21 Νοεμβρίου 2013

Αλληλεγγύη στον Κυριάκο Μουτίδη-Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές



Στις 6 Δεκεμβρίου 2009, στην πορεία μνήμης για τον ένα χρόνο από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, οι δυνάμεις καταστολής χτύπησαν με χαρακτηριστική αγριότητα την πορεία και εκατοντάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν. Ένας από αυτούς ήταν ο Κυριάκος Μουτίδης,  μέλος του ΣΒΕΟΔ και του ΕΕΚ, ο οποίος δικάζεται την Tετάρτη 20 Nοέμβρη, στο Β’ Τριμελές Εφετείο Αθήνας (Λουκάρεως και Αλεξάνδρας, 4ος όροφος).
Στην συγκεκριμένη πορεία, ο Κυριάκος είχε υπερασπιστεί το μπλοκ του από την επίθεση που έκαναν εναντίον του οι μηχανές της ομάδας Δέλτα. Επίθεση της οποίας αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί σοβαρά η αγωνίστρια Aγγελική Kουτσουμπού. Ο Κυριάκος όχι μόνο συνελήφθη αλλά και οι κατηγορίες του αναβαθμίστηκαν σε κακουργηματικό βαθμό εξαιτίας του περίφημου «κουκουλονόμου».

Η υποκρισία της εν λόγω υπόθεσης δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι τέσσερα χρόνια μετά, ο Κυριάκος συνεχίζει να σέρνεται στα δικαστήρια επειδή έκανε το αυτονόητο, δηλαδή υπερασπίστηκε το μπλοκ του και τους συντρόφους του, αλλά και με το ότι κανένας αστυνομικός που πήρε μέρος στις συγκρούσεις δεν δικάζεται. Χαρακτηριστικό είναι δε ότι η μήνυση που έκανε εναντίον των αστυνομικών η Αγγελική Κουτσουμπού απορρίφθηκε με τα δικαστικά συμβούλια να μιλάνε για τροχαίο ατύχημα! Όλα αυτά πάντως, στα πλαίσια της αστικής δικαιοσύνης είναι λογικά: Ως ταξικό, το δικαστικό σύστημα κυνηγάει τους αγωνιστές της εργατικής τάξης, όχι τα σκυλιά των αφεντικών.
Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία – ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ δηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη της στο πρόσωπο του Κυριάκου Μουτίδη και οποιουδήποτε άλλου αγωνιζόμενου στοχοποιείται και καταδιώκεται από το Κράτος και το Κεφάλαιο. Η ταξική αλληλεγγύη δεν είναι μόνο αδιαπραγμάτευτη αλλά και αναγκαία. Στην εποχή της καταστολής και του αυταρχισμού, κανένας αγωνιστής εργάτης δεν θα μείνει μόνος του.
rocinante

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *