02 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση - καταγγελία για το πογκρόμ των απολύσεων καθαριστριών

Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη και στο λαό των Τρικάλων τις εκδικητικές απολύσεις καθαριστριών-επειδή διεκδίκησαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 6 μηνών- στις οποίες προχώρησε η ιδιωτική εταιρία καθαρισμού του Νοσοκομείου Τρικάλων Ευθύμιος Τσιάτσος &ΣΙΑ ΟΕ, με έδρα την Λάρισα.

Η εταιρία ανακοίνωσε σε τέσσερις καθαρίστριες ότι απολύονται και σε άλλες τέσσερις ότι βγαίνουν σε υποχρεωτική άδεια με προφανή σκοπό να τις απολύσει μόλις επιστρέψουν για δουλειά.
Ο συγκεκριμένος εργοδότης, η ίδια εταιρία, πριν το Πάσχα, απέλυσε άλλες τρείς καθαρίστριες, τις δύο επειδή πήγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας και διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, και την τρίτη επειδή δεν υπέγραψε παράνομα χαρτιά, ότι πληρώθηκε για τρείς μήνες ενώ πληρώθηκε για ένα.
Η εταιρία καθαρισμού Ευθύμιος Τσιάτσος &ΣΙΑ ΟΕ, απέλυσε μέσα σε 4 μήνες 7 καθαρίστριες και μαζί με τις τέσσερις που σκοπεύει να απολύσει τον Αύγουστο, σύνολο 11!
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, στην απλήρωτη εργασία, την εργοδοτική τρομοκρατία και τις μαζικές απολύσεις όσων καθαριστριών διεκδικούν τα δικαιώματά τους, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων, Σουφλιάς, δεν έκανε τίποτα παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των καθαριστριών και του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τις απεγνωσμένες προσπάθειές τους να βρουν κάπου ένα στήριγμα.
Ρωτάμε δημόσια όλους τους αρμόδιους και υπεύθυνους κρατικούς, πολιτικούς και  κυβερνητικούς παράγοντες και την ίδια την κυβέρνηση:

  • Με ποιες πλάτες άραγε λειτουργεί κατά αυτό τον τρόπο ο συγκεκριμένος εργολάβος ο οποίος δεν έχει καν υπογραμμένη σύμβαση με το Νοσοκομείο Τρικάλων από τον περασμένο Γενάρη;
  • Ποιος του ανέθεσε και με ποιο νόμιμο τρόπο την καθαριότητα του Νοσοκομείου;
  • Από πού αντλεί το θράσος και ποιους έχει πλάτες και συμπεριφέρεται με αυτό τον προκλητικό και χυδαίο τρόπο στις εργαζόμενες καθαρίστριες;
Καταγγέλλουμε για μια ακόμα φορά την εργοδοτική  τρομοκρατία, την απλήρωτη εργασία, τις απολύσεις.

Απαιτούμε:

  • Άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων των καθαριστριών
  • Να σταματήσουν οι απειλές, οι εκφοβισμοί και η τρομοκρατία της εργοδοσίας
  • Να μην γίνει καμία απόλυση, να επαναπροσληφθούν όλες οι καθαρίστριες και οι  τρείς απολυμένες πριν από το Πάσχα
  • Να σταματήσει τώρα το αίσχος της παράδοσης των δημόσιων υπηρεσιών και των δραστηριοτήτων τους σε ιδιώτες με κόστος δυσβάσταχτο για τον Ελληνικό λαό. Να φύγουν οι εργολάβοι και υπεργολάβοι από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ιδρύματα και να προσληφθούν οι καθαρίστριες και άλλο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία και πλήρη δικαιώματα
Καλούμε την εργατική τάξη των Τρικάλων και όλο το λαό, να σταθούν αλληλέγγυοι στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες και να καταδικάσουν με κάθε τρόπο την εργοδοτική αυθαιρεσία, την τρομοκρατία, την απλήρωτη εργασία και τις απολύσεις.
Να καταδικάσουν επίσης την αναλγησία των δημόσιων, των πολιτικών και κυβερνητικών παραγόντων, την ίδια τη συγκυβέρνηση, η οποία με τους  αντεργατικούς νόμους που ψηφίζει διαρκώς δίνει το δικαίωμα στον κάθε εργοδότη να συμπεριφέρεται με προκλητικό, αυταρχικό και βάναυσο τρόπο στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες και στους άλλους εργαζόμενους.
Δηλώνουμε ότι: είμαστε σταθερά στο πλευρό των αγωνιζόμενων καθαριστριών και τις στηρίζουμε με κάθε τρόπο στις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Τρίκαλα 31/7/2014 
Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων-ανέργων Ν. Τρικάλων


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *