31 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον υποψήφιο περιφερειάρχη με την κίνηση «Αντικαπιταλιστική Αριστερά – Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία» Θανάση Αγαπητό και στους δύο εργαζόμενους των ΟΤΑ οι οποίοι δικάζονται εκ νέου την Τετάρτη 2 Απρίλη. Οι τρεις αγωνιστές εργαζόμενοι είχαν συλληφθεί μετά την περσινή διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη του εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης, Φούχτελ. Εντύπωση είχε προκαλέσει η στάση της αστυνομίας, που όχι μόνο συνέλαβε τους τρεις άντρες μετά από «ταυτοποίηση» μέσω οπτικοακουστικού υλικού αλλά ξεπέρασε κάθε όριο, συλλαμβάνοντας τον συνδικαλιστή δάσκαλο Θανάση Αγαπητό μέσα στο σχολείο του, αμέσως μετά τη γιορτή που έκανε με τους μαθητές του για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στην Χούντα.
Στη δίκη που ακολούθησε, είχαν αθωωθεί πανηγυρικά και οι τρεις με το αιτιολογικό ότι δεν τέλεσαν καμία αξιόποινη πράξη αλλά στη συνέχεια, μετά και από τις έντονες και ύποπτες ενστάσεις υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης και μεγάλων ΜΜΕ, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση.
Όσο κι αν η κυβέρνηση και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας, ο αυταρχισμός δεν θα περάσει! Δεν είναι έγκλημα αλλά δικαίωμα και υποχρέωση της εργατικής τάξης να παλέψει ενάντια στο νέο εργασιακό μεσαίωνα και στο νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης, που εξαφανίζει τις κοινωνικές δομές στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής όλων μας. Ο αγώνας ενάντια στην κυβέρνηση και την Τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) δεν είναι παράνομος, είναι δίκαιος και πρέπει να νικήσει! Είναι πρόκληση να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου αγωνιστές εργαζόμενοι ενώ κυκλοφορούν ελεύθεροι οι υπουργοί της κυβέρνησης που σκορπά τη φτώχεια και τη δυστυχία διαλύοντας τη δημόσια παιδεία και υγεία. Είναι πρόκληση να ποινικοποιείται η διαμαρτυρία ενάντια στην επίσκεψη Φούχτελ, ο οποίος πλέον έχει εγκατασταθεί στην πόλη μας ως «υπερυπουργός» και ελέγχει την εφαρμογή του «Καλλικράτη», των απολύσεων και όλων των αντικοινωνικών μέτρων της κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι πρόκληση η τόσο μεγάλη επαγρύπνηση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών ενάντια στους αγωνιστές του εργατικού κινήματος την ίδια στιγμή που ήταν τόσο αργές όταν έπρεπε να κινηθούν ενάντια στους άρχοντες της διαφθοράς τύπου Παπαγεωργόπουλου και Ψωμιάδη ή ενάντια στους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.
Η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή» καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 2 Απρίλη στις 9πμ για να απαιτήσουμε την αθώωση των τριών αγωνιστών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *