29 Μαρτίου 2014

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Την Τρίτη,1 του Απρίλη,στις 9:00 π.μ.,οδηγούνται στα Δικαστήρια της πόλης μας σαν κατηγορούμενοι,η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κι ένα μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Τρικάλων και μέλη ταυτόχρονα της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Το "έγκλημά" τους?Τόλμησαν,με ανακοίνωσή τους,το Γενάρη του 2013,να καταγγείλουν εργοδότη για τις αυθαιρεσίες του απέναντι σε εργαζόμενους στην επιχείρησή του,καθώς και την προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις δίκαιες και νόμιμες διεκδικήσεις τους,δημιουργώντας κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας.
Όταν οι εργαζόμενοι,οι οποίοι διώχθηκαν από τη δουλειά χωρίς χαρτί απόλυσης και χωρίς αποζημίωση,πήγαν το επόμενο πρωί στη δουλειά(όπως τους είπε η Επιθεώρηση Εργασίας)βρήκαν μαζί με τον εργοδότη και τη σύζυγό του και τρεις κυρίους "φίλους της επιχείρησης",κατά τα λεγόμενα του εργοδότη.
Τρεις "φίλοι",εκ των οποίων οι δύο παραβρίσκονταν το προηγούμενο διάστημα,σε συγκεντρώσεις και συσκέψεις της Χρυσής Αυγής,ακόμη και δίπλα σε κορυφαία στελέχη της και οι οποίοι μήνυσαν τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος για συκοφαντική δυσφήμιση(!!!),καθώς και δύο ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών ΜΜΕ,επειδή δημοσίευσαν την ανακοίνωση-καταγγελία(!).
Με βάση αυτή τη μήνυση ασκείται η δίωξη και οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου τόσο οι δύο αγωνιστές,όσο και οι δύο ιδιοκτήτες των ΜΜΕ.
Την Τρίτη η μήνυση δεν στρέφεται μόνο ενάντια στους κατηγορουμένους
Η μήνυση στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα των εργαζόμενων στη δουλειά και τη ζωή
στην ανυπακοή απέναντι στον ταξικό εκβιασμό της εργοδοτικής πρακτικής "δούλευε με όποιους όρους θέλω,όσο θέλω,με όσα θέλω,αλλιώς μείνε άνεργος,άστεγος,πείνασε,μετανάστευσε,ζητιάνευσε..."
στην ατρόμητη στάση απέναντι στον εργοδοτικό αυταρχισμό που συνεπικουρείται αρκετά συχνά από τους κάθε λογής "προστάτες"
στο πραγματικά ταξικό εργατικό κίνημα,οι συνδικαλιστές και τα μέλη του που με συνέπεια υπερασπίζονται τα εργατικά-λαικά δικαιώματα και ελευθερίες ενάντια στο σύγχρονο κοινωνικό Μεσαίωνα
στην αλύγιστη αντιφασιστική στάση απέναντι στα νέα μορφώματα εκφασισμού της κοινωνίας.

 Η μήνυση στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου
,της ελευθερίας της γνώμης και του λόγου.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων,δηλώνει ξεκάθαρα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στους διωκόμενους αγωνιστές,που με τη στάση τους απέδειξαν αυτό που σήμερα χρειαζόμαστε.Συνδικάτα μάχης που δε θα φοβούνται να μιλήσουν στο όνομα των σύγχρονων κολασμένων και δε θα αφήνουν κανέναν εργαζόμενο μόνο και ανυπεράσπιστο.
Την Τρίτη το πρωί,"συντονιζόμαστε" με τους διωκόμενους αγωνιστές,τόσο στην αίθουσα του Δικαστηρίου,όσο και σε κάθε χώρο δουλειάς,όπου κι αν βρισκόμαστε,έχοντας βαθιά επίγνωση ότι έτσι κι αλλιώς το δίκαιο είναι με το μέρος τους.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *