09 Ιανουαρίου 2014

Οι νεοναζί βγάζουν τα τάγματα εφόδου κατά των Ρομά. Να τους σταματήσουμε!

Η ρατσιστική επίθεση φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής σε βάρος του πενηνταεξάχρονου βιοπαλαιστή μικροπωλητή Χρήστου Δημητρίου το Σάββατο 28 Δεκέμβρη στην οδό Πανόρμου στους Αμπελοκήπους είναι μια απροκάλυπτη επιχείρηση επαναφοράς των ταγμάτων εφόδου στο δράση.

Τέσσερις φασίστες σταμάτησαν τον Χρήστο Δημητρίου μόνο κι μόνο γιατί ήταν Ρομά.
Ο ένας τον τράβηξε από το μπουφάν από πίσω όπου είχε ρίξει στη πλάτη ένα βαλιτσάκι που κουβάλαγε τη πραμάτεια του, μικροεμπορεύματα που πούλαγε για να ζήσει τις τρεις κόρες του.  Του ζήτησε να ανοίξει τη βαλίτσα για αν δει τι είχε μέσα.
Μόλις του μίλησε λέγοντας του «περίμενε να την ανοίξω» έφαγε γροθιά στο πρόσωπο όπου του έσπασαν δύο δόντια. Μετά τον ρίξανε κάτω και τον χτύπησαν με κλωτσιές στο σώμα και του έσπασαν το πόδι. Χρησιμοποίησαν την γνωστή τους τακτική σε παρόμοιες επιθέσεις σε βάρος μεταναστών  για να απομακρύνουν περαστικούς φωνάζοντας  «είναι κλέφτης». Με την παρέμβαση πιο αποφασισμένων διερχόμενων σταμάτησαν και απομακρύνθηκαν.

Ο Χ.Δημητρίου κατέληξε στον Ευαγγελισμό όπου υπέστη εγχείρηση για την σύνδεση του σπασμένου του ποδιού.
Μιλώντας στην ΚΕΕΡΦΑ είπε ότι «ο φασίστας που με χτύπησε ήταν εκτός εαυτού όταν είδε το αίμα να τρέχει στο πρόσωπο μου σαν να το χαιρόταν. Ήθελε να με σκοτώσει. Γιατί; Επειδή είμαι Ρομά; Δεν έχω ούτε μία καταδίκη. Πουλάω αρώματα για να βγάλω δέκα ευρώ για να ζήσω τα παιδιά μου».
Αλήθεια με τόσες κάμερες ανοιχτές στη περιοχή η Αστυνομία δεν έχει εντοπίσει κανένα από τους δράστες; Η συγκάλυψη των φασιστικών επιθέσεων δεν πρέπει να περάσει. Οι νεοναζί δολοφόνοι πρέπει να πάνε κάνουν παρέα στο Μιχαλολιάκο στη φυλακή.
Οι επιθέσεις κατά των Ρομά φαίνεται ότι ο νέος στόχος των νεοναζί. Μετά την εκστρατεία της Κυβέρνησης και του Δένδια όπου στοχοποιούνται όλοι οι Ρομά ως εγκληματίες η ΕΛΑΣ μπαίνει και κάνει φύλλο και φτερό τους καταυλισμούς. Σχεδιάζονται βίαιες μετακινήσεις σε περιοχές όπου δεν είναι ορατοί όπως η μεταφορά από το Νομισματοκοπείο  στα …κατσάβραχα στα Μέγαρα.
Η διαπόμπευση των Ρομά ως «κλεφτών παιδιών» είναι ένα ρατσιστικό στερεότυπο που επανήλθε με ανατριχιαστικό τρόπο στην ανακάλυψη «ξανθού παιδιού»  Ρομά στα Φάρσαλα, τη μικρή Μαρία που την είχαν αναλάβει άλλοι γονείς από τους πραγματικούς της. Την ίδια ώρα εξυπηρετούσε την εκστρατεία της κυβέρνησης κατά των ευπαθών ομάδων που «καταχρώνται προνοιακά επιδόματα».
Αντί να παρθούν μέτρα που θα βοηθάνε τις ομάδες των Ρομά να έχουν στον  Ήλιο μοίρα, άδειες εργασίας(μικροπωλητών), αξιοπρεπή σπίτια η κυβέρνηση επεκτείνει τις επιχειρήσεις σκούπα του Ξένιου Δία και στους Ρομά.
Αυτές οι εκστρατείες βρίσκονται στο κέντρο των ρατσιστικών επιλογών των κυβερνήσεων της ΕΕ καθώς η Ρουμανία και η Βουλγαρία συμπλήρωσαν τα απαραίτητα χρόνιας ένταξης αποκτώντας δικαίωμα οι κάτοικοι τους να μετακινούνται χωρίς περιορισμούς. Η ρατσιστική επίθεση βάζει στο στόχαστρο Βούλγαρους και Ρουμάνους αλλά πρακτικά αυτό στοχοποιεί τους Ρομά.
Η παρέμβαση του Δήμου Αγίου Βαρβάρας που έχει ξεκινήσει στην στήριξη του Χ.Δημητρίου είναι αναγκαία ως βήμα έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι Δήμοι χρειάζεται να απαιτήσουν από την κεντρική κυβέρνηση κονδύλια για την κοινωνική στήριξη των αναξιοπαθούντων άμεσα. Να δώσουν επίσης λύσεις και διεξόδους απασχόλησης στον κόσμο αυτό έξω από την λογική διαχείρισης των ζητημάτων φτώχειας  ως αγαθοεργίες των ΜΚΟ.
Καλούμε τους εργαζόμενους και την νεολαία, τους Δήμους, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων να κλείσουν το δρόμο στο νέο ρατσιστικό κατήφορο των κυβερνήσεων που στοχοποιούν τους Ρομά και ανοίγουν το δρόμο στους νεοναζί.
Θα υπάρξει άμεσα μαζική απάντηση με κινητοποίηση στους Αμπελοκήπους σε συνεννόηση με συλλόγους Ρομά.
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *