18 Απριλίου 2014

Συγκρότηση της συλλογικότητας Attack στην ανεργία και την επισφάλεια


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Against modern slaveryΤην Παρασκευή 4/4 συγκροτήθηκε η συλλογικότητα «attack στην ανεργία και την επισφάλεια» από εργαζόμενους και άνεργους που συμμετείχαμε σε δύο προπαρασκευαστικές συνελεύσεις.
Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων αναδείχθηκε η ανάγκη ύπαρξης μιας συλλογικότητας συσπείρωσης του κόσμου που κινείται στο λυκόφως μεταξύ εργασίας και ανεργίας.
Τον κόσμο που ενώ για τις επίσημες στατιστικές μπορεί να θεωρείται εργαζόμενος, επειδή δούλεψε κάποιες ώρες τη βδομάδα – επί της ουσίας είναι άνεργος και προσπαθεί με όποιο τρόπο να τα βγάλει πέρα, χωρίς να δικαιούται επίδομα ανεργίας. Τον κόσμο των πεντάμηνων του ΟΑΕΔ που κυβερνήσεις, εργοδότες και ΕΕ βαφτίζουν «ωφελούμενους», χωρίς κανένα εργατικό δικαίωμα για να διαλύσουν ότι απέμεινε ως κεκτημένο στον κόσμο της εργασίας. Την εργαζόμενη νεολαία που όλοι οι προηγούμενοι εν χορώ την προορίζουν για φθηνή καύσιμη ύλη της ανάκαμψης των κερδών τους.

Η attack στην ανεργία και την επισφάλεια φιλοδοξεί να δώσει φωνή σε όλο αυτό τον κόσμο που θέλει να σηκώσει κεφάλι και να αμυνθεί απέναντι στη άγρια επίθεση που εξαπολύουν εργοδότες και κυβερνήσεις. Να δώσει αγωνιστική διέξοδο στην οργή που συσσωρεύεται σε μεγάλα κομμάτια εργαζομένων που βλέπουν διαρκώς τα δικαιώματα τους να παραβιάζονται.
Να συμβάλλει έτσι ώστε το εργατικό κίνημα να κάνει δική του υπόθεση το θέμα της ανεργίας και να προσπαθήσει να εκφράσει αυτό το τεράστιο τμήμα της εργατικής τάξης που έχει πεταχτεί εκτός παραγωγής. Κόντρα στη λογική της ΓΣΕΕ που προωθεί, χέρι, χέρι με το ΣΕΒ την επιχειρηματικότητα και τα προγράμματα δουλείας του ΟΑΕΔ και της ΕΕ, να παλέψουμε για το δικαίωμα όλων μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Να συμβάλλει έτσι ώστε οι διάσπαρτες αντιστάσεις να μετασχηματιστούν σε από τα κάτω προσπάθειες δημιουργίας σωματείων και σχημάτων σε χώρους που αυτά δεν υπάρχουν.
Για το ξεδίπλωμα δράσεων ενάντια στις μορφές ελαστικής απασχόλησης, τη διεκδίκηση στοιχειωδών δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς, την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους χώρους, τον τσαμπουκά ενάντια στα αφεντικά και την αγωνιστική μας υποστήριξη στους ανέργους.


Attack στην ανεργία και την επισφάλεια  // Against modern slavery

επικοινωνία: againstmodernslavery@gmail.com
http://attackepisfaleia.wordpress.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *