01 Απριλίου 2014

«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ» ανταρσία για την ανατροπή ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31/03/2014

Την Τετάρτη 2 Απρίλη θα γίνει η παρουσίαση των πέντε πρώτων ονομάτων του ψηφοδελτίου της «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ανταρσία για την ανατροπή», για την περιφερειακή ενότητα Τρικάλων και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων. Η παρουσίαση θα γίνει στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιο» στις 1:00 μ.μ. Παράλληλα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι τριάντα πρώτες υπογραφές Τρικαλινών που στηρίζουν την κίνηση. Θα παραβρεθεί και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με την «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ανταρσία για την ανατροπή», Στάθης Ντούρος. 
«Είναι ανάγκη και στο πεδίο της εκλογικής μάχης, να επιτευχθεί ένα συντριπτικό πλήγμα στις δυνάμεις των μνημονίων και του «Καλλικράτη», στους εκφραστές και τους υποψηφίους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Στις απόπειρες «νεκρανάστασης της αποτυχημένης σοσιαλδημοκρατίας.  Στους «ανεξάρτητους» εκφραστές του «καλλωπισμού» του καπιταλισμού και στους φασίστες, νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Η καταδίκη των εκφραστών του συστήματος, μπορεί να διευρύνει το ρήγμα που άνοιξαν το προηγούμενο διάστημα οι αγώνες του λαού, για την ανατροπή των μνημονίων, το διώξιμο της ΕΕ και του ΔΝΤ, και την επιβολή συνολικά της λαϊκής θέλησης. Ακριβώς για αυτό είναι αναγκαίο και στις περιφερειακές εκλογές, να εκφραστεί ένα αντικαπιταλιστικό εργατικό ρεύμα που θα ενισχύσει και θα αναδείξει τους λαϊκούς εργατικούς αγώνες, ως τον πρωταγωνιστή των αλλαγών, για μια εργατική και λαϊκή διέξοδο από την κρίση. 
Γνωρίζοντας πως μόνο η συνεχής, ανυπόταχτη πάλη του λαού και της νεολαίας μπορεί να βάλει φρένο στα σχέδιά τους, να ανατρέψει την σημερινή κατάσταση και να ακυρώσει το εφιαλτικό μέλλον που μας ετοιμάζουν, παρεμβαίνουμε για:

  • Να εκφραστεί η πάλη ενάντια στην αντιδραστική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» από τη σκοπιά των μαχόμενων ριζοσπαστικών τοπικών κινημάτων.
  • Να αποτυπωθεί η δυναμική των αγώνων και η προοπτική της κλιμάκωσής τους μέχρι τη νίκη, η οργή του κόσμου της δουλειάς και η απαίτηση για συνολική ανατροπή των πολιτικών του «Μνημονίου», η εμπιστοσύνη στη δυνατότητα των ενωτικών μαχητικών αγώνων να κερδίζουν και να ανατρέπουν πολιτικές,
  • Να ενισχυθεί η ανάγκη συσπείρωσης όλων όσων αναζητούν δρόμους ρήξης με την κυρίαρχη πολιτική και θέλουν να οργανώσουν την αντίσταση, την αλληλεγγύη και την ανατροπή.
  • Να εκλεγούν αγωνιστές και στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα αποκαλύπτουν τον αντιλαϊκό ρόλο του και θα μπλοκάρουν τις αντιδραστικές αποφάσεις που θα επιχειρούν να πάρουν

Η Θεσσαλία είναι μια πλούσια περιοχή. Δεν στερείται σε δυνατότητες ούτε στον πρωτογενή , ούτε στο δευτερογενή, ούτε στον τριτογενή τομέα.  Έχει εργατικό δυναμικό και επιστήμονες που θα μπορούσαν να στελεχώσουν οποιοδήποτε  κλάδο της παραγωγής. Και όμως οι συγκεκριμένες κυβερνήσεις και η Ε.Ε. την έχουν καταδικάσει στις τελευταίες θέσεις σε επίπεδο περιφερειών ευρωπαϊκά και την δεύτερη χειρότερη περιφέρεια στην Ελλάδα. Έξω από την Ε.Ε. με τον λαό και τους εργαζόμενους στην εξουσία θα μπορούσαμε να σχεδιάσουμε κεντρικά το μέλλον μας και να ζήσουμε καλύτερα. Όχι μόνο δεν τους έχουμε ανάγκη, αλλά μας έχουν κάνει μεγάλη ζημιά. Με τη θηλιά του χρέους που μας βάλανε μας έχουν κάνει μια σύγχρονη αποικία χρέους!

Φτάνει πια αυτή η καταστροφή!

Καλούμε σε κοινή δράση ,πρώτα απ΄ όλα , όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του εργατικού και του νεολαιίστικου κινήματος που βρεθήκαμε μαζί το προηγούμενο διάστημα σε απεργίες , διαδηλώσεις , τοπικά κινήματα. Όλους όσους αγωνίστηκαν και αγωνίζονται ενάντια στην οικολογική καταστροφή και την καταπάτηση ελεύθερων χώρων , ενάντια στα διόδια και τους «κεφαλικούς» φόρους , κόντρα στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων. Καλούμε τέλος σε συστράτευση τις πολιτικές δυνάμεις εκείνες που νιώθουν την ανάγκη μιας Αριστεράς που να είναι πραγματική δύναμη ρήξης και ανατροπής, αντίπαλο δέος στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης.»


«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ»
ανταρσία για την ανατροπή  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *