09 Ιανουαρίου 2014

Ν.Α.Ρ.: Μαχητική η πορεία παρά την απαγόρευση

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Συγκέντρωση Πέμπτη 9/1, ώρα 11.00 π.μ. στα Δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 16, ενάντια στην σύλληψη και δίκη του σ. Παύλου Αντωνόπουλου

Παρά την απαγόρευση, τα αυστηρά αστυνομικά μέτρα αποκλεισμού του κέντρου της Αθήνας και τους προπηλακισμούς συνδικαλιστών και όσων διαδηλωτών προσέγγιζαν τα Προπύλαια, η πορεία στην οποία καλούσαν οργανώσεις της αριστεράς, μεταξύ των οποίων και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ξεκίνησε τελικά λίγο μετά τις 6.00 μ.μ. από την Ομόνοια. Εκεί είχαν φτάσει και δεκάδες εκλεγμένοι συνδικαλιστές και στελέχη των οργανώσεων που καλούσαν στην πορεία, που λίγο νωρίτερα έδιναν συνέντευξη τύπου στα Προπύλαια, η οποία δέχτηκε την επίθεση των ΜΑΤ, τα οποία απώθησαν τους συγκεντρωμένους από τα Προπύλαια πρός την Ομόνοια.

Στις 6.00 μ.μ. τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των άλλων οργανώσεων (ΟΚΔΕ, ΕΕΚ, Σχέδιο Β, Κ.Ο. Ανασύνταξη, Ροσινάντε και η Αντιιμπεριαλιστική Αριστερή Συνεργασία) συγκροτήθηκαν με πυκνότητα και κατέβηκαν στο δρόμο, μπαίνοντας στην οδό Σταδίου, για να ασκήσουν τα αναφαίρετο δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει στην πόλη του, ενάντια στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε.-κεφαλαίου.
Στα Χαυτεία-Σταδίου κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ έκλεισαν το δρόμο στους διαδηλωτές και απαγόρευσαν την συνέχιση της διαδήλωσης, η οποία ήταν μαχητική και πυκνή. Λίγο μετά τις 6.30 μ.μ. η αστυνομία έκανε επίθεση με ρίψη χημικών, για να διαλύσει την συγκέντρωση, αλλά οι αλυσίδες του κόσμου συγκροτημένα άντεξαν και έστριψαν στην οδό Πατησίων. Η διαδήλωση συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους και έφτασε στην πύλη του Ε.Μ. Πολυτεχνείου λίγο πριν τις 8.00 μ.μ..
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της χαιρετίζει τους εργαζόμενους και νέους που έσπασαν στην πράξη την "χουντική" απαγόρευση της πορείας με την μαζική συμμετοχή τους στην συγκέντρωση και πορεία, και καλεί σε συνέχεια του αγώνα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου. Απαιτεί να απελευθερωθεί άμεσα και χωρίς κατηγορίες ο συνδικαλιστής και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Παύλος Αντωνόπουλος.
Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών μετά την διαδήλωση κατευθύνθηκε πρός την ΓΑΔΑ για να απαιτήσει την απελευθέρωση του καθηγητή, μέλους της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Παύλου Αντωνόπουλου, ο οποίος συνελήφθη στα Προπύλαια μετά την συνέντευξη τύπου. Ο Παύλος Αντωνόπουλος μετά την προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη, κατηγορείται για "συμμετοχή σε παράνομη συνάθροιση και διαδήλωση" με βάση την χουντική απαγόρευση που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση μέσω ΓΑΔΑ!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη το πρωί στις 11.00 π.μ. στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, όπου θα περάσει από αυτόφωρο ο σ. Παύλος Αντωνόπουλος.
Ολόκληρη η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
Μαχητική πορεία κόντρα στην απαγόρευση. Κάλεσμα αλληλεγγύης στον Π. Αντωνόπουλο.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις χιλιάδες διαδηλωτών που αψήφησαν την, χουντικής έμπνευσης, απαγόρευση της αστυνομίας και κατέβηκαν στο κέντρο για να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στην ΕΕ και την κυβέρνηση που στραγγαλίζουν τον κόσμο της εργασίας. Το μήνυμα που δώσαμε είναι ξεκάθαρο: δεν μας φοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν, στον δρόμο σπάμε την κυβερνητική τρομοκρατία και εκεί θα τους νικήσουμε!
Είναι απαράδεκτη και εξωφρενική η καταστολή και τα δακρυγόνα με τα οποία αντιμετώπισε η αστυνομία τους διαδηλωτές. Οι σιδερένιοι φράχτες στο κέντρο της Αθήνας είναι χαρακτηριστική εικόνα του πόσο φοβούνται την οργή του λαού. Αυτές είναι οι δήθεν δημοκρατικές ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την οποία υπερασπίζονται. Σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά έδειξε τις προθέσεις της και για το εξάμηνο της ελληνικής προεδρείας στην ΕΕ: βία και φίμωση για τον λαό που αγωνίζεται, για να μην ενοχληθούν η τρόικα και οι τραπεζίτες.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη σύλληψη του Παύλου Αντωνόπουλου, καθηγητή, συνδικαλιστή - μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος προσήχθη λίγο μετά τις 6.00 μ.μ και οδηγείται αύριο στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε απαγορευμένη συγκέντρωση και της αντίστασης κατά της αρχής!
ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε πολίτη, τις οργανώσεις της αριστεράς και κάθε συλλογικότητα που υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Πέμπτη 9/1 στις 11.00 π.μ στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 16).
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΤΗΣ Ε.Ε. ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ! ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *