18 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 16/4,η πρώτη ανοιχτή συνέλευση και συζήτηση της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή στην πόλη των Τρικάλων.

Αναπτύχθηκε μια πλούσια συζήτηση και διάλογος σχετικά με τις προγραμματικές θέσεις για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση, τους λόγους της εκλογικής καθόδου, τις δυνατότητες της παρέμβασης μας και την πολιτική σημασία των εκλογών και του μηνύματος που θα στείλουν αυτές.

Για το ποια θα είναι η σημασία της ενδυνάμωσης της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία και το ποιον ρόλο θα παίξουν οι εκλεγμένοι της αντιπρόσωποι στο Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς και το ρόλο της σημερινής τοπικής αυτοδιοίκησης και τις δυνατότητες παρέμβασης εντός, εκτός και εναντίον των θεσμών της.
Συζητήθηκε επίσης το θέμα των συνεργασιών με την υπόλοιπη αριστερά, της οικοδόμησης και ενίσχυσης κινημάτων, συλλογικοτήτων και θεσμών λαϊκής συμμετοχής και ενεργοποίησης των πολιτών, η αναγκαιότητα μιας πιο μόνιμης και καθημερινής ενεργητικής παρουσίας μας στην τοπική κοινωνία και ακολούθησε διάλογος σχετικά με το θέμα της οικονομικής κρίσης και του χαρακτήρα της, αλλά και με την εξειδίκευση των θέσεων σε συγκεκριμένα θέματα, όπως της Ε.Ε. και το ρόλο του ΕΣΠΑ, της παιδείας ,της υγείας, τα της αγροτικής παραγωγής και διατροφής, του περιβάλλοντος, της αλληλεγγύης, της αντιφασιστικής παρέμβασης και της καθημερινής μάχης για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του κόσμου της εργασίας, τους ανέργους και με ειδική αναφορά στο χώρο της νεολαίας που ζει μέσα σ' ένα περιβάλλον αβεβαιότητας, με τον εφιάλτη της ανεργίας και το "όνειρο" της μετανάστευσης...
Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή θα δώσει την εκλογική μάχη με ανιδιοτέλεια και εντιμότητα, δίχως την παραμικρή χρηματοδότηση από το κράτος και οικονομικά συμφέροντα, παρά μόνο με τη στήριξη των μελών και των συναγωνιστών μας και γνωρίζοντας τις ελάχιστες ευκαιρίες προβολής των θέσεων μας.
Δίνουμε τη μάχη μιλώντας με τη γλώσσα της αλήθειας και της κοινής λογικής που ταυτόχρονα εξηγεί τι σημαίνουν ο Καλλικράτης και τα ΕΣΠΑ για τον κόσμο της εργασίας, το ρόλο της Ε.Ε. και τις κατευθύνσεις που αυτή δίνει ακόμη και για το πιο "μικρό" θέμα της καθημερινότητας μας και τολμά να αναμετρηθεί με τα ερωτήματα του κόσμου και της εποχής και να δώσει πρόταση ρήξης κι ανατροπής με ανυπακοή στις εντολές της κυβέρνησης και της τρόικα, με έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ και το άνοιγμα του δρόμου  για μια άλλη κοινωνία.
Θα δώσουμε τη μάχη με την καθημερινή μας παρουσία στην πλατεία Ρήγα Φεραίου με τα κείμενα και τις θέσεις μας και με περιοδείες σε γειτονιές κι εργασιακούς χώρους, καθώς  και με εξορμήσεις σε όλο το Νομό, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνέλευση.
Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία-Ανταρσία για την Ανατροπή καλεί σε συμμετοχή στις ανοικτές διαδικασίες της και στις παρεμβάσεις της, σε κοινή δράση, συστράτευση και ενεργητική στήριξη όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές των κινημάτων που πορευόμαστε μαζί στο δρόμο και δίνουμε τη μάχη της αξιοπρέπειας για μια καλύτερη ζωή.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
17/4/2014

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *