11 Μαΐου 2014

ΚΕΝΤΡΙΚΗ


«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ»
ανταρσία για την ανατροπή
Μπροστά στις εκλογές της «Τοπικής Αυτοδιοίκησης» το «πολιτικό – υπηρετικό προσωπικό» του συστήματος, μέσα από τα παπαγαλάκια του τα Μ.Μ.Ε., προσπαθεί να μας πείσει πως «βγαίνουμε από το τούνελ» και ότι «έρχεται ανάπτυξη». Όμως ποια είναι η πραγματική εικόνα;
  • Η «επίσημη» ανεργία στη Θεσσαλία βρίσκεται διαρκώς στις πρώτες θέσεις μεταξύ των διάφορων περιοχών της Ελλάδας και αγγίζει το 26,5%, ενώ η πραγματική ανεργία ξεπερνά το 33% και στις ηλικίες έως 24 χρονών το 55%.
  • Η εργασία έγινε μερική απασχόληση, ο μισθός και η σύνταξη κατέληξε βοήθημα και η ανασφάλιση κοινός τόπος για χιλιάδες εργαζόμενους.
  • Η συγκέντρωση του αγροτικού κλήρου στην τράπεζα Πειραιώς και η αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής υπέρ των μεγάλων αγροτοδιατροφικών μονάδων οδηγεί χιλιάδες αγρότες στην ανεργία.
  • Η εικόνα στα κέντρα των πόλεων της Θεσσαλίας, με τα εκατοντάδες κλειστά μαγαζιά, αποτελεί την πιο ατράνταχτη απόδειξη για τη βίαιη φτωχοποίηση χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων.

Μας λένε ότι θα κάνουν ανάπτυξη μέσω του Ε.Σ.Π.Α. Με 2 δις το χρόνο; Επειδή τόσα είναι, όταν έχουν ήδη αφαιρέσει από τους εργαζόμενους δεκάδες δις. Και μας λένε ότι είναι χρήματα των ευρωπαίων! Ενώ όλοι ξέρουμε ότι τα χρήματα αυτά είναι δικά μας. Κάθε χρόνο δίνουμε στην Ε.Ε. περίπου 10 δις μέσω του Φ.Π.Α. (το 80% του Φ.Π.Α. πάει στο Ταμείο Συνοχής), χωρίς σ’ αυτά να προσθέσουμε άλλα 20-30 που πληρώνουμε για τοκοχρεολύσια κάθε χρόνο.

  • Ε.Σ.Π.Α. σημαίνει νέες εργασιακές σχέσεις: κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, καταστροφή γεωργικής παραγωγής, κλείσιμο βιομηχανιών και καταστημάτων, συγχωνεύσεις/καταργήσεις κέντρων υγείας, νοσοκομείων, σχολείων και πανεπιστημίων. Σημαίνει ανεργία, εξαθλίωση, καταστροφή. Άρα τι κάνουν; Μας παίρνουν πρώτα τα χρήματα και μετά μας δίνουν ψίχουλα με την προϋπόθεση να καταστρέψουμε ό,τι κατοχυρώσαμε με τον ιδρώτα και τους αγώνες μας τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή μας δίνουν το σχοινί που θα κρεμαστούμε!

Την επόμενη των εκλογών ο Περιφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο που θα εκλεγεί, θα κληθούν να υπογράψουν απολύσεις, μειώσεις μισθών, ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων δομών, υπηρεσιών και αγαθών. Αν δεν τα κάνουν θα είναι παράνομοι. Θα είναι αντάρτες.
Για να ασκηθεί, έστω και στο ελάχιστο, φιλολαϊκή πολιτική θα πρέπει και να μην υποκύψουν, αλλά και παράλληλα ο λαός της Θεσσαλίας οργανωμένα με το κίνημά του να στηρίζει ένα τέτοιο Περιφερειακό Συμβούλιο.

  • Να λοιπόν γιατί λέμε ότι πρέπει να κάνουμε ανταρσία για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και παράλληλα να οικοδομήσουμε ένα νέο λαϊκό και εργατικό κίνημα με τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους, τις επιτροπές αλληλεγγύης, τα στέκια και τις λέσχες, της συνελεύσεις γειτονιάς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, τους νέους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις καλλιτεχνικές κολεκτίβες. Ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής!

Η Θεσσαλία έχει πολλές δυνατότητες και στον πρωτογενή και στον δευτερογενή και στον τριτογενή τομέα. Έχει εργατικό δυναμικό και επιστήμονες που θα μπορούσαν να στελεχώσουν οποιοδήποτε κλάδο της παραγωγής. Και όμως οι συγκεκριμένες κυβερνήσεις και η Ε.Ε. την έχουν καταδικάσει στις τελευταίες θέσεις σε επίπεδο περιφερειών ευρωπαϊκά και τη δεύτερη χειρότερη περιφέρεια της Ελλάδας.
Φτάνει πια αυτή η καταστροφή! Έξω από το ΕΥΡΩ και την Ε.Ε. με τον λαό και τους εργαζόμενους στην εξουσία μπορούμε να σχεδιάσουμε και να πάρουμε το μέλλον μας στα χέρια μας και να ζήσουμε καλύτερα.
Καλούμε σε κοινή δράση όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του εργατικού και του νεολαιίστικου κινήματος που βρεθήκαμε σε απεργίες, διαδηλώσεις , τοπικά κινήματα. Καλούμε σε συστράτευση τις πολιτικές δυνάμεις που νιώθουν την ανάγκη μιας Αριστεράς που να είναι πραγματική δύναμη ρήξης και ανατροπής, αντίπαλο δέος στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.

Στα 18 Μάη στις περιφερειακές εκλογές
Ψηφίζουμε – στηρίζουμε:
«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ»
ανταρσία για την ανατροπή
Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *