01 Μαΐου 2014

Όχι σε όλα που κουρέλια κάνουν τα όνειρά μας-Ανταρσία των νέων για μια άλλη ζωή!

Συμμαθητή, συμμαθήτρια
  • Οι γονείς μας είναι ανάμεσα στους 1.5 εκατομμύριο ανέργους, στους εργαζόμενους που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς ενώ πολλοί από αυτούς έχουν να πληρωθούν για μήνες, έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους.  Αγωνιούν καθημερινά για το δάνειο του σπιτιού, για τα φροντιστήρια μας, για τα έξοδα τα καθημερινά που δε βγαίνουν. Τρέμουν στην ιδέα να περάσουμε σε άλλη πόλη γιατί δεν θα μπορέσουν να μας στηρίξουν οικονομικά. 
  • Είμαστε λίγο πριν τις πανελλαδικές, με το άγχος να μας κυριεύει. Δε σκεφτόμαστε παρά μόνο αν ξέρουμε και το τελευταίο ¨και¨ του βιβλίου. Μόνη σκέψη οι καλοί βαθμοί στις εξετάσεις. Μόνο αυτό μετράει σε ένα σύστημα  που μας αναγκάζει να διαβάζουμε όλη μέρα και που στο  τέλος αν γράψουμε κάτω από 18 μπορεί τελικά να είμαστε «αποτυχημένοι».
  • Είμαστε αυτοί οι μαθητές, που θα πετύχουμε στο Πανεπιστήμιο, αλλά θα  έχουμε να αντιμετωπίσουμε την απουσία της δωρεάν σίτισης και στέγασης, τα βιβλία που πρέπει να πληρώσουμε, τα δίδακτρα που ετοιμάζονται να επιβάλλουν στα Πανεπιστήμια, την υποβάθμιση των πτυχίων την αβεβαιότητα αν θα προλάβουμε να πάρουμε πτυχίο ή θα συγχωνεύσουν τη σχολή μας. Τώρα τα πανεπιστήμια που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση θα είναι πλέον για τους λίγους, εκείνους τους λίγους που θα έχουν να πληρώσουν πολλά για να σπουδάσουν.
  • Είμαστε αυτοί οι μαθητές που δεν θα πάρουν το εισιτήριο για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο και θα οδηγηθούμε  στα ΙΕΚ για να πάρουμε μία κατάρτιση στενά δεμένη με τις ανάγκες των επιχειρήσεων και της αγοράς, χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και που θα «αξίζει» όσο την έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις και μετά θα πρέπει να επανακαταρτιστούμε, γιατί όπως μας δίδαξαν τα βιβλία του ΣΕΠ στη ζωή μας  πρέπει να συνηθίσουμε πως θ αλλάξουμε και 7 επαγγέλματα.
  • Είμαστε οι μαθητές αυτοί που τα μικρότερα αδέλφια μας και οι φίλοι μας με το νόμο για το Νέο Λύκειο   η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση  θέλουν να τους διώξουν από τα 15 τους χρόνια από το σχολείο και να τους οδηγήσουν στις σχολές επαγγελματικής κατάρτισης και τη μαθητεία των 300 ευρώ στις επιχειρήσεις. Το 30% των νέων από 15-24 χρονών με βάση τις οδηγίες της Ε.Ε και τα σχέδια της κυβέρνησης θα οδηγηθούν στη μαθητεία, δηλαδή περίπου 400.000 νέοι μέχρι το 2020. Οι πανελλήνιες εξετάσεις που βιώνουμε εμείς θα φαντάζουν παιχνιδάκι μπροστά στον εξεταστικό μαραθώνιο και τα τρία χρόνια του Λυκείου, με πανελλαδικού τύπου εξετάσεις με τράπεζα θεμάτων σε όλα τα μαθήματα και πιο δύσκολη προαγωγή από τάξη σε τάξη. Ο βαθμός του απολυτήριου θα βγαίνει και από τις 3 τάξεις και θα μετρά στην πρόσβαση στα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Πολλοί λιγότεροι συνεπώς θα φτάνουν στα Πανεπιστήμια  γιατί οι οικογένειες θα αδυνατούν να καλύψουν το κόστος για τα παιδιά.  
Κυβέρνηση – Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μας ετοιμάζουν μαύρο μέλλον. Ήδη  65% των νέων είναι άνεργοι, χιλιάδες νέοι επιστήμονες μετανάστευσαν για να βρουν δουλειά ή αναγκάζονται να ζουν με 300 ευρώ, χωρίς ασφάλιση, χωρίς άδεια, χωρίς ωράριο, χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Το success story τους και η ανάπτυξη τους σημαίνει κέρδη για τους τραπεζίτες και τους επιχειρηματίες, ανεργία-φτώχεια- και ελαστική εργασία για μας.

Δεν μας κάνει αυτή η ζωή όπως δεν κάνει και στους γονείς μας αν θέλουμε να ζούμε με  αξιοπρέπεια! Δε μας φτάνουν τα ψίχουλα! Δε συμβιβαζόμαστε με την αδικία τη φτώχεια, το ρατσισμό, τη φασιστική βαρβαρότητα! Η  γενιά μας να γίνει γενιά της επανάστασης για να μοιράζεται ο πλούτος σ΄ αυτούς που τον παράγουν, στους εργαζόμενους! Για να διαφεντεύουμε εμείς τη ζωή μας και να μη γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι!

Απέναντι στην απογοήτευση, στο τίποτα δε γίνεται, στο ‘’όλοι φταίνε, μαζί και μείς’’, απέναντι στο ‘’κοίτα την πάρτη σου και άσε τους άλλους’’, διαλέγουμε το συλλογικό αγώνα, την εξέγερση, την επανάσταση.
Στη ζωή μας, στους αγώνες και στις εκλογές διαλέγουμε την ΑΝΑΤΡΟΠΗ
 
 Νέοι και νέες από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ  και την
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ -
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *