22 Φεβρουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων για δημοσιεύματα και ρεπορτάζ


ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ 
Με αφορμή δημοσιεύματα, ρεπορτάζ  και συνεντεύξεις στο τοπικό τύπο και την τηλεόραση των Ιωαννίνων  που -έμμεσα ή άμεσα- πλέκουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές εκλογές  τονίζουμε πως :
Τόσο τοπικά, όσο και κεντρικά με πρόσφατη απόφαση της(16/2/14) η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πιστεύει πως οι  δημοτικές και περιφερειακές  εκλογές αυτές αποκτούν όλο και πιο έντονα πολιτικό χαρακτήρα παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να τους δώσει «προσωπική χροιά». Πληθαίνουν οι υποψήφιοι, που ενώ στην πραγματικότητα εκφράζουν την πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι, ενώ, προχωρούν αντιδραστικές αλλαγές στην εκλογική διαδικασία.

Ο πολιτικός αυτός χαρακτήρας των εκλογών δεν επιτρέπει συνεργασία με δυνάμεις της ρεφορμιστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ), ούτε την υποστήριξη κοινών σχημάτων με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Αντιτασσόμαστε, σε λογικές και κινήσεις για απεύθυνση στις δυνάμεις αυτές που μας οδηγούν σε ετεροκαθορισμό από τις εξελίξεις σε άλλους πολιτικούς χώρους, διασπούν και καθηλώνουν τις δυνάμεις μας
Η βασική μας επιδίωξη είναι η ενίσχυση συγκρότησης και αυτοτελούς παρέμβασης του αντικαπιταλιστικού αριστερού ρεύματος και των ευρύτερων δυνάμεων της συμπόρευσης,
Οι αριστερές αντικαπιταλιστικές κινήσεις δήμων και περιφέρειας, χωρίς να ταυτίζονται με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από τη σκοπιά του προγράμματός τους πρέπει να ασκούν κριτική στη ρεφορμιστική Αριστερά, να διαχωρίζονται απ’ αυτή και να δηλώνουν ότι συμβάλλουν στη δημιουργία μιας άλλης ανατρεπτικής Αριστεράς. 
Συνολικότερα οι εξελίξεις στην αριστερά και ειδικά η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την διαχείριση του καπιταλισμού και της κρίση του, δείχνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία ανοχή στην πολιτική του, ούτε σε λογικές πολιτικής ή εκλογικής συνεργασίας σε οποιοδήποτε επίπεδο. Η αντικαπιταλιστική επαναστατική Αριστερά δεν είναι δωρητής σώματος, ούτε δεκανίκι, ούτε «αριστερή ομάδα πίεσης» για να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε εντάσσεται γενικά σε μια ρεφορμιστική παναριστερά.
Διεκδικεί έναν αυτοτελή ρόλο αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης και επαναστατικής δυνατότητας. Η αυτοτελής παρέμβαση και το δυνάμωμά του αντικαπιταλιστικού-επαναστατικού ρεύματος, θα παίξει θετικό ρόλο και στην αναγκαία κοινή δράση μέσα στο μαζικό κίνημα, σε ανατρεπτική κι όχι διαχειριστική κατεύθυνση, με τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του κινήματος.

Ιωάννινα 20/2/14

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *