08 Φεβρουαρίου 2014

Λοχαγέ Κορέλι, πού είσαι, μ’ ακούς;


πηγή, mao.gr
 Λοχαγέ Κορέλι, πού είσαι, μ’ ακούς;Αν η κατάσταση στην Κεφαλονιά, ιδίως στο Ληξούρι, δεν ήταν τόσο τραγική, η είδηση θα ήταν αστεία. Οι αρχές του νησιού επικοινώνησαν με το λοχαγό Κορέλι (κατά κόσμον Νίκολας Κέιτζ) και την καλή του, την Πενέλοπε Κρουζ και τους προσκάλεσαν να έρθουν στο νησί ώστε να ενισχυθεί η τουριστική εικόνα του που αναπόφευκτα έχει πληγεί λόγω των σεισμών. Τι να πούμε, όπως ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, έτσι και η δημοτική αρχή από τον Νίκολας και την Πενέλοπε πιάνεται.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της Κεφαλονιάς, που μίλησε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, η κίνηση αυτή γίνεται προκειμένου να διαφημιστεί στο εξωτερικό το νησί τις δύσκολες αυτές ώρες. Mα η καλύτερη διαφήμιση είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα κτίρια άντεξαν…
και μάλιστα τα ξενοδοχεία άντεξαν περισσότερο από ό,τι το νοσοκομείο ή τα σχολεία! Πανέτοιμη θα είναι σε λίγους μήνες η Κεφαλονιά να υποδεχτεί τους τουρίστες… μόνο οι μαθητές και οι ασθενείς θα έχουν κάποιες δυσκολίες.
Επίσης η εφημερίδα Έθνος έγραψε ότι η Ισπανίδα ηθοποιός είχε εκφράσει πριν από δύο ημέρες την συμπαράσταση της στους κατοίκους της Κεφαλονιάς: «Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από την Κεφαλονιά, αλλά και από τους ευγενικούς και ανοιχτόκαρδους κατοίκους της. Ελπίζω όσοι ταλαιπωρούνται από το σεισμό να καταφέρουν σύντομα να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Τους σκέφτομαι και τους στέλνω τις πιο θερμές ευχές μου» είχε δηλώσει η ηθοποιός.
Το σίγουρο είναι ότι τους δύο πρωταγωνιστές της ταινίας «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» δεν τους περιμένει κράξιμο, όπως συνέβη σήμερα το πρωί με τον Δένδια που έγινε αποδέκτης φραστικών αποδοκιμασιών και παραπόνων από τους κατοίκους στον κεντρικό πεζόδρομο του Ληξουρίου. Μήπως τα ΜΑΤ θα πρέπει να αναλάβουν και στην Κεφαλονιά δράση, όπως έκαναν σήμερα με τους αγρότες στην Ηλεία και στη Θεσσαλία; Με μερικά δακρυγόνα και καμιά σαρανταριά προσαγωγές, οι ζωηροί σεισμόπληκτοι θα συνετιστούν.
Παρά τις περιορισμένες τοπικές αντιδράσεις που σημειώθηκαν κατά της γυρίσματα της ταινίας (για την παραποίηση της ιστορίας της ελληνικής αντίστασης στο νησί), ο Λοχαγός του στρατού κατοχής Κορέλι είναι ένα είδος τοπικού ήρωα στο νησί.   Είναι χαρακτηριστικό ότι  έχει δώσει το όνομα του και σε καφετέριες του νησιού.
Περιμένουμε να δούμε πώς θα υποδεχτούν οι Κεφαλονίτες τον υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργίαδη που αύριο φτάνει στο νησί. Πάντως, σίγουρα δεν εύχονται δήλωση συμπαράστασης από τον Κ. Μητσοτάκη ενώ μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει η τυχόν υπόσχεσή του ότι σκοπεύει να περάσει τις διακοπές του Πάσχα στο μαρτυρικό αυτό νησί.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *