16 Μαΐου 2014

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΟΝ ΕΦΚ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Κάτω από τα πολυτελή φυλλάδια και τα λαμπερά χαμόγελα που μοιράζουν αφειδώς οι δήθεν ανεξάρτητοι υποψήφιοι της συγκυβέρνησης αυτές τις μέρες, η πραγματικότητα τους διαψεύδει συνεχώς και με σκληρό τρόπο...
 
Συγκεκριμένα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (που έχει ήδη σταλεί για υπογραφή στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους), για τη νέα σχολική περίοδο (2014 – 2015), μόνο στον Νομό Τρικάλων καταργούνται 12 σχολικές μονάδες, από τις οποίες, 5 είναι Δημοτικά σχολεία (Βλαχάβας,  Παλαιοχωρίου – Γαρδικίου, Κορυφής, Πετροχωρίου & Βαλκάνου) και 7 Νηπιαγωγεία σε: Πηνειάδα, Κεραμίδι, Αγναντιά,  Βυτουμά, Περιστέρα, Αγ. Βησαρίωνα & Λόγγο.
Από την άλλη τα δημοτικά σχολεία: 6ο, 7ο, 24ο, 32ο στα Τρίκαλα καθώς και τα Δημοτικά σε Ρίζωμα, Γοργογύρι, Λυγαριά, Γλίνος, Πατουλιά, Δενδροχώρι, δηλαδή 10 σχολικές μονάδες, υποβιβάζονται (μειώνονται π.χ. από 6θέσια σε 3θέσια). Τέλος 2 νηπιαγωγεία (το 28ο και το 5ο) συγχωνεύονται σε ένα. Έναντι αυτών δεν δημιουργείται κανένα νέο σχολείο, ενώ προάγονται μόλις 2 δημοτικά και 1 νηπιαγωγείο (από 1θέσιο σε 2θέσιο).
Η υποταγμένη στην Ε.Ε. συγκυβέρνηση των μνημονίων, επιφύλασσε και άλλη «ανάπτυξη» στους αγρότες τόσο του νομού μας αλλά και γενικά στους αγρότες όλης της Ελλάδας. Δεν αρκέστηκε στο ότι πλέον θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους για να στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία των διπλανών χωριών ή πόλεων και αποφάσισε επιπλέον να τους παρακρατήσει το 1/3 από την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου. Έτσι μετά την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης (και πάλι), ο υπολογισμός της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους Αγρότες θα γίνει με μειωμένο συντελεστή κατά 32,5%. Και επειδή δεν ήθελε να αφήσει «παραπονεμένους» και τους κτηνοτρόφους αποφάσισε ότι και οι πιστώσεις της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014, θα είναι επίσης σημαντικά μειωμένες.
Να λοιπόν πως αποδεικνύεται ό,τι όσα λένε για ανάκαμψη και για έξοδο από τα μνημόνια, όσα λένε για το ότι δεν θα γίνουν άλλες περικοπές και μειώσεις είναι ΨΕΜΑΤΑ μόνο και μόνο για να κλέψουν (εκτός των άλλων) και την ψήφο μας.
Να λοιπόν ποια είναι η πραγματική πολιτική που κρύβουν πίσω από τη δήθεν ανεξαρτησία και τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη οι ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΙ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η πολιτική που κλείνει σχολεία, νοσοκομεία και καταστρέφει τους φτωχομεσαίους αγρότες εργάτες και μικρο-επαγγελματίες.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ
Στις 18 Μάη, στις Περιφερειακές εκλογές στηρίζουμε, ψηφίζουμε:
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *