων.
Τρίκαλα. 14/11/2014
Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Ανέργων Τρικάλων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *