31 Ιουλίου 2014

Οι καθαρίστριες δεν είναι μόνες τους! παλεύουν παλικαρίσια και θα νικήσουν!

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, λαέ των Τρικάλων



Οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Τρικάλων βρίσκονται για 3η μέρα σε κινητοποίηση διεκδικώντας την εξόφληση των δεδουλευμένων πέντε μηνών. Στο πλαίσιο αυτής της διεκδίκησης έγινε σήμερα το πρωί καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και ορίστηκε εργατική διαφορά για την Παρασκευή1/8/2014.

Μετά την καταγγελία και επιστρέφοντας στη δουλειά τους βρέθηκαν μπροστά σε απειλές για απολύσεις από την προϊσταμένη του συνεργείου καθαρισμού, σε αλλαγές στη βάρδια τους, σε υποχρεωτικά ρεπό και υποχρεωτικές άδειες, σε μια προσπάθεια της εργοδοσίας να τις τρομοκρατήσει, να τις διασπάσει και να κάμψει τον αγώνα τους.

Μάλιστα, η εργοδοσία προσέλαβε 4 καινούργιες καθαρίστριες για να αντικαταστήσουν όσες επιμένουν να διεκδικούν αγωνιστικά τα δικαιώματά τους.

Μέλη της Διοίκησης του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ζήτησαν τον άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας και τον επιτόπιο έλεγχο.

Οι Επιθεωρητές πήγαν πράγματι στο Νοσοκομείο και κατέγραψαν όλα όσα κατήγγειλαν οι καθαρίστριες που βρισκόταν εκεί και είχαν βάρδια. Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στον Διοικητή του Νοσοκομείου από τον οποίο ζητήθηκε δέσμευση για την ικανοποίηση των δίκαιων διεκδικήσεων τους καθώς και δέσμευση ότι δεν θα επιτρέψει τις απολύσεις.

Η απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου δεν ήταν σαφής και κατηγορηματική.



Εργαζόμενες-εργαζόμενοι, λαέ των Τρικάλων,

Ο αγώνας των καθαριστριών είναι πέρα για πέρα δίκαιος όπως δίκαια είναι και τα αιτήματά τους. Ο αγώνας αυτός τώρα πρέπει να κλιμακωθεί, να στηριχτεί μαζικά από όλους μας για να καταστεί νικηφόρος!

Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και να στηρίξουμε τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες οι οποίες έχουν απέναντί τους:

  • ολόκληρη την αντεργατική νομοθεσία των μνημονιακών κυβερνήσεων και ακόμα πιο πίσω
  • τις απαιτήσεις της Τρόικας και των δανειστών-τοκογλύφων
  • την ασυδοσία της εργοδοσίας η οποία κρύβεται πίσω από την αντεργατική νομοθεσία, και έχει την στήριξη κυβερνητικών παραγόντων, πολιτικών προσώπων φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση, του ίδιου του διοικητή του Νοσοκομείου
  • την στάση του Πόντιου Πιλάτου που τηρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες όταν δεν κωφεύουν

Δεν έχουν μαζί τους όπως θα έπρεπε την πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΤ, η οποία δεν εδέησε να επισκεφτεί το Νοσοκομείο, να τις συναντήσει και να τις στηρίξει όπως θα έπρεπε από μέρες να κάνει, περιμένοντας ίσως να πάει «το βουνό στον Μωάμεθ».



Οι καθαρίστριες έχουν δίκιο! Έχουν επίσης μαζί τους όλα τα ζωντανά και αγωνιστικά στοιχεία του κινήματος, την διοίκηση του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων του οποίου είναι μέλη, την Τρικαλινή κοινωνία η οποία αναγνωρίζει το δίκιο του αγώνα τους και βλέπει στο πρόσωπό τους ότι πιο τίμιο, αγωνιστικό και πρωτοπόρο υπάρχει στο μαζικό κίνημα.

Τώρα είναι η ώρα να πάρουν οι εργαζόμενοι των Τρικάλων την υπόθεση στα χέρια τους!

Την Πέμπτη 31/7 στις 9 η ώρα το πρωί οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες αποφάσισαν διαμαρτυρία μπροστά στην είσοδο του Νοσοκομείου. Είμαστε μαζί τους, στεκόμαστε δίπλα τους!

Όλοι και όλες το πρωί της Πέμπτης στην είσοδο του Νοσοκομείου Τρικάλων!

Οι καθαρίστριες δεν είναι μόνες τους! έχουν μαζί τους την αγωνιζόμενη εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό και για αυτό θα νικήσουν!



Τρίκαλα 30/7/2014

Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων-ανέργων Ν. Τρικάλων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *