09 Νοεμβρίου 2013

Μήνυμα αλληλεγγύης από τη Naomi Klein

Στις Σκουριές, στη Χαλκιδική, δεν είναι “δύο άκρα” που βρίσκονται σε σύγκρουση, όπως θα ήθελε η ελληνική κυβέρνηση, αλλά δύο διαμετρικά αντίθετες κοσμοθεωρήσεις. Από τη μια πλευρά βρίσκονται οι δυνάμεις που μάχονται για την απρόσκοπτη επιδίωξη του κέρδους και της οικονομικής μεγέθυνσης, θυσιάζοντας τη δημοκρατία, αποσταθεροποιώντας τη ζωή πάνω στον πλανήτη και θέτοντας σε κίνδυνο το μέλλον των παιδιών μας. Από την άλλη πλευρά βρίσκονται απλοί άνθρωποι που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους να ζουν σε αρμονία με το περιβάλλον τους και να αποφασίζουν από κοινού για τα θέματα που τους επηρεάζουν όλους.

Η ειρηνική αλλά σθεναρή αντίσταση των κατοίκων της Χαλκιδικής δεν αποτελεί εγκληματική πράξη, αλλά αντιθέτως, ηρωική. Τέτοιες πράξεις είναι απαραίτητες αν πρόκειται η ανθρωπότητα να αποφύγει την καταστροφή. Οι πραγματικοί βάνδαλοι δεν είναι αυτοί που βγαίνουν στους δρόμους, αλλά αυτοί που στέλνουν μπουλντόζες και αποψιλωτικά μηχανήματα σε εκείνο το υπέροχο δάσος.
Στις 9 Νοεμβρίου, μαζί με χιλιάδες ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, καλώ την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει τις άδικες νομικές διώξεις ενάντια στους ακτιβιστές κατά των ορυχείων, και να εγκαταλείψει την εσφαλμένη και καταστροφική λογική που υπαγορεύει ότι η μόνη λύση στην οικονομική κρίση είναι να θυσιαστεί το περιβάλλον.
Ναόμι Κλάιν

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *