18 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών στο σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων

Ολοκληρώθηκαν το διήμερο 16 και 17/6/2014 οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Στις εκλογές ψήφισαν 186 εργαζόμενοι, από 396 το 2011, και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ, η οποία στηρίζεται από το ΠΑΜΕ): 112 ψήφους από 171 το 2011 και εκλέγει 3 από τα 5 μέλη του ΔΣ, 3 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο, από 9 το 2011, και ένα αντιπρόσωπο για την Ομοσπονδία, από 2 που είχε.
Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων: 73 ψήφους, από 67 το 2011, 2 μέλη στο νέο ΔΣ από 1, 4 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο από 3, και 1 για την Ομοσπονδία από κανένα το 2011.
Το ψηφοδέλτιο το οποίο στηρίχτηκε από κοινού από την ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ την προηγούμενη φορά, τώρα δεν πήρε μέρος στις εκλογές. Με πρόφαση τη μη εγγραφή των 255 νέων αιτήσεων που κατέθεσαν την τελευταία στιγμή, χωρίς να είναι συμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία και χωρίς να καταβάλλουν το ανάλογο οικονομικό τίμημα, είχαν την απαίτηση να γίνουν δεκτές οι εγγραφές και να πάρουν μέρος στις εκλογές οι νέοι εγγεγραμμένοι.
Από τη στιγμή που αυτή τους η απαίτηση δεν έγινε δεκτή, δήλωσαν ότι δεν συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία και προανήγγειλαν την διάσπαση του σωματείου και την δημιουργία άλλου, ξεχωριστού.
Η ΔΑΣ απώλεσε το 33% περίπου της προηγούμενης δύναμής της και η ανάδειξή της σε πρώτη δύναμη και πλειοψηφία στο νέο ΔΣ αποτελεί «Πύρρεια νίκη». 
Οι απώλειές της είναι αποτέλεσμα του χειροτεχνισμού με τον οποίο αντιμετωπίζει συνολικά το εργατικό κίνημα. Πράγμα που πρέπει να την οδηγήσει σε αυτοκριτική και αλλαγή στάσης, αφού η μέχρι σήμερα στάση της την οδήγησε την ίδια σε σοβαρές απώλειες και το σωματείο τόσο σε μειωμένη απήχηση στους εργαζόμενους του κλάδου αλλά και στα ίδια τα μέλη του όσο και σε κίνδυνο να μπει σε περιπέτειες.
Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων ενισχύθηκε σε ψήφους και κύρος.  Εξέλεξε από έναν περισσότερους εκπροσώπους της στο ΔΣ, την Ομοσπονδία και το Εργατικό Κέντρο.
Στάθηκε με αρχές και σοβαρότητα απέναντι στα γεγονότα και αναβαθμίστηκε στα μάτια των εργαζομένων του κλάδου. Όπως αναβαθμισμένος θα είναι και ο ρόλος της την επόμενη περίοδο στην συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων και του αγώνα τους για την απόκρουση της επιθετικότητας των καπιταλιστών, της κυβέρνησης και της Τρόικας, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών κατακτήσεων, στην προοπτική της ανατροπής της αντεργατικής πολιτικής και της κυβέρνησης που την υλοποιεί.
Για την ανάδειξη μιας κυβέρνησης των εργατών η οποία θα καταργήσει τα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους και θα ικανοποιήσει τα αιτήματα του κινήματος.

Τρίκαλα, 18/6/2014
Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *