11 Μαΐου 2014

ΑΓΡΟΤΕΣ



ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε.- ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΩΝ!!!
Ο Νομός Τρικάλων έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα για αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη σε όφελος των φτωχών και μεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, των εργαζομένων, του λαού και του τόπου μας. Τα αγροτικά και κτηνοτροφικά Τρίκαλα θα μπορούσαν να θρέψουν όλη τη χώρα, να δώσουν δουλειά σε πολλούς εργάτες στη μεταποίησή τους, να φέρουν εισόδημα από τις εξαγωγές.
Οι μεγάλες αυτές δυνατότητες έρχονται σε αντίθεση και συγκρούονται με την αντιαγροτική και αντικτηνοτροφική πολιτική της Ε.Ε., που επί 33 χρόνια εφαρμόζουν πιστά οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τραγικά αποτελέσματα:
α) Τεράστια μείωση παραγωγής στα βασικά προϊόντα μας. Μετατροπή της χώρας από εξαγωγέα (πριν την ένταξη στην ΕΟΚ, το 1981) σε εισαγωγέα αγροτικών προϊόντων, με το αγροτικό έλλειμμα να ξεπερνά τις επιδοτήσεις της ΕΕ, οι οποίες κατά 80% πάνε στις τσέπες βιομηχάνων και μεγαλοαγροτών.
β) Ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς, με το ποσοστό του αγροτικού πληθυσμού να μειωθεί από 25% σε 10% αυξάνοντας τους ανέργους. Συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια των μεγαλοαγροτών.
γ) Πλήρης διάλυση της εγχώριας βιομηχανίας τροφίμων.
Τα αντιαγροτικά εργαλεία κυβερνήσεων και ΕΕ είναι πολύ ακονισμένα και συντονισμένα: Μητρώο Αγροτών, για ξεκλήρισμα των αγροτο-εργατών. Ομάδες Παραγωγών, «δούρειοι ίπποι» και «νάρκες» της ΕΕ για υπονόμευση των συνεταιρισμών. «Καποδίστριας» και μετά «Καλλικράτης», για τη διάλυση των τοπικών κοινωνιών. Μνημόνιο διαρκείας, για συντριβή όλων των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Ξεπούλημα της ΑΤΕ και των θυγατρικών της βιομηχανιών (π.χ. ΔΩΔΩΝΗ, ΕΛΒΙΖ, ΣΕΚΑΠ) σε όφελος πολυεθνικών ομίλων που αρπάζουν τη γη μας. Χτύπημα και διάλυση των Συνεταιρισμών και των Ενώσεων Γ.Σ. με τον άθλιο νόμο Σκανδαλίδη που ολοκληρώνει το έργο των αγροτοπατέρων της ΠΑΣΕΓΕΣ. Αδρανοποίηση των Αγροτικών Συλλόγων από τις αντιαγροτικές ηγεσίες ΓΕΣΑΣΕ – ΣΥΔΑΣΕ. Νέα φοροεπιδρομή από 1/1/2014, με το χαράτσι σε αγροτόσπιτα, αγροκτήματα και χωράφια και με φορολόγηση 13% στο αγροτικό εισόδημα από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ το χρόνο, τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων και ταμειακές μηχανές στις λαϊκές αγορές, την ώρα που οι εφοπλιστές έχουν 59 φοροαπαλλαγές!
Η αντιαγροτική καταιγίδα συγκυβέρνησης – ΕΕ είναι σαρωτική:
α) Το κόστος παραγωγής έχει απογειωθεί. Το πετρέλαιο κοστίζει 1,30 ευρώ το λίτρο στον αγρότη και 0,30 στον εφοπλιστή! Μειώθηκε η επιστροφή ΦΠΑ από 11% στο 6%. Οι τιμές όλων των εφοδίων είναι στα ύψη και ανεξέλεγκτες.
β) Οι τιμές στον αγρότη έχουν εξευτελιστεί και γκρεμοτσακιστεί.
γ) Τα αγροτικά προϊόντα είναι πανάκριβα στον εργαζόμενο καταναλωτή, εξ αιτίας της διπλής ληστείας μεγαλεμπόρων – μεσαζόντων.
Η ακρίβεια και η νοθεία στα τρόφιμα τώρα θα «ξεσαλώσει» με την «εργαλειοθήκη» των ληστών Στουρνάρα – ΟΟΣΑ – ΕΕ – ΔΝΤ, στο λάδι (με τα σπορέλαια), στο γάλα (μπαγιάτικο-εισαγόμενο αντί για φρέσκο-ντόπιο), στο ψωμί (κατεψυγμένο) και με τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, δίνοντας έτσι τη χαριστική βολή στη ντόπια παραγωγή, ιδιαίτερα στην κτηνοτροφία, σε όφελος των πολυεθνικών, οι οποίες προωθούν εισαγόμενα προϊόντα.
Για εμάς, την «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία– Ανταρσία για την Ανατροπή», η κατάσταση αυτή δεν παίρνει μερεμέτια. Αυτό σημαίνει στην πράξη: Ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΝΔ–ΠΑΣΟΚ που την εφαρμόζει. Διαγραφή ολόκληρου του ληστρικού χρέους. Κατάργηση Μνημονίων, δανειακών συμβάσεων. Εθνικοποίηση, χωρίς αποζημίωση, των Τραπεζών και όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Έξοδο από ευρώ και ΕΕ από διεθνιστική σκοπιά. Μόνο με ένα τέτοιο πρόγραμμα, που θα το επιβάλει ο οργανωμένος λαός με την πάλη του (και όχι με ανάθεση και διαχειριστικές – κυβερνητικές αυταπάτες), σήμερα (και όχι στη «Δευτέρα Παρουσία») μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την παραγωγική ανασυγκρότηση σε όφελος του λαού των Τρικάλων και της χώρας. Με νέους δημοκρατικούς πρωτοβάθμιους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, με ενιαίο δημόσιο φορέα τροφίμων, με κεντρικό σχεδιασμό της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας με εργατικό και λαϊκό έλεγχο.
Η εκλογική μας ενίσχυση σημαίνει δυνάμωμα του αγώνα για την επιβίωση και τη βελτίωση της ζωής των φτωχομεσαίων αγροτών. Κατάργηση όλων των χαρατσιών. Κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα. Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα εφόδια και τις ζωοτροφές. Βασικά έργα υποδομής. Πλήρη δημόσια ασφάλιση της παραγωγής και του φυτικού και ζωϊκού κεφαλαίου από τον ΕΛΓΑ. Άμεση και πλήρη αποζημίωση για τις καταστροφές. Ανθρώπινες συντάξεις στα 60 χρόνια στους άντρες και στα 55 στις γυναίκες. Δημόσια δωρεάν και ποιοτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Απαλλοτρίωση, χωρίς αποζημίωση, της μεγάλης τσιφλικάδικης ιδιοκτησίας. Απαγόρευση των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων.

«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ»
ανταρσία για την ανατροπή
Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *