31 Δεκεμβρίου 2013

Ν.Α.Ρ.: Καλή Χρονιά Ανατροπής!

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό και εύχεται στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, στους φτωχούς και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, ένα αγωνιστικό και ανατρεπτικό 2014.
Η νέα χρονιά, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αρχή μιας νέας προσπάθειας για την ανταπόκριση στις μεγάλες αναμετρήσεις που έτσι και αλλιώς ωριμάζουν και θα σφραγίσουν την νέα περίοδο της πάλης των τάξεων στην ελληνική κοινωνία και διεθνώς.
Έχει έρθει η ώρα για την αντεπίθεση του μαζικού λαϊκού κινήματος. Θα χρειασθεί δουλειά στη βάση, έμπνευση, αυτοθυσία, δυναμισμός, αλλά οι πραγματικά πρωτοπόρες δυνάμεις της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος εκεί θα κριθούν πρώτα απ’ όλα. Η αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης και της αντιδραστικής ανασυγκρότησης του καπιταλισμού αποτελεί το πολιτικό διακύβευμα της περιόδου.
Ο εφιάλτης της φτώχιας και της ανεργίας βαραίνει καταθλιπτικά σε εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Γι΄ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη, πιο ώριμη από ποτέ, μια ριζική και τολμηρή στροφή, για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, την εμφάνιση ενός νέου εργατικού κινήματος. Γιατί η διέξοδος σήμερα βρίσκεται στον αγώνα, στη συσπείρωση στην βάση και στη συμπαράταξη των αγωνιζόμενων, στην αποφασιστική πάλη για την ανατροπή, με έμπνευση από τη δυνατότητα ενός άλλου δρόμου απελευθέρωσης από τα δεσμά του χρέους, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου. Σε μια νέα ελπίδα ότι το 2014 μπορεί να είναι η χρονιά που θα σπάσει η επίθεση, θα ηττηθεί η κυρίαρχη πολιτική και θα πέσει η κυβέρνηση, θα ανοίξει ο δρόμος για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.
Ταυτόχρονα, σήμερα, ένα νέο κομμουνιστικό πρόταγμα, ως μια συνολική ιστορική απάντηση για την ελληνική κοινωνία, αλλά και για το σύγχρονο κόσμο, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ. Γι΄ αυτό, το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση θα θέσει το αμέσως επόμενο διάστημα στους εργαζόμενους, σε δημόσιο πολιτικό διάλογο, το ζήτημα της συγκρότησης σύγχρονου κομμουνιστικού φορέα, ενός κόμματος για την κομμουνιστική απελευθέρωση.
Το 2014 είναι μια χρονιά κρίσιμων μαχών και αναμετρήσεων, σε πολλά επίπεδα και μέτωπα. Στους χώρους δουλειάς, ενάντια στην αντεργατική επίθεση διαρκείας και βάθους. Στις πόλεις και τις γειτονιές, στην Παιδεία και την Υγεία, ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και το ξεπούλημα, τις ιδιωτικοποιήσεις και τα χαράτσια, τη φοροληστεία και τις κατασχέσεις. Συνολικά, ενάντια στην μαύρη συγκυβέρνηση και την πολιτική κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ.
Από την 1η Ιανουαρίου 2014, η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της αντιδραστικής συμμαχίας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι επίσης χρονιά ευρωεκλογών, περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Χρονιά κατά την οποία η κυβέρνηση και το κεφάλαιο θα προωθήσουν παραπέρα το σχέδιο συνολικής επίθεσης για να προχωρήσουν κρίσιμες υπεραντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλους τους τομείς.
Όλα αυτά, ενισχύουν την ανάγκη αυτοτελούς παρέμβασης του αντικαπιταλιστικού ανατρεπτικού ρεύματος και ενίσχυσής του σε όλα τα επίπεδα και τις μάχες που έρχονται. Χρειάζεται συντονισμός και ενιαίο σχέδιο με προοπτική. Η δημιουργία μιας μαζικής κοινωνικο-πολιτικής πρωτοβουλίας αγώνα κατά της ελληνικής προεδρίας, για την έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε., όχι μόνο θα χαλάσει τα σχέδια του Σαμαρά, αλλά θα δώσει ενιαίο αντιΕΕ ρυθμό στο μαζικό κίνημα. Η μετωπική πολιτική συμπόρευση της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής, αντιΕΕ Αριστεράς θα δώσει ώθηση και προοπτική. Μια ισχυρή, μαζική και ανατρεπτική αντικαπιταλιστική και σύγχρονα κομμουνιστική Αριστερά θα συμβάλλει αποφασιστικά στο να αλλάξουν τα πράγματα για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τον λαό!
Σε αυτό το δρόμο καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία και το λαό.
Για να είναι το 2014 χρονιά ανατροπής!
ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *