31 Ιουλίου 2014

Οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Τρικάλων έχουν δίκιο και θα νικήσουν !

Εργαζόμενες-εργαζόμενοι Ιδιωτικοί υπάλληλοι,

Για Τρίτη συνεχόμενη μέρα συνεχίζουν τον αγώνα τους οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Τρικάλων, οι οποίες είναι 5 μήνες απλήρωτες και από πάνω δέχονται απειλές για απολύσεις!

Στο πλαίσιο  της διεκδίκησης τους έγινε σήμερα το πρωί, Τετάρτη 30/7, καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και ορίστηκε εργατική διαφορά για την Παρασκευή1/8/2014.

Μετά την καταγγελία και επιστρέφοντας στη δουλειά τους βρέθηκαν μπροστά σε απειλές για απολύσεις από την προϊσταμένη του συνεργείου καθαρισμού, σε αλλαγές στη βάρδια τους, σε υποχρεωτικά ρεπό και υποχρεωτικές άδειες, σε μια προσπάθεια της εργοδοσίας να τις τρομοκρατήσει, να τις διασπάσει και να κάμψει τον αγώνα τους.

Μάλιστα, η εργοδοσία προσέλαβε 4 καινούργιες καθαρίστριες για να αντικαταστήσουν όσες επιμένουν να διεκδικούν αγωνιστικά τα δικαιώματά τους.

Μέλη της Διοίκησης του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ζήτησαν τον άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας και τον επιτόπιο έλεγχο.

Οι Επιθεωρητές πήγαν πράγματι στο Νοσοκομείο και κατέγραψαν όλα όσα κατήγγειλαν οι καθαρίστριες που βρισκόταν εκεί και είχαν βάρδια. Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στον Διοικητή του Νοσοκομείου από τον οποίο ζητήθηκε δέσμευση για την ικανοποίηση των δίκαιων διεκδικήσεων τους καθώς και δέσμευση ότι δεν θα επιτρέψει τις απολύσεις.

Η απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου δεν ήταν σαφής και κατηγορηματική.



Ο αγώνας των καθαριστριών είναι πέρα για πέρα δίκαιος όπως δίκαια είναι και τα αιτήματά τους. Ο αγώνας αυτός τώρα πρέπει να κλιμακωθεί, να στηριχτεί μαζικά από όλους μας για να καταστεί νικηφόρος!

Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και να στηρίξουμε τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες οι οποίες έχουν απέναντί τους:

  • ολόκληρη την αντεργατική νομοθεσία των μνημονιακών κυβερνήσεων και ακόμα πιο πίσω
  • τις απαιτήσεις της Τρόικας και των δανειστών-τοκογλύφων
  • την ασυδοσία της εργοδοσίας η οποία κρύβεται πίσω από την αντεργατική νομοθεσία, και έχει την στήριξη κυβερνητικών παραγόντων, πολιτικών προσώπων φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση, του ίδιου του διοικητή του Νοσοκομείου
  • την στάση του Πόντιου Πιλάτου που τηρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες όταν δεν κωφεύουν

Καλούμε την εργατική τάξη των Τρικάλων την Πέμπτη 31/7/2014 στις 9 η ώρα το πρωί, στην είσοδο του Νοσοκομείου Τρικάλων, στο πλευρό των καθαριστριών!

Η απλήρωτη εργασία, οι απειλές και οι εκβιασμοί, οι απολύσεις δεν θα περάσουν!

Διεκδικούμαι αποφασιστικά:

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων ημερομισθίων των καθαριστριών
  • Να σταματήσουν οι απειλές, οι εκφοβισμοί και η τρομοκρατία της εργοδοσίας
  • Να μην γίνει καμία απόλυση, να επαναπροσληφθεί η απολυμένη πριν από το Πάσχα καθαρίστρια που δεν υπέγραψε παράνομα χαρτιά



Τρίκαλα, 30/7/2014

το ΔΣ του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *