08 Οκτωβρίου 2014

Δικά μας παιδιά, δική μας γενιά! (Αποστολή στο Ντονμπάς)

πηγή, Αντιφασιστική καμπάνια για την Ουκρανία

10708698_795289187179732_7449725996607036502_o* Το Αντιφασιστικό καραβάνι που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία των Banda Bassotti στα εδάφη του Ντονμπάς ολοκληρώθηκε. Σε προηγούμενα ποστ εξηγήσαμε πως στο έδαφος της συμφωνίας του Μινσκ υπήρξαν δυσκολίες από την πλευρά των Ρωσικών αρχών που δεν επέτρεψαν στο καραβάνι να πραγματοποιήσει τον αρχικό του σχεδιασμό και να περάσει ολόκληρο στην περιοχή του Λουγκάνσκ ώστε να πραγματοποιήσει τις 2 συναυλίες. Τελικά η συναυλία έγινε στα σύνορα με παρουσία ρώσων πολιτών, πολιτοφυλάκων και προσφύγων από το Ντονμπάς. Ενώ Ομάδες του καραβανιού εισήλθαν  στο Ντονμπάς (μέσα σε αυτούς και η ελληνική αποστολή) και ήρθαν σε επαφή με τους αντάρτες και την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

Τέλος ομάδα ανταρτών συναντήθηκε με ολόκληρο το καραβάνι στο κομμάτι της ρώσικης επικράτειας όπου παραδόθηκε επίσημα η ανθρωπιστική βοήθεια και έγιναν πολλές επαφές, συνομιλίες κλπ. Η γνωριμία με τους  πολιτοφύλακες που μάχονται εναντίον της συμμαχίας νεοφιλελεύθερων και ναζί του Κιέβου αποτελεί μια πλούσια εμπερία, το υλικό της οποίας θα αρχίσει να ανεβαίνει στο blog της Καμπάνιας το επόμενο διάστημα, ενώ τμήμα του θα προβληθεί και στη μεγάλη εκδήλωση που προγραμματίζεται για τις 17 Οκτώβρη στην Αθήνα.
10708698_795289187179732_7449725996607036502_o
 Δικά μας παιδιά – Δική μας γενιά
Και τώρα, όπως και μια στιγμή πριν το τέλος αυτού του περίεργου οδοιπορικού από τη Μόσχα μέχρι το Λουγκάνσκ (ως περίεργη ειρωνεία εκεί στο αεροδρόμιο της φασιστοφωλιάς του Κιέβου λόγω αλλαγής πτήσης), κι ενώ έχουν παρεμβληθεί άπειρες ώρες ύπνου και ανεπιτυχείς προσπάθειες προσαρμογής, η σκέψη παραμένει εγκλωβισμένη κοντά τους.
Δεν είναι commandos, δεν είναι GI Joe, είναι απλοί τύποι και τύπισσες σαν κι εμάς. Όσο κι αν το μυαλό δεν το χωράει, αυτό το ελάχιστο που έμεις ζήσαμε(από χίλιες μεριές προστατευμένοι) ως μικρή “περιπέτεια”, για αυτούς είναι καθημερινότητα. Είναι η ζωή τους. Χίλιες φορές πιο πραγματική και δύσκολη.
Δικά μας παιδιά – δική μας γενιά. Πήραν τα όπλα αφού δεν είχαν άλλη επιλογή. Για επιβίωση, για αξιοπρέπεια, για ένα καλύτερο μέλλον. Ότι κι αν γίνει η μισή μας καρδιά έχει μείνει για πάντα μαζί τους. Με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θάρρος, καθήκον έχουμε να σπάσουμε το τείχος της σιωπής που επικρατεί στην Ευρώπη για το Ντονμπάς και να παλέψουμε με περισσότερη λύσσα για τις υποθέσεις του κινήματος στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο:
- Nastazya, ετών 27, πριν τον πόλεμο σπούδασε οικονομικά, τώρα είναι υπεύθυνη επικοινωνίας και “sniper” του БАТАЛЬОН ВИТЯЗЬ, όπως είπε γελώντας.
- Boris, ετών 28, κάτοικος Μόσχας μέχρι πριν από λίγους μήνες, εθελοντής πολιτοφύλακας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, БАТАЛЬОН ВИТЯЗЬ
- Commandante Pavel, ετών 25, κάτοικος Λουγκανσκ πρώην μέλος του Κομμμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας (αποχώρησε), εργάτης πριν από τον πόλεμο, БАТАЛЬОН ВИТЯЗЬ
- Commandante Andrey, ετών 35, κάτοικος Λουγκανσκ, υπεύθυνος προπαγάνδας – διοίκηση του БАТАЛЬОН ВИТЯЗЬ
(ΥΓ: Το μήνυμα του Pavel προς τον ελληνικό λαό που θα δημοσιοποιήσουμε αργότερα, αποτελεί διαμάντι μαχητικού διεθνιστικού αντιφασιστικού λόγου και μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές αυτού του οδοιπορικού)
La lucha continua. ¡NO PASARÁN! Nosotros pasaremos.
Donbass será la tumba del fascismo! (Το Ντονμπάς θα γίνει ο τάφος του φασισμού!)
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
Κείμενο – Φωτογραφίες: Κώστας Φουρίκος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *