14 Ιουνίου 2014

Ν.ΑΡ.για την κομμουνιστική απελευθέρωση:Συντονισμένος αγώνας ενάντια στην αντεργατική επίθεση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επίθεση της αντιλαϊκής κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους. Καθαρίστριες, Χαλυβουργοί, διαθέσιμοι, όλοι στο στόχαστρο της μπότας των αντεργατικών μέτρων, με δικαστικές αποφάσεις-κυβερνητικές εντολές, με ΜΑΤ και βία, με νόμους και αποφάσεις για να περάσει ο νέος εργασιακός μεσαίωνας.
Η αντικαπιταλιστική αριστερά είχε επισημάνει από πρίν τις εκλογές, αλλά και αμέσως μετά, με αφορμή των «ανασχηματισμό», ότι, η βασική πλευρά του "νέου" κυβερνητικού σχήματος είναι η συνέχιση της μνημονιακής κόλασης. Με έναν υπουργό οικονομίας, υπάλληλο των τραπεζικών συμφερόντων, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Λάτση και όχι μόνο. Η "νέα" κυβέρνηση διορίστηκε για να περάσει τώρα, άμεσα, το καλοκαίρι, ένα νέο πακέτο σκληρών μέτρων, όπως η νέα έκθεση του ΔΝΤ υπαγορεύει.
Ολοκληρωτική διάλυση του ασφαλιστικού, γενικό ξεπούλημα με πρώτη την ΔΕΗ, νέες απολύσεις στο δημόσιο, μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κατεδάφιση της εναπομείνουσας δημόσιας παιδείας και παράδοση της δημόσιας υγείας στα αρπακτικά των ασφαλιστικών εταιριών και των ιδιωτικών νοσοκομείων.
Απέναντι στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου, απαιτείται μια συντονισμένη και αποφασιστική απάντηση των εργαζόμενων και του κινήματος. Όλοι μαζί χρειάζεται να δημιουργήσουν κέντρο αγώνα και συντονισμό όλων των απολυμένων και διαθέσιμων, όσων κλάδων βρίσκονται σε αγώνες τώρα. Να ξεπεραστεί ο κατακερματισμός, ο κλαδικός σχεδιασμός, η πολυδιάσπαση. Να αναπτυχθεί ένα μεγάλο μέτωπο ανατροπής και μάχης όλων των αγωνιζόμενων. Χωρίς αναμονή, με πραγματικούς αγώνες σύγκρουσης και όχι συμβολικές κινήσεις.
Σε ανακοινώσεις της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, για τις απολυμένες καθαρίστριες και τις απολύσεις των Χαλυβουργών τονίζει:
«Δεν θα περάσει η κυβερνητική τρομοκρατία, ο αγώνας συνεχίζεται, όλες και όλοι στο Υπουργείο Οικονομικών στο πλευρό των καθαριστριών!
Όλοι αύριο (Παρασκευή 13/6) το μεσημέρι στις 2 στην κινητοποίηση που καλεί η ΑΔΕΔΥ στο Υπουργείο Οικονομικών.
  • Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων.
  • Κάτω η Χούντα Κυβέρνησης - ΕΕ - Κεφαλαίου.
  • Οι ηρωικές καθαρίστριες θα νικήσουν!
Για τις απολύσεις των Χαλυβουργών:
Πράξη "παραδειγματικής- τιμωρίας" από την πλευρά εργοδοτών & κυβέρνησης με δέκτη τους εργαζόμενους, και στόχο την υποταγή τους στα συμφέροντα των επιχειρηματιών.
Οι νέες απολύσεις στην Ελληνική Χαλυβουργία δεν είναι μόνο μία εκδικητική πράξη του Μάνεση για να τιμωρήσει τους εργαζόμενους που με την πολύμηνη αγωνιστική δράση τους, τσαλάκωσαν τη βιτρίνα του και έδωσαν ανάσα ελπίδας και περηφάνιας στο σύνολο της εργατικής τάξης.
Είναι και μία πράξη "παραδειγματικής- τιμωρίας" από την πλευρά των εργοδοτών, αλλά και από την πλευρά της κυβέρνησης με δέκτη το σύνολο των εργαζομένων, και στόχο την υποταγή τους στα συμφέροντα των επιχειρηματιών. 
Το μήνυμα τους είναι "μείνε σκυφτός για να έχεις τουλάχιστον ένα κομμάτι ψωμί".
Η απόλυση των 45 εργαζομένων σε συνέχεια της σταδιακής μείωσης του προσωπικού με μεμονωμένες απολύσεις και εξαναγκασμό σε αποχωρήσεις, ενώ σχεδιάζει επενδύσεις σε νέα προϊόντα και επεκτάσεις στην αγορά του Λονδίνου, αποκαλύπτει την πρόθεση της εργοδοσίας να αναπροσαρμόσει το σύνολο του εργατικού δυναμικού στη βάση των άθλιων εργασιακών σχέσεων που θεσμοθετήθηκαν τα τελευταία χρόνια και νέας εξευτελιστικής μισθολογικής πολιτικής τύπου Κίνας.
Σύμμαχο, σύμβουλο και συμπαραστάτη σε αυτή τη διαδικασία οι εργοδότες μέσω του ΣΕΒ, στο πρόσωπο του Μάνεση ως προπομπός της τάξης του, έχουν την κυβέρνηση και την Τρόικα.
Αυτοί έχουν κάθε λόγο να θέλουν να εδραιώσουν ένα μεσαιωνικό καθεστώς εργασιακών σχέσεων με εργαζόμενους φτηνούς, χωρίς δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακή ασφάλεια και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Έχουν κάθε λόγο σε μία κοινωνία ανέργων, να κάνουν τις απολύσεις ένα όπλο ωμής ψυχολογικής- εργασιακής βίας και υποταγής, που θα επικρέμεται στα κεφάλια όλων και ιδιαίτερα όσων επιχειρούν να διεκδικήσουν και να αγωνιστούν.
Η ΓΣΕΕ, η οποία δέχτηκε το νέο πλαίσιο των ομαδικών απολύσεων, όχι μόνο δεν έκανε τίποτε για να τις αποτρέψει, αλλά ούτε δείχνει καμία διάθεση για να ανατρέψει την απόφαση του Ανώτατου Συμβούλιου Εργασίας στο οποίο συμμετέχει. Δικτυωμένη σε θεσμικές δεσμεύσεις και εγκλωβισμένη στη λογική της συναντίληψης και συνεργασίας με το κράτος και τους εργοδότες αρνείται, δε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπιστεί τα εργατικά συμφέροντα.
Oι εργαζόμενοι δεν έχουν πολλές επιλογές.
Ή να βυθιστούν στις αυταπάτες που καλλιεργεί η κυβέρνηση η εργοδοσία και ένα τμήμα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που θεωρεί ότι η υποταγή στα εργοδοτικά συμφέροντα θα συμβάλει στην ανάπτυξη και στην υπέρβαση της κρίσης.
Ή να σηκώσουν το ανάστημα σε όλους αυτούς φαίνονται ισχυροί και ανίκητοι και με ένα κίνημα αλληλεγγύης, αντίστασης και ανατροπής να διεκδικήσουν δουλειά, μισθούς και δικαιώματα, ενάντια στα μνημόνια τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις και τα συμφέροντα των καπιταλιστών.
Για να μην ζήσουμε σαν δούλοι."
ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *