09 Ιανουαρίου 2014

Χειροπέδες στον καθηγητή: το πρώτο σαξές στόρι της ελληνικής προεδρίας


Χειροπέδες στον καθηγητή: το πρώτο σαξές στόρι της ελληνικής προεδρίας πηγή, mao.gr
Συγκέντρωση αλληλεγγύης Πέμπτη 9/1 στις 11πμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Μια φωτογραφία (photo credit: Δρομογράφος)  χίλιες λέξεις. Ο καθηγητής Παύλος Αντωνόπουλος, σιδηροδέσμιος στα Προπύλαια, ανάμεσα σε δύο νεαρούς αστυνομικούς που θα μπορούσαν να ήταν μαθητές του. Σημαδιακή, συμβολική η εικόνα. Η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ στέλνοντας στην Ασφάλεια τους δασκάλους… Στην επόμενη φωτογραφία, βλέπουμε ποιοι είναι αυτοί που αποτελούν «δημόσιο κίνδυνο» σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση της αστυνομίας που απαγόρευσε τη σημερινή συγκέντρωση.



(Photo Credit: FOSPHOTOS / Alexandrow Katsis)
antieu
Παρά την αστυνομική τρομοκρατία, η συγκέντρωση που οργάνωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες αριστερές οργανώσεις (Σχέδιο Β’, Ανασύνταξη, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ κα) στην Ομόνοια μαζικοποιείται, με περίπου 2.000 διαδηλωτές να αψηφούν την απαγόρευση και να φτάνουν δίπλα στην απαγορευμένη ζώνη.  Πλήθος αγωνιστών που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν κατά του κυβερνητικού αυταρχισμού έδωσαν το παρών καθώς και δυνάμεις του αντιεξουσιαστικού χώρου όπως η Πρωτοβουλία Ροσινάντε.
Ο Π. Αντωνόπουλος, καθηγητής μαθηματικών, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνελήφθη στη διάρκεια άσκησης έντονης αστυνομικής βίας κατά των συνδικαλιστών Γρ. Καλομοίρη, Τ. Τουλγαρίδη κ.ά., καθώς και της  βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Αφρ. Σταμπουλή.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλει τη σύλληψη του Παύλου Αντωνόπουλου καθηγητή, συνδικαλιστή – μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος οδηγείται την Τετάρτη στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε απαγορευμένη συγκέντρωση και της αντίστασης κατά της αρχής!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνει κάλεσμα σε κάθε πολίτη, οργανώσεις της αριστεράς και κάθε συλλογικότητα που υπερασπίζεται τα δημοκρατικά δικαιώματα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης αύριο Πέμπτη 9/1 στις 11πμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Ο Π. Αντωνόπουλος  αντιμετωπίζει την κατηγορία της συμμετοχής σε απαγορευμένη διαδήλωση (!!) και αντίστασης κατά της αρχής

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *