02 Αυγούστου 2014

«Ακόνιζε πάντοτε τη γλώσσα σου στο ακόνι της αλήθειας» (Πίνδαρος)

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ από την πρώτη στιγμή στάθηκε και στέκεται έμπρακτα και αλληλέγγυα στις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις – δράσεις των αγωνιζόμενων καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων – όπως και σε κάθε άλλη  διεκδίκηση εργαζομένων ενάντια στην αντιεργατική πολιτική που στα πέτρινα χρόνια του μνημονίου οξύνεται από τη συγκυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τρόικα, υπερασπιζόμενη τα δίκαια αιτήματά τους. 
Αυτό συνέβη και την Πέμπτη το πρωί στην είσοδο του Νοσοκομείου όπου καλούσαν σε συγκέντρωση – συμπαράσταση οι καθαρίστριες και το σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων.
Όταν κάποια στιγμή στον χώρο εμφανίστηκαν ο γραμματέας και ένα μέλος της Τ.Ο. χρυσής αυγής Τρικάλων, τόσο τα παρευρισκόμενα μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. όσο και τα μέλη άλλων αριστερών οργανώσεων αποχώρησαν, το δε σωματείο των ιδιωτικών υπαλλήλων τερμάτισε την πραγματοποιούμενη εκδήλωση, αντιδρώντας στην παρουσία των χρυσαυγιτών, γιατί κανείς μας δε θέλει να έχει ανάμιξη με τον βασικό πυρήνα των υποστηρικτών του συστήματος και των εργοδοτών.
Για άλλη μια φορά η χρυσή αυγή διαστρέφοντας τα γεγονότα αναφέρει ότι οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες κάλεσαν την τοπική οργάνωση, ενώ στην πραγματικότητα οι ίδιες οι καθαρίστριες κάλεσαν πρώην απολυμένη συνάδελφό τους, που ο σύζυγός της είναι μέλος της συγκεκριμένης νεοναζιστικής οργάνωσης, και που, όταν η ίδια απολύθηκε οι «νεόκοποι» υποστηρικτές των εργαζομένων, δεν είπαν λέξη.
Τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης – και εν προκειμένω και των καθαριστριών – είναι ριζικά αντίθετα και ασυμφιλίωτα με την πολιτική, τη στάση και τη φασιστική ιδεολογία του νεοναζιστικού μορφώματος.
Είναι η χρυσή αυγή που υπερψήφισε την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας υποθηκεύοντας  το σύνολο της αγροτικής γης στον Σάλλα, Είναι η χρυσή αυγή που έκανε 148 προτάσεις και ερωτήσεις στη Βουλή για τα συμφέροντα και τις φοροελαφρύνσεις των εφοπλιστών, ανάμεσα σε αυτές και η πρόταση να δουλεύουν Έλληνες ναυτεργάτες στα πλοία με μισθούς και δικαιώματα... Μπαγκλαντές. Είναι η χρυσή αυγή που είπε για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση των εργαζομένων «καλά τους έκαναν».  Είναι η χρυσή αυγή που υπερψήφισε στη Βουλή το ξεπούλημα των ελληνικών νησιών με προϋπόθεση … την άδεια του Υπουργού Αμύνης. Είναι η χρυσή αυγή που στήνει δουλεμπορικά γραφεία με 18 ευρώ μεροκάματο..
Η χρυσή αυγή είναι ορκισμένος εχθρός του λαού και του εργατικού κινήματος. Είναι το μακρύ χέρι των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, όπως έχει αποδειχθεί πρόσφατα για τη χρηματοδότησή της και όχι μόνο. Γι' αυτό δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και επιτέθηκε σε στελέχη του συνδικάτου Μετάλλου και αγωνιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος. 
Πού είναι η χρυσή αυγή, όταν απολύουν εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα; Πού είναι η χρυσή αυγή, όταν εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την εργοδοτική αυθαιρεσία; Πού είναι η χρυσή αυγή στις κινητοποιήσεις των αγροτών που με τα νέα μέτρα αφανίζονται; Πού είναι η χρυσή αυγή, όταν διαλύεται η δημόσια εκπαίδευση και υγεία, όταν τα πάντα ξεπουλιούνται στο βωμό του κέρδους; Απόλυτα και μονολεκτικά ΠΟΥΘΕΝΑ. Αρέσκεται να εμφανίζεται κατά περίπτωση, να φωτογραφίζεται και να εξαφανίζεται.
Τελικά πέρα από ανακοινώσεις εντυπωσιασμού τι έκανε η τοπική οργάνωση της χρυσής αυγής για τον αγώνα των καθαριστριών; Διαμαρτυρήθηκε κάπου; Στάθηκε έμπρακτα δίπλα στις απλήρωτες από την εργοδοσία εργαζόμενες ή τα δύο στον αριθμό μέλη της εμφανίστηκαν στο Νοσοκομείο Τρικάλων, έβγαλαν (τα ίδια) δύο φωτογραφίες και εξαφανίστηκαν;
Τόσο οι ίδιες οι εργαζόμενες καθαρίστριες, όσο και οι αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες εργαζόμενοι άλλων κλάδων, με τόλμη και αποφασιστικότητα που απορρέει από την ταξική τους θέση στο υπάρχον εκμεταλλευτικό – καπιταλιστικό σύστημα, μπορούν να φράξουν το δρόμο σ' αυτούς, που εξυπηρετούν με τον πιο μαύρο και άγριο τρόπο τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ενάντια στον φασισμό στην αντιεργατική πολιτική της συγκυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τρόικα.
 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *