18 Μαρτίου 2014

Συνδιάσκεψη Αττικής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Μαρτίου η Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Αθήνας του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Στη συνδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από όλες τις Οργανώσεις Βάσης της Αθήνας καθώς και από τις οργανώσεις της ν.Κ.Α., συζητήθηκαν τα κρίσιμα καθήκοντα της επόμενης περιόδου. Η εφαρμογή των αποφάσεων του πρόσφατου 3ου Συνεδρίου και η οργάνωση των δύσκολων μαχών που έχει μπροστά του το δυναμικό του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση ήταν το κύριο αντικείμενο της συζήτησης. Να τεθεί η οργάνωση σε θέσεις μάχης, να βγει μπροστά και μαζικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, να δυναμώσει το αντικαπιταλιστικό ρεύμα στους αγώνες και στις πολιτικές μάχες ήταν τα άμεσα καθήκοντα που αναλύθηκαν και συζητήθηκαν.
Στη συνδιάσκεψη συζητήθηκε επίσης η αναδιάταξη των οργανώσεων βάσης και η νέα διάταξη της Οργάνωσης Αττικής-όπως μετονομάστηκε, με την ανάπτυξη στον Πειραιά και σε περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής- για μια πιο αποτελεσματική παρέμβαση του δυναμικού. Τονίστηκε η ανάγκη για τολμηρή ανάπτυξη της οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις δύσκολες και πολυσύνθετες προκλήσεις της ταξικής πάλης.
Μεγάλη εμπειρία κατατέθηκε, τόσο εισηγητικά, όσο και από τις τοποθετήσεις και ομιλίες δεκάδων αντιπροσώπων από τη δουλειά και παρέμβαση στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα στην Αθήνα, σε εργατικούς αγώνες, στα σχήματα και τα συνδικάτα. Πλούσια και η συζήτηση για το κίνημα και την παρέμβαση στις γειτονιές, από την παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στα τοπικά σχήματα σε δήμους, το θετικό βήμα της δημιουργίας πολλών «εργατικών λεσχών» σε περιοχές της Αττικής, οι αγώνες στα δημοτικά και περιφερειακά ζητήματα.
Η συνδιάσκεψη συζήτησε τον απολογισμό καθώς και σχέδιο παρέμβασης στους αγώνες και στην τριπλή εκλογική μάχη, των δημοτικών, περιφερειακών εκλογών και ευρωεκλογών, με την αντικαπιταλιστική αριστερά να παρεμβαίνει σε περισσότερους Δήμους από κάθε άλλη φορά, αλλά και με αυξημένες απαιτήσεις στη μάχη της Περιφέρειας Αττικής. Η μάχη των ευρωεκλογών είναι πολιτική μάχη εφ΄ όλης της ύλης, όπως τονίστηκε και εισηγητικά και από όλες τις τοποθετήσεις, στην οποία χρειάζεται η μαχητική προβολή της θέσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για έξοδο και ρήξη με το ευρώ και την Ε.Ε. στη βάση ενός συνολικού αντικαπιταλιστικού προγράμματος ανατροπής της επίθεσης, μαζί με την βαριά καταδίκη της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενάντια στις διαχειριστικές αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ. Για μια μαχόμενη και ανατρεπτική αριστερά ενισχυμένη, που θα δώσει πολιτικό νεύρο και ορμή στους αγώνες της επόμενης μέρας. Όπως υπογράμμισε η εισήγηση της συνδιάσκεψης "Την τριπλή αυτή εκλογική μάχη θα την δώσουμε με ενιαία λογική και στόχευση, χωρίς να παραγνωρίζουμε τις υπαρκτές διαφορές επιπέδων. Στόχος μας είναι να ενισχυθεί το αντικαπιταλιστικό ανατρεπτικό ρεύμα στην Αριστερά και πιο συγκεκριμένα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα μετωπικά σχήματα που στηρίζει και όχι γενικά η αντιμνημονιακή, αντικυβερνητική ή παναριστερή ψήφος."
Η συνδιάσκεψη υπερψήφισε απόφαση για την πολιτική παρέμβαση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση στην Αττική καθώς και για την νέα διάταξη των οργανώσεων. Μετά την απόφαση συζητήθηκε η πρόταση για το νέο όργανο και εκλέχθηκε νέα Επιτροπή Πόλης/Περιοχής που αποτελείται από 29 μέλη, η οποία θα εκλέξει το νέο γραφείο της Οργάνωσης Αττικής.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *