27 Μαΐου 2014

Πρώτες σκέψεις για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

του Γρηγόρη Γεροτζιάφα
  1. Η πολιτική κρίση συνεχίζεται η κυβέρνηση ηττήθηκε και αυτό ειναι αποτέλεσμα της προσπάθειας όλων των αγωνιστών της αριστεράς που έδωσαν αυτή τη μεγάλη πολιτική μάχη.
  2. Το σύστημα έχει ακόμη μηχανισμούς ενσωμάτωσης που λειτουργούν και διαμορφώνει πολιτικές εναλλακτικές λύσεις.
  3. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής και οφείλουμε να συγχαρούμε τους συναγωνιστές που συνέδραμαν σε αυτή τόσο στη βάση όσο και στην ηγεσία. Τι θα γίνει από εδώ και πέρα, γιατί η νίκη δεν ήταν μεγαλύτερη και γιατί δεν έπεσε σήμερα η κυβέρνηση είναι θέματα που πρέπει να συζητηθούν ανοιχτά και σε όλους τους χώρους.
  4. Η ηγεμονία της αριστεράς είναι ζητούμενο ακόμη και ευθύνη επιμερίζεται σε όλες τις δυνάμεις της.
  5. Συγχαρητήρια στους συντρόφους και συναγωνιστές του Χαλανδρίου που όπως φαίνεται κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα πετυχημένο μοντέλο ανατροπής στην τοπική κοινωνία.
  6. Συγχαρητήρια στους συντρόφους και τις συντρόφισσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δημιούργησαν μια οργάνωση ριζωμένη στις τοπικές κοινωνίες
  7. Η πολιτική μας γραμμή και πολιτική των συμμαχιών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο καθαρά πολιτικό επίπεδο των ευρωεκλογών ηττήθηκε. Οσο και αν είναι παρήγορο πως αυξήθηκαν τα ποσοστά μας σε σχέση με τον Ιούνη του 2012 το γεγονός ότι είμαστε πίσω από σχηματισμούς όπως το Παναθηναϊκό κίνημα και τους κυνηγούς βάζει μείζον ζήτημα πολιτικής αφλογιστίας του ρεύματος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.
  8. Πριν ρίξουμε τις ευθύνες στους άλλους και στο σύστημα ας δουμε τι δεν κάναμε καλά και δεν καταφέραμε να έχουμε ένα αξιοπρεπές ποσοστό αντίστοιχο της κοινωνικής γείωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η συντροφική και δημοκρατική συζήτηση στο σύνολο των μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - και όχι μόνο στο επίπεδο των επιμέρους ομάδων και σχηματισμών της είναι το πρώτο και αναγκαίο βήμα για να καταλάβουμε την κατάστασή μας.
Αυτά προς το παρόν και εν θερμώ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *