16 Μαΐου 2014

Αλέν Κριβίν: « Υποστηρίζουμε πλήρως την ΑΝΤΑΡΣΥΑ»

«Υποστηρίζουμε πλήρως την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αυτό είναι ξεκάθαρο όσον αφορά την Ελλάδα και γι’ αυτό καλέσαμε να μιλήσει στην κεντρική μας προεκλογική συγκέντρωση στο Παρίσι ένας σύντροφος από την ΚΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ»! Αυτό δήλωσε με συνέντευξή του στο «Πριν» (11/5/2014) ο Αλέν Κριβίν, από τους πρωταγωνιστές του Γαλλικού Μάη του ΄68 και ιστορικό στέλεχος του γαλλικού Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος (ΝΡΑ).
Ο Αλέν Κριβίν υπογράμμισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από τις Συνθήκες της, προωθεί πολιτικές λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεων και περικοπής μισθών. Υπό αυτό το πρίσμα, εκτιμά ότι  σήμερα είναι κρίσιμο να αποκτήσει αριστερή κατεύθυνση και προοπτική η λαϊκή καταδίκη της Ε.Ε. και να μην χαριστεί στον εθνικισμό τύπου Λεπέν. Επεσήμανε ότι  η δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΕΑ (Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς) δεν υπηρετεί αυτή τη λογική, ενώ είναι αναγκαίος ένας ευρωπαϊκός συντονισμός της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και σε επίπεδο αγώνων αλλά και κοινού προγράμματος.
«Είμαστε ενάντια στις πολιτικές επιλογές του ΚΕΑ με επικεφαλής τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας ακολούθησε μια δεξιά εξέλιξη όσον αφορά την ΕΕ, και οι διαφωνίες μας με το ΚΕΑ είναι πολύ περισσότερες από κάποια κοινά σημεία. Αποκλείεται, λοιπόν να ενταχθούμε στο ΚΕΑ», τόνισε ο Αλέν Κριβίν. Στο τέλος της συνέντευξης, ο Αλέν Κριβίν αφού σημείωσε πως «η ισχυρότερη αντικαπιταλιστική Αριστερά στην Ευρώπη είναι η ελληνική», ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψήφιους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κάλεσε σε μαζική στήριξη της στις επερχόμενες ευρωεκλογές.
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης αναδημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
http://www.antarsya.gr/node/2243

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *