02 Φεβρουαρίου 2014

Οικονομική εξόρμηση για πολιτική αντεπίθεση

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίμηνη οικονομική εξόρμηση που έχει προκηρύξει το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, εξόρμηση η οποία ολοκληρώνεται στις 15 Φλεβάρη. Η οικονομική εξόρμηση προκηρύχτηκε στα πλαίσια του 3ου συνεδρίου. Αποτελεί δε, μαζί με την πολιτική καμπάνια των οργανώσεων βάσης του ΝΑΡ για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση για την διάδοση της Πολιτικής Απόφασης του συνεδρίου στο κόσμο του κινήματος και της αριστεράς, την πρώτη μετά - συνεδριακή πρωτοβουλία της οργάνωσης.
Πάντα οι οικονομικές καμπάνιες των οργανώσεων της Αριστεράς, ειδικά της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής δεν περιορίζονταν στο αναγκαίο και ζωτικό, για την ύπαρξη και λειτουργία τους, οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά είχαν ισχυρή πολιτική και ηθική σημασία εκπροσωπώντας την διαφορετική λογική που οφείλουν να έχουν οι οργανώσεις της Αριστεράς από τα αστικά πολιτικά κόμματα και τους επαγγελματίες βουλευτές και πολιτικούς.
Την λογική δηλαδή, της χρηματοδότησης αποκλειστικά από τον ίδιο τον κόσμο της δουλειάς, για του οποίου τις ανάγκες και τα δικαιώματα, οφείλει να υπάρχει κάθε αριστερή οργάνωση και κόμμα. Βέβαια η ένταξη της κοινοβουλευτικής Αριστεράς στο αστικό πολιτικό σύστημα και στο καθεστώς των κρατικών χρηματοδοτήσεων έχει παίξει αρνητικό ρόλο στην αντιμετώπιση μια τέτοιας λογικής για την οικονομική αυτοτέλεια, από τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Για μια οργάνωση επαναθεμελίωσης της κομμουνιστικής προοπτικής όπως επιδιώκει να είναι το ΝΑΡ για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση, για μια οργάνωση πολιτικά και οικονομικά ανεξάρτητη από το αστικό πολιτικό σύστημα και τους πολυπλόκαμους μηχανισμούς του, ο μόνος δρόμος ύπαρξης της είναι η τολμηρή απεύθυνση στο κόσμο της δουλειάς, στην εργατική τάξη, στο δυναμικό των λαϊκών στρωμάτων, στην μαχόμενη νεολαία. Ζητάμε λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους όπως κάνουν τα κόμματα του συστήματος. Αυτοί άλλωστε είναι και οι μοναδικοί χρηματοδότες μας. Ειδικά στη παρούσα φάση που οι απαιτήσεις πολιτικής παρέμβασης σε όλα τα πεδία της ταξικής πάλης έχουν ανέβει κατακόρυφα και το εισόδημα των εργαζομένων έχει χτυπηθεί βάναυσα με τραγικές συνέπειες και στην οικονομική επιβίωση μιας οργάνωσης επαναστατικής αναφοράς, μια εξόρμηση για την οικονομική ανεξαρτησία της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς αποκτά μέγιστη πολιτική σημασία. Γίνεται το πεδίο όπου συναντιούνται οι διακηρύξεις για μια άλλη κατάσταση στο κίνημα και την αριστερά με την πρακτική τους υποστήριξη, ένα από τα πεδία συνάντησης της θεωρίας με τη πράξη.
Το ΝΑΡ για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση με την οικονομική του εξόρμηση απευθύνεται τον κόσμο του κινήματος, στους χιλιάδες συναγωνιστές και συναγωνίστριες που έχουμε βρεθεί δίπλα, δίπλα στις απεργιακές φρουρές, που έχουμε βαδίσει μαζί στις διαδηλώσεις, που έχουμε αντιμετωπίσει την κρατική καταστολή με μαχητικότητα και αλληλεγγύη. Απευθύνεται στους χιλιάδες κομμουνιστές, στους αγωνιστές της επαναστατικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς, με τους οποίους συζητάμε μάχιμα για τα μεγάλα ζητήματα του καιρού μας. Απευθύνεται στους συντρόφους και τις συντρόφισσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της μετωπικής πολιτικής συμπόρευσης, στους αριστερούς και κομμουνιστές που βρίσκονται στη βάση άλλων οργανώσεων, στους πρωτοπόρους αγωνιστές των συνδικάτων, στο κόσμο των εργατικών σχημάτων, των κινήσεων πόλης, των εργατικών λεσχών και των λαϊκών συνελεύσεων. Ως σάρκα από τη σάρκα τους, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση ζητά την ελάχιστη οικονομική συμβολή τους, η οποία μπορεί, συνολικά και συλλογικά, να μετατραπεί σε δύναμη για την άλλη Αριστερά που έχει ανάγκη η εποχή μας, σε συμβολή στην ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και συνολικά του κινήματος.
Οικονομική ενίσχυση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση σημαίνει: Πρώτο, αποφασιστική προώθηση της πρωτοβουλίας για το σύγχρονο κομμουνιστικό φορέα. Δεύτερο, καλύτερη υποδομή και οργάνωση για τις κρίσιμες πολιτικές και εκλογικές μαχών της επόμενης περιόδου. Τρίτο, συμβολή στην μάχη της υποστήριξης και αναβάθμιση του Πριν ως εφημερίδα της κομμουνιστικής απελευθέρωσης και του διαλόγου για τα μεγάλα ζητήματα του κινήματος. Τέταρτο, ανάπτυξη της θεωρίας, μέσα από εκδόσεις και πρωτοβουλίες για κρίσιμα θεωρητικά ζητήματα της εποχής μας και της ιστορίας του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Πέμπτο, εξόρμηση των ιδεών και των προτάσεων ενός απελευθερωτικού πολιτισμού μέσα από την εξάπλωση των λεσχών των Αναιρέσεων και των φεστιβάλ. Έκτο, οργάνωση της αναγκαίας όσο ποτέ διεθνιστικής οργάνωσης και συντονισμού των αντικαπιταλιστικών και κομμουνιστικών δυνάμεων στη λεκάνη της Μεσογείου, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.
Με αυτό το πνεύμα τα μέλη των οργανώσεων του ΝΑΡ για τη Κομμουνιστική Απελευθέρωση δίνουν τη μάχη τις ημέρες που απομένουν για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της οικονομικής εξόρμησης.
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες που επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να καταθέσουν τη συμβολή τους στον Λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας 151/634768-13.
Μιχάλης Παπαμακάριος, εφημερίδα ΠΡΙΝ, 2/2/2014

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *