05 Ιουλίου 2014

Πανελλαδική Σύσκεψη του ΝΑΡ πραγματοποιήθηκε στις 28-29 Ιούνη

Πανελλαδική σύσκεψη πραγματοποίησε το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιουνίου με θέμα την μετεκλογική κατάσταση και τους συσχετισμούς που διαμορφώνονται, την πολιτική παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και τα βήματα της οργάνωσης την επόμενη περίοδο. Στην Πανελλαδική Σύσκεψη πήραν μέρος η Πολιτική Επιτροπή του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, όλα τα όργανα πόλεων και περιοχών (επιτροπές περιοχής και γραφεία πόλης), καθώς και το Κεντρικό Συμβούλιο και όργανα της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Στην Πανελλαδική σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι επικεφαλής των περιφερειακών και δημοτικών κινήσεων των πρόσφατων εκλογών και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, μέλη του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική απελευθέρωση.
Στην εισήγηση του Γραφείου της Π.Ε. πρός την Πανελλαδική Σύσκεψη στελεχών, παρουσιάστηκε η συζήτηση που έγινε στις Οργανώσεις Βάσης του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση τις τελευταίες εβδομάδες με θέμα την εκτίμηση των αποτελεσμάτων της τριπλής εκλογικής μάχης και τα αναγκαία βήματα για την παρέμβαση της οργάνωσης το επόμενο διάστημα, με βάση την απόφαση της Π.Ε. της 31/5. Όπως αναφέρθηκε στην εισήγηση "ερχόμαστε να δούμε πιο συγκεκριμένα το πώς προχωράμε, κυρίως από την άποψη της πολιτικής γραμμής και των πολιτικών παρεμβάσεων. Στην Απόφαση της Π.Ε. της 31ης Μάη υπάρχουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την δουλειά μας στο κίνημα και τα μέτωπα. Η συζήτηση στις οργανώσεις βάσης ασχολήθηκε με το συσχετισμό που διαμορφώνεται, τον γενικό και τον ειδικό." Η διαδικασία της σύσκεψης, ολοκλήρωσε έναν πρώτο κύκλο συζήτησης σχετικά με την εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων και την αποτύπωση των συσχετισμών που διαμορφώνονται, η οποία ξεκίνησε με την απόφαση της Π.Ε. της 31/5, συνεχίστηκε με κύκλο συζήτησης σε όλες τις ΟΒ και αποτυπώθηκε με την εισήγηση και την ίδια τη διαδικασία της σύσκεψης των οργάνων της οργάνωσης στη διήμερη διαδικασία.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση της σύσκεψης "Η σαρωτική αντεργατική αντιλαϊκή επίθεση και η προώθηση των υπεραντιδραστικών αναδιαρθρώσεων θα συνεχιστεί από το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου, όπως δείχνουν και οι διαβεβαιώσεις Χαρδούβελη στο Γιούρογκρουπ, αλλά και οι δηλώσεις Σαμαρά – Βενιζέλου. Το καλοκαίρι θα υπάρξει σωρεία νέων μέτρων, καθώς και υλοποίηση παλιότερων, τα οποία έρχονται να προστεθούν στην ήδη τρομερή κατάσταση πτώχευσης και εξαθλίωσης των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων." Στο έδαφος αυτό χρειάζεται να διαμορφωθεί η συγκεκριμένη παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Η πολιτική γραμμή της αντικαπιταλιστικής ανατρεπτικής Αριστεράς είναι ενάντια στα σχέδια «σταθεροποίησης του συστήματος», μέσα από την ανασυγκρότηση του αστικού μνημονιακού κυβερνητικού μπλοκ για την συνέχιση και κλιμάκωση της βίαιης επίθεσης. Αντιτίθεται στον εγκλωβισμό εντός του πλαισίου της ΕΕ και του συστήματος, που έχει στον πυρήνα της η κυβερνητική λύση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και η λογική της κυβέρνησης «σωτηρίας»".
Στη συζήτηση που έγινε στην Πανελλαδική Σύσκεψη, αναλύθηκαν πλευρές της προεκλογικής δουλειάς, μεταφέρθηκαν στοιχεία και εμπειρίες από την παρέμβαση της οργάνωσης, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των τοπικών κινήσεων από όλες τις περιοχές και συζητήθηκαν τα καθήκοντα για το αμέσως επόμενο διάστημα. Ειδικότερα για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ η απόφαση της σύσκεψης επισημαίνει ότι "Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αντιμετωπίζει ένα νέο κύκλο προκλήσεων, σαν αποτέλεσμα της νέας κατάστασης και των καθηκόντων που απορρέουν από αυτήν, των αυξημένων δυνατοτήτων και απαιτήσεων σε σοβαρούς τομείς της δράσης μας (εργατικό λαϊκό κίνημα, Δημοτικές/Περιφερειακές Κινήσεις), αλλά και των δικών της σοβαρών προβλημάτων αντιφάσεων και δυσκολιών που αναδείχθηκαν στις τελευταίες πολιτικές και εκλογικές μάχες." και συνεχίζει "Επιδιώκουμε μία ανοιχτή, δημοκρατική συζήτηση, χωρίς τυπικές φραστικές συμφωνίες, με στόχο έναν στρατηγικό επανεξοπλισμό και αναπροσανατολισμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και, ταυτόχρονα, την κατάκτηση μιας ανώτερης πολιτικής και οργανωτικής ενότητας και μιας βαθύτερης δημοκρατίας. Η πορεία προς την 3η συνδιάσκεψη πρέπει να περιλαμβάνει το σύνολο των αναγκαίων τομών." "Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χρειάζεται μια συνολική πολιτική γραμμή όχι μια εκλογική τακτική, χρειάζεται γραμμή για μια χρήσιμη στον λαό Αριστερά και όχι για μια χρήσιμη ψήφο."
Στην απόφαση της Πανελλαδικής Σύσκεψης, με βάση τη συζήτηση για μια σειρά αναγκαία άμεσα βήματα του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, επισημένεται ότι "τώρα απαιτείται η προώθηση σημαντικών ζητημάτων που αποφασίσαμε στο 3ο Συνέδριό μας. Χρειάζεται με σχεδιασμένο τρόπο σε όλη την κλίμακα του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και τη ν.Κ.Α. να πιάσουμε το νήμα των αποφάσεων, των όσων ιεραρχήσαμε συλλογικά ως αναγκαία βήματα για να αλλάξει η ίδια η οργάνωσή μας, να δυναμώσει ποιοτικά και ποσοτικά, να γίνουν σταθερά βήματα στην κατεύθυνση ανάπτυξης του αντικαπιταλιστικού επαναστατικού ρεύματος σε όλα τα πεδία, στη συσπείρωση των πρωτοπόρων δυνάμεων της επαναστατικής πάλης και αναζήτησης, στην συγκέντρωση δυνάμεων για την κομμουνιστική επαναθεμελίωση και τον φορέα της κομμουνιστικής απελευθέρωσης.
Στο τέλος της διαδικασίας υπερψηφίστηκε η εισήγηση του γραφείου και αποφασίστηκαν μια σειρά άμεσα βήματα, όπως η πραγματοποίηση Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για την παρέμβαση στο εργατικό κίνημα και ένα σχέδιο δράσης και πολιτικής τακτικής, η οποία προγραμματίστηκε για τα τέλη Σεπτέμβρη. Επίσης, το ξεκίνημα της κρίσιμης δουλειάς με την Πρόταση Προγραμματικής Διακήρυξης, με κύκλο συνεδριάσεων των Οργανώσεων Βάσης και η ανοιχτή συζήτηση με αγωνιστές για την στρατηγική πρόταση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Ο σχεδιασμός για μια Πρωτοβουλία διαλόγου και διαδικασία συσπείρωσης των δυνάμεων για το κομμουνιστικό πρόγραμμα και το κόμμα της εποχής μας.
Όπως τονίστηκε στην Πανελλαδική Σύσκεψη, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση θα είναι στην πρώτη γραμμή στις νέες συνθήκες. Σχεδιάζει, προγραμματίζει και παρεμβάίνει με πολιτική γραμμή ανατροπής και μάχιμη δράση σε όλα τα επίπεδα. Με πρωτοβουλίες για μια νέα δυναμική του αντικαπιταλιστικού προγράμματος στις κρίσιμες μάχες της επόμενης περιόδου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *