15 Ιουλίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δημοσίου : Αλληλεγγύη στην απεργία των δημοσίων υπαλλήλων-Όχι στην κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία

Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΟ» ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ –Ε.Ε.-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Αλληλεγγύη στην απεργία των δημοσίων υπαλλήλων-Όχι στην κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία


Τι σημαίνει «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων: Ο Ν. 4250/14 δεν είναι ένας ακόμη νόμος για την αξιολόγηση των υπαλλήλων του δημοσίου, όπως το παρουσιάζει η κυβέρνηση. Είναι ένα νομοθέτημα που βάζει στις υπηρεσίες του δημοσίου τον κανιβαλισμό, το «ή εσύ ή εγώ» στο δρόμο για την απόλυση, την απόλυτη εξουσία του προϊστάμενου ακόμη και στο τι μισθό θα πάρει ο υπάλληλος. Με δυο λόγια: αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην αντιδραστική αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα. Η εφαρμογή του θα σημάνει χιλιάδες απολύσεις, νέες μειώσεις μισθών (το φθινόπωρο έρχεται νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο) και δημόσιες υπηρεσίες που θα ελέγχονται πλήρως κομματικά (για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία, η κυβέρνηση επαναφέρει και την συνέντευξη ως τρόπο προαγωγής!).
Με βάση τη «λογική» τους, υπάρχει –κι αν δεν υπάρχει, θα το εφεύρουνε- ένα 15% των δημοσίων υπαλλήλων που σε ετήσια βάση θα μπαίνει σε καραντίνα και θα ετοιμάζεται για καθήλωση ή μείωση μισθού, για κινητικότητα όπου φανεί χρήσιμος ή για διαθεσιμότητα/απόλυση εάν το νούμερο των απολύσεων από το δημόσιο που απαιτεί η Τρόικα δεν έχει ακόμα πιαστεί.

Τι σημαίνει «νέο δημόσιο»: Στόχος είναι η συρρίκνωση του δημοσίου, η μείωση του μόνιμα εργαζόμενου προσωπικού του και αυταρχικοποίησή του. Για ένα δημόσιο που θα κοστίζει πολύ λιγότερο στο κράτος, θα είναι πιο ακριβό και δυσπρόσιτο για τον πολίτη, θα καλύπτει μόνο υπηρεσίες που δεν θα είναι συμφέρουσες για την ιδιωτική κερδοφορία, με εργαζόμενους πειθαρχημένους και αποδεχόμενους ανταγωνιστικά κριτήρια στις μεταξύ τους σχέσεις, πρόθυμους να προωθήσουν άκριτα τις εκάστοτε κυβερνητικές προτεραιότητες. Με διαλυμένη και συρρικνωμένη κάθε δημόσια κοινωνική δομή: υγεία, παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική πρόνοια, πολιτισμό. Με μόνες «δημόσιες» δομές τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης των «επενδυτών» και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της χώρας, από την ενέργεια ως τον αιγιαλό. Με τσακισμένη κάθε έννοια συλλογικότητας και αλληλεγγύης και απονευρωμένα ή ανύπαρκτα σωματεία. 

Η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία. Με την πίεση των αποφάσεων των σωματείων, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΑΔΕΔΥ αναγκάστηκε να προκηρύξει μια απεργία-αποχή διαρκείας από τα καθήκοντα που σχετίζονται με το Ν. 4250/14. Ήδη σε πολλά Υπουργεία, νοσοκομεία και Δήμους, με την πίεση των εργαζόμενων, ο νόμος αυτός έχει μπλοκαριστεί στην πράξη. Σε απάντηση, η κυβέρνηση σέρνει σήμερα στα δικαστήρια ακόμη και αυτή τη μορφή της απεργίας-αποχής για να κριθεί «παράνομη και καταχρηστική»! Γιατί θέλει τελειώνει νωρίς με τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις, όπως έκανε με την επιστράτευση των καθηγητών, των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ, των εργαζομένων της ΔΕΗ. Επόμενος σταθμός, η ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία διά νόμου…
Το κίνημα του δημοσίου βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή: είτε θα αποδεχτεί τις όποιες αποφάσεις της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης» και θα συμμορφωθεί, είτε θα καλέσει σε πολιτική ανυπακοή και θα πετύχει μια μεγάλη νίκη, ακυρώνοντας την εφαρμογή του νόμου στην πράξη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί:
-Όλα τα σωματεία και τις αγωνιζόμενες δυνάμεις του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος να συνεχίσουν στο δρόμο του αγώνα και της ανυπακοής στην εφαρμογή του νόμου. Πολιτική ΑΝΥΠΑΚΟΗ: ενάντια στις νέες απολύσεις, ενάντια στην πειθάρχηση, ενάντια στο νέο δημόσιο που ετοιμάζουν, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-Τρόικας. Ανεξάρτητα από την όποια σημερινή ή άλλη απόφαση δικαστηρίου, συνεχίζουμε δυναμικά. Δεν πειθαρχούμε-Δεν συναινούμε στην κατάπτυστη διαδικασία-Δεν παραδίδουμε φύλλα αξιολόγησης. Εμποδίζουμε, με συλλογικούς όρους και αξιοποίηση όλων των μορφών και μέσων που η δυναμική του κάθε χώρου θα αναδείξει, την έναρξη και εξέλιξή της. Να ανατραπεί τώρα ο νόμος.
-Όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τους άνεργους να συμπαρασταθούν στον αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων, οικοδομώντας πλατύ μέτωπο ανατροπής αυτής της πολιτικής. Το να σταματήσουν οι απολύσεις  από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, το να μη διαλυθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες, το να υπηρετεί το δημόσιο τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας μας αφορά όλους και όλες.
-Όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς να καλέσουν τους δημοσίους υπαλλήλους σε πολιτική ΑΝΥΠΑΚΟΗ, δηλώνοντας ότι θα σταθούν στο πλάι τους, ώστε η κατάργηση του νόμου αυτού να είναι η απαρχή για το ξήλωμα της κυβέρνησης. Δεν χωρούν μισόλογα σε αυτά τα θέματα. Δεν γίνεται να είναι κανείς κατά του κανιβαλικού νόμου, αλλά να συναινεί στην εφαρμογή του. Η μάχη είναι πολιτική, και όλη η Αριστερά πρέπει να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί.
Με την πεποίθηση ότι ο οργανωμένος λαός που αγωνίζεται αποφασισμένος μέχρι το τέλος, μπορεί να κερδίσει τα πάντα, να δώσουμε τη μάχη της ακύρωσης του νόμου με αισιοδοξία. Για να ηττηθεί η αδίστακτη και ανθρωποφάγα πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου σε αυτό το μέτωπο κάνοντας ένα βήμα για τη συνολικότερη ανατροπή της. Για να βγουν μπροστά οι εργατικές ανάγκες και συμφέροντα.

ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *